Nieuws

Netersel verloor nog nooit aan de Bossingel

05 september 2019
www.bladella.nl
Bladella gaat zaterdag bekeren tegen klein broertje Netersel. David en Goliath stonden 32 jr terug ook tegenover mekaar...

Om 18 uur start de intergemeentelijke burenstrijd tussen 5e klasser Netersel en het pas uit de 2e klasse gedegradeerde Bladella. De favoriet won het eerste bekerpotje met 0-6 bij Gloria UC. Netersel, op haar beurt, deed knap werk door de andere buur, het naar de 4e klasse gepromoveerde Hulsel, met 2-1 te verslaan. Volgende zondag wordt de poulefase afgesloten met weer een derby: Bladella - Hulsel en ontvangt Netersel de Glorianen uit Baarle Nassau. Dan pas zal definitief duidelijk zijn dat de Schippers’ mannen op 17 november weer de wei in moeten om verder te bekeren.
Of niet dan….?!

2x 0 - 0
We kunnen er om strijden: of het dinsdag 25 november 1986 was of een jaar later 10 november 1987. We hebben het in ieder geval over de Neterselse supporter Wim Vissers. Wim stond die bewuste dinsdagavond na het trainen breed grijnzend in de ‘vijandelijke’ kantine van de Smagtenbocht zijn pilske te drinken. En hij had reden om te tiersen. Die met Bladella van doen hadden glimlachten ook, maar zuur en met hevige kiespijn…. Het clubke uit ’t Hupke had namelijk twee dagen daarvoor de 0-0 op het scorebord weten te houden. Een seizoen later, in dezelfde 2e klasse van de 'konijnenbond', prolongeerden de kerels daar achteraan in de gemeente dat huzarenstukje: wederom 0 - 0.

23 nov. 1986

Bladella - Netersel 0 - 0

( bijna 700 toeschouwers! )

 

 

8 nov 1987

Bladella - Netersel 0 - 0

( 600 toeschouwers )

10 mei 1987

Netersel - Bladella 0 - 5

( 300 toeschouwers )

0-1 112 sec. Theo Tenbült

0-2  35’   John van Gompel

0-3  49’   Rob v.d. Oetelaar (buitenspel!)

0-4  60’   Rob v.d. Oetelaar

0-5  73’   Ronald Louwers

 

8 mei 1988

Netersel - Bladella 2 - 3

( 400 toeschouwers )

1-0  30’   Henk van Summeren

2-0  32’   Jan Michielse

2-1  57’   Toon Daniëls

2-2  75’   Toon Daniëls

2-3  82’   Toon Daniëls


Cum Annexis
Alleen in die twee jaargangen (1986/87 en 1987/88) vertoefden zowel vv Bladella als vv Netersel in dezelfde klasse: klasse 207 van de Brabantse bond. Voor Bladella was dat een dieptepunt, een schandvlek, voor Netersel hoogtepunten in hun clubgeschiedenis. Onze gemeente heette toen nog ‘Bladel en Netersel c.a.. Cum Annexis is een Latijnse uitdrukking en betekent: wat erbij hoort, met toebehoren. Pas in 1997 werd met de fusie met de toenmalige gemeente Hoogeloon c.a. de huidige gemeente gevormd.
Bladel telt 10.497 inwoners en Netersel 944. Bladella speelde tot voor kort 2e klasse, vv Netersel speelt vrijwel constant in de 5e klasse. Mede door wat overloop kon kleine broer vanaf 2013 vier seizoenen lang haar voetbalkunsten in de 4e klasse tonen. In vroegere tijden pakten Bladelse voetballers al de fiets om voor ’n zak ‘erpels’ het peil van de withemden boven water te houden.
Veel volk
Die vier derby’s van het allerzuiverste ras brachten toentertijd samen twee duizend (!) supporters op de been. Er was 100 guldens (guldens waren er toen nog) te winnen als de rust- & eindstand goed werd geraden. Ja, Bladella blies toen (ook al?) hoog van de toren. Met zijn daadkracht en scherpe tong groeide voorzitter Swiet van Rossum († 12-12-2012) uit tot een markante preses in het Kempense amateurvoetbal. Dat zorgde wel dat Bladella weer uit het moeras van de ‘Brabantse bond’ kon klimmen. Met vier promoties werd op Smagtenbocht de 2e klasse bereikt en telde de club weer mee.

Sentiment
De Neterselse voetbalclub eindigde vorig seizoen o.l.v. Roy van Eekert als middenmoter in de 5e klasse E. Plaats 7 met 36 punten uit 26 partijen (37-45). Bladella’s JO19-1 trainer van afgelopen seizoen André Vosters is als debuterend hoofdcoach nu aan de slag bij vv Netersel. Hij kan daar steunen op Bladelnaar Toon Daniëls, die al tig jaren in ’t Hupke de schouders mee onder de voetbalclub zet. Ja, diezelfde Toon scoorde in 1988 een hattrick tegen vv Netersel! De andere Bladelnaren Gijs van Hintum en Robbie van Beek keerden na een lang verblijf bij Netersel weer terug naar de Bossingel. Beiden verdedigden zowel het blauwwit op de Smagtenbocht, als het wit met blauw op de Groesbocht. Gijs laat in Bladella 5 zien, wat ie bij Netersel bijgeleerd heeft en Rob assisteert de hoofdcoach om snel weer in de 2e klasse te geraken.
Het clublied van VV Netersel staat bekend als ‘Wit en blauw’ en is geschreven (en vaak vertolkt) door Janus Bleijs. Of Janus dat zaterdagavond op de kantinetafel weer gaat zingen, ligt niet voor de hand. De ploeg van Harry la Vallette gaat dat natuurlijk voorkomen. En voor Wimke Vissers staat na 32 jaar weer een pintje klaar....!

De blauwwit supporters van beide buurverenigingen zien mekaar zaterdag op de Smagtenbocht. Om nostalgisch te mijmeren en te orakelen over het naderend seizoen (en verder weg).
Het wordt in ieder geval weer gezellig!
Dus kom op tijd, want scheidsrechter Lennart Geertsen uit Best zet om 18 uur Bladella - Netersel aan de gang!

Om herinneringen op te halen....

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven