Toch maar weer terug naar 3D ?!

13 juli 2019
www.bladella.nl
Het verloren terrein dienen de Schippers’ mannen in klasse 3D te gaan heroveren. Daar gaan we vooralsnog toch maar vanuit

Het vaandelteam slaagde er deze keer niet in om het - via de nacompetitie een seizoen eerder veroverde - 2e klasserschap langer dan één seizoen te continueren. Een snel heen-en-weer dus.

40 jaar
De historie leert dan Bladella in de laatste 20 jaar haar voetbalkunsten negen seizoenen in 2F heeft kunnen tonen. Vier keer was in die periode dat onvoldoende, want even zovele keren moest er degradatie geslikt worden. Rond de eeuwwisseling kon blauwwit zes jaargangen oprij op het hoge niveau mee. Dat was van 1997 tot 2003. Daarna volgde vanaf 2005 een tweejarig verblijf en later, van 2010-2013, drie competities in tweede. Nu dus slechts één enkel jaargang. Het historiek zegt ook dat in de afgelopen 20 jaar maar één keer een echt kampioenschap gevierd kon worden. Dat was in het jubileumjaar 2010 onder Mark den Brok. Met John Smetsers (in 2005) en Huub Vermeulen (in 2017) werd via de nacompetitie promotie bereikt. Beide trainers sloten hun Bladella-periode echter ook af met een degradatie.

Kelder
Over het tijdperk 1980 tot pakweg 1990 wordt niet graag gesproken binnen de club. De zaalvoetbalaffaire bracht de voetbalclub in 1984 zelfs naar de z.g. onderafdeling. En het kon nog erger, want na twee seizoenen 1e klasse Brabantse bond, moesten we ons 2 seizoenen lang kapot schamen in de kelder van de 2e klasse ‘konijnenbond’. Lager kon toen niet meer. Dat er daarna in 10 jaar tijds vier promoties op rij plaatsvonden was eigenlijk niks opzienbarends. 2019/2020
Terug naar het heden. Het lijken zekerheidjes dat de Schippers’ mannen vanaf september samen met Reusel Sport, Hapert en voor het eerst ook Hoogeloon uit gaan komen in 3D. Boze tongen ten zuiden beweren wel dat aartsrivaal Reusel Sport naar de Tilburgse 3e klasse verbannen zou gaan worden. Maar ja, dan breekt er in de Kempen een voetbalopstand uit en dat zullen de bobo's - als ze hun leven lief hebben - niet durven riskeren. Zou trouwens ook niet logisch zijn als je de klasse-indelingen van de laatste jaren analyseert. De vier Kempische buren dus gewoon bij mekaar in 3D!
Tegen wie het Smagtenbochtse vlaggenschip haar blauwwitte zeilen verder nog op moeten zetten is nog even gissen. Samen met Bladella gaan ook de vrienden van Gestel en haar buurman RPC uit 2F een trap lager aan de gang. Kampioen Sparta’25 met in haar kielzog de Valkenswaardse uilen gaan een trapje hoger en Wodan, Dommelen en Spoordonk kelderden naar de vierde. Negen teams uit de vorige 3D kunnen dus hun kunsten in dezelfde klasse blijven tonen. Hoogeloon, knap én overtuigend kampioen in 4F, komt vanaf onderen er bij. Dat geeft samen 13 teams die de klasse naar verwachting gaan vormen. Maar wie wordt dan de numero 14?
ACPI
Al een aantal seizoenen worden alle teams door de KNVB volgens een geautomatiseerde werkwijze ingedeeld: Automatische Concept Poule Indeling. De reisafstand staat daarbij uiteraard centraal. Het kan echter wel zo zijn dat de af te leggen reisafstanden niet direct gunstig zijn voor een enkel team, maar wel voor alle overige teams die in de betreffende klasse uitkomen. Zo kan een nieuwe poule zelfs districtsoverschrijdend zijn. Dat is in de afgelopen seizoenen wel gebleken.
Zuid I + II tellen samen honderdentwaalf 3e klassers en die moeten verdeeld gaan worden over acht derde klassen.

Epicentrum
Uitgaande van afstanden zou er met Bladel als centrum een wat andere klasse-indeling ontstaan. Maar ja, Bladel is nu eenmaal niet het epicentrum van de 3D klasse, hoewel we daar dikwijls graag wel vanuit willen gaan….
Een dezer uren maakt de KNVB bekend in welke klasse en met welke teams de Schippers’ mannen vanaf 22 september de competitie ingaan. Wordt het Taxandria Oisterwijk of Zigo of komen we Nijnsel (zoals in 2017/2018) of toch weer het DVG uit Liempde, of worden we weer eens naar Helmond (RKPVV en/of Helmondia) gestuurd.
Na ‘quatorze juillet’ gaat het laken er af. Nog een paar uurtjes geduld dus. Ben jij ook zo benieuwd?!

Voor de 'liefhebber' in onderstaand afstandstabel de aantal kilometers die de 112 derde klassers uit Zuid I & II van de Smagtenbocht verwijderd liggen...

 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
www.bladella.nl
De nieuwe jeugdcoördinator stelt zich voor. Bladella is verheugd te kunnen melden dat er vanaf komend seizoen  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »