Nieuws

Column: ‘En dat was twee!!’

16 juni 2019
www.bladella.nl
Ook de tweede wedstrijd van de leeuwinnen werd gewonnen. Loesje en Lisa waren erbij….

Oranje sinaasappels
Afgelopen zaterdag vertrokken we ’s ochtends vroeg in de regen richting de Franse zon voor de wedstrijd tussen Nederland en Kameroen. De Fanzone in de Noord-Franse stad Valenciennes stond al vol met Oranje-fans die wel zin hadden in een feestje. Na de opwarming van het publiek door een DJ, gingen we met z’n allen richting Stade du Hainaut. De inwoners van Valenciennes hadden blijkbaar nog nooit zo veel Oranjefans in hun straten gezien, getuige alle foto’s en filmpjes die zijn maakten van het Oranje-publiek. De plaatselijke marktkoopmannen deelden in de feestvreugde door sinaasappels richting het publiek te gooien en ook de Franse bouwvakkers lieten zich van hun beste kant zien.
De sfeer in het stadion was ook prima
Zo’n 15.000 Nederlanders waren naar het stadion gekomen en hadden er zin in. Het Nederlandse damesteam kwam niet echt in de wedstrijd omdat Kameroen er vooral op uit was de snelheid uit het Nederlandse spel te halen. Dat lukte hen aardig maar Nederland scoorde toch na een voorzet van Van de Sanden die mooi werd afgerond door Miedema: 1 - 0. De vreugde was maar van korte duur want Kameroen scoorde na een fout van keepster Van Veenendaal waardoor Onguéné de bal langs de Nederlandse keepster kon koppen.

Toch naar de volgende ronde
Dat gebeurde dus vijf minuten na de voorsprong van Oranje. Na een incidentje tussen Onguéné en een wisselspeelster van Nederland, buiten de lijnen, scoorde diezelfde speelster de 1 - 1. Het Oranje-publiek was dit akkefietje niet snel vergeten en de speelster van Kameroen werd daarom bij elke balaanraking flink uitgejoeld. Na rust viel de 2 - 1 via verdedigster Bloodworth en uiteindelijk maakte Miedema met haar zestigste doelpunt voor Oranje de 3 – 1. Daarmee werd zij ‘topscorer aller tijden van Oranje’.

Door deze winst is Nederland zeker van een plaats in de volgende ronde. Het spel is nog niet fantastisch, maar er zit een duidelijke groei in. Donderdag wacht het duel met Canada, wie weet wat de dames dan laten zien.
 
          Valenciennes, 15 juni 2019

              Loesje Waarma
              Lisa Duenk

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven