Nieuws

Column: ‘WK vrouwen-voetbal begonnen!’

12 juni 2019
www.bladella.nl
Onder welke steen heb jij gelegen als je niets hebt mee gekregen van het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk?

Afgelopen vrijdag opende Frankrijk als favoriet tegen Zuid Korea met een 4-0 overwinning. Ook “onze” Oranje Leeuwinnen doen mee aan het toernooi en zoals altijd zijn de verwachtingen bij de supporters en in de media hoog gespannen. De Leeuwinnen zelf zijn iets gereserveerder. Op dinsdag 11 juni speelden zij hun eerste wedstrijd van het toernooi.

Hiervoor vertrok ik dinsdagmorgen in alle vroegte naar ‘Stade Oceane’ in de Franse havenstad Le Havre. Een prachtig stadion. En alles werkte mee om er een mooi voetbalgebeuren van te maken: een relaxte sfeer onder de supporters, de gendarmerie in de Fan Walk, het prachtig weer, een perfecte grasmat en de uitstekende organisatie van de Fransen. Niks gemerkt van de Franse slag. Zelfs het dweilorkest ‘Ut spul-t’ uit Zutphen was aanwezig om de sfeer in het stadion te verhogen. Dat lukte uitstekend. Als de leeuwinnen eens even verzaakten, klonk het al snel van de tribunes: “Aanvalluhhh”.

Nu pleegt een troep leeuwinnen doorgaans flink te brullen als ze hun prooi te lijf gaan. Leeuwin Lieke Martens en ook Leeuwin Vivian Miedema deden hun best om te scoren terwijl Leeuwin Sari van Veenendaal in het doel alles moest doen om de prooi geen tegendoelpunt te laten maken. Gaandeweg de wedstrijd werd het gebrul van de Leeuwinnen minder en knepen de toeschouwers steeds meer de billen tegen elkaar.

Dat duurde totdat Leeuwin Jill Roord de troep tegen het eind van de wedstrijd kwam versterken en zij in de laatste minuut de prooi met een rake kopbal dodelijk verwondde: wat een opluchting in het Nederlandse kamp en bij de toeschouwers. Leeuwin Lieke werd gekozen tot leeuwin van de wedstrijd. Er zijn wel meer teams die het in de laatste minuten een overwinning behalen tot kunst hebben verheven. Onze Oosterburen heeft dat geen windeieren gelegd. Ik teken ervoor als onze leeuwinnen in de volgende wedstrijden op deze manier de prooi weer opnieuw verslaan. Ik zal er in ieder geval weer bij zijn en wens hun veel succes.

Voor alle meiden die ooit gaan voetballen zou ik willen zeggen: volg je dromen en dan word je misschien zelf ooit een Leeuwi
 
Le Havre, 11 juni 2019

Ton Seuntjens

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven