Nieuws

Gemakkelijke bekerwinst bij Gloria

02 september 2019
www.bladella.nl
Het krachtsverschil was te groot om te spreken van 'n echt duel. De 0-6 eindstand zegt daarover al veel. Zaterdag Netersel!

Het eerste bekerprogramma van het seizoen 2019 - 2020 bracht Bladella naar Baarle Nassau. Vijfdeklasser Gloria was de tegenstander.

De Bladellaselectie startte met een achterhoede bestaande uit Bob Michiels, Jesper van Erkel, Stijn Wouters en Luuk Vosters. Op het middenveld speelde de jonge Huib Liebregts een prima partij tussen de vaste krachten They Lauwers en Anel Selimovic. De voorhoede kende de vertrouwde namen: Ibou Bot, Niels Krekels en Bart de Jong. In alle linies was Bladella sneller, balvaster en combineerde beter.

De Schippersmannen begonnen met een mooie aanval over rechts en een slimme vrije trap die geen van beide een doelpunt opleverden. Maar de derde kans was wel raak. In minuut veertien profiteerde de attent spelende Niels Krekels van een te korte terugspeelbal. Hij passeerde doelman Raoul Pina Sousa en zorgde heel fraai voor de openingstreffer. Twee minuten later reageerde dezelfde speler precies op tijd op een dieptepass van They Lauwers. Dat betekende de 0-2. In minuut 22 waren het dezelfde spelers die hetzelfde patroon hanteerden en was de hattrick van Niels al compleet.
Het eenrichtingverkeer naar het doel van de Glorianen bleef de rest van de eerste helft aanhouden. De gastheren moesten zich beperken tot veel spelers achter de bal te houden. Tot doelpunten leidde de stormloop niet.

Na rust begon de thuisploeg sterk maar een prima voorzet wist men niet te verzilveren. Direct daarna moest Bladelladoelman Stan van den Berg reddend optreden. Toen was Bladella weer bij de les. Het duurde echter nog tien minuten alvorens de 0-4 op het scorebord kwam. Stijn Wouters verzilverde koppend een hoekschop. In de volgende fase van de wedstrijd combineerden de Schippersmannen er lustig op los maar het leidde niet tot een verhoging van de score. Het bleek moeilijk om de zes- tot achtmans verdediging te verschalken. Bladellatrainer Harry La Valletta wisselde voor het laatste half uur Huib Liebregts voor Roy Vosters. Dat werd een invalbeurt om van te dromen. Bij zijn eerste balcontact verstuurde hij een strak schot vanaf de rand van het strafschopgebied dat doel trof. Even later veroverde Bart de Jong op het middenveld de bal. Niet zoals gewoonlijk langs de lijn besloot hij tot een rush door het midden. Hij besloot met een hard laag schot dat onhoudbaar in het Gloriadoel verdween. Dat betekende 0-6.
Niels Krekels en Luuk Vosters kregen voor de laatste tien minuten rust en werden vervangen door Luuk de Bruin en de zestienjarige Kelvin van Lierop. Beiden maakten van de gelegenheid volop gebruik om hun talenten te tonen. Tot doelpunten leidde dit echter niet.

Niet komende zondag maar zaterdagavond al speelt Bladella zijn tweede bekerwedstrijd.
Dat gebeurt op het eigen sportpark tegen de buren uit Netersel. De wedstrijd begint om 18:00 uur.


Uitslagen Poule 16 (groep 2)

Netersel

Gloria UC

-

-

Hulsel

Bladella

2 - 1

0 - 6


 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven