Nieuwkuijk 1e horde in strijd om klassebehoud

31 mei 2019
www.bladella.nl
Zondag komt deze 3e klasser naar de Smagtenbocht om te stunten. Voor handhaving moet Bladella nu echt aan de bak.

Afhankelijk zijn van andere teams is goed voor een stuiterbalgevoel. Dromen en geloven dat in ons geval Marvilde en Oers regulier Rood Wit wel zullen verslaan. Om op het andere moment het verstand te laten beredeneren dat ook buren mekaar in zo’n laatste fase niet tot het bot bestrijden. Het lukte dus net niet, ondanks een hele goeie eindsprint, om ons in de laatste wedstrijden vrij te spelen. De knappe winsten tegen Mierlo-Hout en EFC plus de 1-5 afgelopen zondag bij het Gestel ‘in verval’ ten spijt. Drie keer winst in de nacompetitie is nu vereist om in ‘tweede’ te blijven. Daar gaan we vol voor!

Play-Offs
Als nummer 12 geëindigd in 2F wordt Bladella in de 1e ronde gekoppeld aan de ‘op één hoogst geklasseerde periodekampioen' uit 3C en dat is Nieuwkuijk. Bij winst komen de Schippers’ mannen daarna op 2e Pinksterdag tegenover BVV of PSV te staan. De Bosschenaren eindigden in 3C als 2e (na kampioen SVSSS) en de mannen van Philips bleven Reusel Sport nipt voor en konden daardoor met de periode van 3D kampioen Sparta’25 aan de haal. Op 16 juni wordt de finale op neutraal terrein afgewerkt. De sterkste ploeg van het viertal RPC, SBC, V’waard en FC Engelen staat dan hopelijk tegenover ons blauwwit.
Maar eerst nog maar eens zien te winnen van de blauwhemden uit Nieuwkuijk.
RKVV Nieuwkuijk
Nieuwkuijk grenst in het oosten aan Vlijmen, in het westen aan Drunen en in het noorden aan Haarsteeg. Het dorp telt ongeveer 2.000 zielen en is gelegen tussen Waalwijk en Den Bosch. De plaatselijke voetbaltrots is dan ook een relatief kleine vereniging (7 senioren, 2 dames en 19 jeugdteams). Sinds mensenheugenis werd het voetbalkunne geëtaleerd in de 4e klasse met sporadisch een uitglijertje naar de 5e. Vijf jaar terug werd historie geschreven, want met een kampioenschap kon promotie naar de 3e klasse gevierd worden. In die klasse wist men zich vier van de laatste vijf jaargangen te handhaven. Voorwaar een knappe prestatie!
Dit seizoen werd armetierig gestart. Na de eerste periode was Nieuwkuijk met 7 punten uit 8 partijen (9-23). helemaal onderaan te vinden. Dat de 2e periodetitel (met 4 punten voorsprong!) daarna naar Nieuwkuijk ging was dan ook een verrassing van de bovenste plank: 21 uit 9 met een doelsaldo van 24-14. De laatste serie leverde vervolgens 11 uit 9 op (19-18). Die 39 punten samen waren goed voor een gedeelde 4e plaats met doelsaldo 52-55.
Gemiddeld vielen in die wedstrijden van Nieuwkuijk dus ruim 4 doelpunten: 2 vóór en ruim twee tegen. Opvallende cijfers.

Sterke omschakeling
4:4:2 is de formatie die door coach Patrick Berkelmans doorgaans wordt gehanteerd. Een ijzersterk wapen is de supersnelle omschakeling vanuit een compacte verdediging. De twee buitenste middenvelders zijn daarbij belangrijk: passeren gemakkelijk en zijn supersnel. Ook hun beste speler huist - controlerend - op het middenveld. Aanvoerder Brent de Wijs (24 jr) is die fysiek sterke speler dat hem met zijn techniek én groot loopvermogen maakt tot een zeer complete voetballer. Hij wist deze competitie ook nog eens 9x het vijandelijke net te beroeren. Ook de aanvallende middenvelder Niels Kok (20) is een prima speler met veel diepgang. Voorin een lange spits voor het verlengen of vasthouden van de bal met om hem heen een snelle diepgaande spits en die turbo’s vanaf de zijkanten. Teamtopscoorder met 13 doelpunten mag zich die 20 jarige John van Dommelen noemen.
Voor onder de lat is de ervaren Dave Tausch weer teruggehaald. Gewoon een prima sluitpost die vaak snel de diepte weet te vinden. Kortom een fysiek ingesteld team - agressief in pressing op eigen helft - wat via snelle mensen gemakkelijk scoort, maar van de andere kant ook nogal wat tegengoals incasseert.

Goed gevoel
Nieuwkuijk, een fantastisch seizoen draaiend, zit nog in die roes en komt daarom met zelfvertrouwen naar de Smagtenbocht. ‘Om te stunten’ werd in die regio beloofd.
Bij het ‘grotere’ Bladella ligt wat meer druk. Onze blauwwitte groep kan het niveau van de 2e klasse aan. Dat moet nog wel ff in drie winstpartijen getoond gaan worden. Dat vertrouwen zingt ook rond binnen de vereniging. De Schippers’ mannen hebben namelijk ook een fraaie aanloop naar deze play-offs gemaakt.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Roy Schuurmans (Rosmalen), en ‘neutraal’ geassisteerd door Koen Berkvens (Nijnsel) en Lennart Geertsen (Best).
We zien mekaar ook weer zondagmiddag op de Smagtenbocht!
We gaan het meemaken!

Succes mannen!
 

Let op

Ook Bladella 2 speelt play-offs en wel voor promotie naar de reserve 1e klasse. De Schippers’ mannen 2 beginnen ook zondag aan hun klus: Emplina 2 - Bladella 2 (aanvang 12 uur). Idem met eenzelfde scenario: 3x winnen is prijs. Onderstaand het af te leggen pad richting promotie.

Een mooie warme voetbalzondag begint dus eerst om 12 uur in Empel met vervolg om 14:30 uur aan de Bossingel!


 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
www.bladella.nl
KNVB heeft de knoop doorgehakt en besloten alle wedstrijden te annuleren. Geen kampioenen of ... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »