Nieuws

Column: 'Rakitic'

14 juni 2019
www.bladella.nl
'Zojuist de laatste training JO17-1 gehad. Seizoen zit er alweer op. 5e plek na promotie, dat stemt tot tevredenheid.'

Het gaat ook niet om de plek. Net als bij een tourrit gaat het niet om het einddoel maar om de reis. Het samen keihard zweten om beter te worden. Afzien, en lol maken. De spits even in de zeik nemen vanwege de gemiste penalty, dan weer lekker 5 tegen 3 positiespel. Even een panna bij de rondo, dan de sprints waarbij vijftien tongen op de schoenen hangen.
De wedstrijd, samenkomen, omkleden, vaseline op de benen voor de slidings. Bespreking waarbij iedereen heel geconcentreerd doet alsof ie luistert. Allen in een kring, inspirerende altijd dezelfde woorden van de coach met als laatste vraag “Wat gaan we doen???” Spelers en staf in koor: WINNEN! De wedstrijd, te harde regen, te felle zon. De scheids die vind dat hij de man van de match moet worden, of de scheids die het gewoon heel goed doet. Supporters, druk bezig met de roddel over de buurvrouw. Onze vlagger vlijmscherp, mijn collega’s analytisch. De vaders die hun kind aanmoedigen alsof het om levens gaat. De technisch geweldige Rakitic met de dribbel, de acties, het schot, de goal. Het doelnet dat naar achter gedrukt wordt. Het juichen, handje omhoog.
Thee in de rust, de wissels. Het masterplan of de waanzin van de coach om de voorsprong te vergroten.
De tweede helft De sliding van de centrale verdediger die toch wel heel veel scheenbeen raakt. De strafschop tegen. Het handje van de keeper zit er nog aan maar het is 1-1. Vlak voor tijd. Daar is ie weer, Rakitic. Hij is niet kapot te krijgen. In lengte klein maar longinhoud van vier paarden. Zoals op elke training geeft hij iets extra’s. Hij passeert vier tegenstanders en scoort. Het laatste fluitsignaal. De winst. Zingen in het kleedhok en het broodje kroket.
Rakitic gaat moe maar happy naar huis. Met een tas vol wedstrijdshirts want die wast zijn moeder al jaren. Toewijding zit in de genen. Niet de ranglijst maar de mensen met wie je mag werken maken het seizoen leuk. Mijn zoon stopt helaas, voor mij persoonlijk heel jammer. Maar gelukkig blijft Rakitic wel, en nog veel meer balvirtuosen. Schitterende gasten die me jong houden. Hoop ik. Ook mijn aardige en bekwame collega’s blijven. Zelfs de vlagger traint al voor komend seizoen. Dus: “Wat gaan we doen???”

Roland Roefs (de Uitstraling)

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven