JO19-1 via nacompetitie naar 4e Divisie!?!

30 mei 2019
www.bladella.nl
In de 1e ronde van de Play-offs zaterdag a.s. tegen Merefeldia JO19-1 uit Nederweert.
Let op: aanvang 14:30 uur!

Het kampioenschap werd net niet gehaald. Was ook te verwachten. Een compleet Wilhelmina Boys JO19-1 was immers het sterkste team in de Hoofdklasse. Als je dan in punten gelijk maar met een onoverbrugbaar doelsaldo het laatste duel in moet, volgt de logica doorgaans zijn weg. Tegen het sterke SBC, dat via ‘als-als-als’ ook nog kans had op een periode, kwamen de erg sterk startende Vosters’mannen ongelukkig met 2-0 achter. Op karakter werd in een spannende pot 2-2 op het scorebord geknokt. Ondertussen was al duidelijk dat Wilhelmina Boys - zelf winnende tegen RPC - zich de schaal kon toe-eigenen. De felicitaties gaan dus naar Best!
Toen alle kruiddampen waren opgetrokken werd duidelijk dat uiteindelijk Oirschot Vooruit (en niet SBC) als derde eindigde en daarmee de periode van de kampioen overnemende, samen met Wodan (2e periode) en Bladella (3e periode) de play-offs in gaan. Promotie naar de 4e Divisie gloort. Nog 3x winnen dus!
Play-Offs
Als hoogst geëindigde periodekampioen is Bladella JO19-1 gekoppeld aan de laagst geëindigde periodekampioen uit de ‘Limburgse’ Hoofdklasse J. Aanvoerder Lars van der Heijden met zijn manschappen staat daardoor zaterdag op de Smagtenbocht tegenover het geelzwart van Merefeldia uit Nederweert. Winnen is noodzaak om volgende week in de 2e ronde (pinksterzaterdag 8 juni) de strijd aan te binden met Oirschot Vooruit JO19-1.
Waarom Oirschot? ASWH (Hendrik-Ido-Ambacht), de numero 11 uit de 4e Divisie, eindigde met nul punten - en een doelsaldo van min 106 (!) -, uit haar 20 competitieduels. Oirschot hoeft dus op weinig tegenstand te rekenen, zou je zo zeggen…. Op 15 juni wordt de finale op neutraal veld afgewerkt. De sterkste ploeg van de viertal SHH (Herten), Wodan (Eindhoven), vv Rijen en s.c. Irene (Tegelen) staat dan hopelijk tegenover ons blauwwit.
Eerst nog maar eens zien te winnen van het Limburgse Merefeldia en dan zien we wel weer verder…!
Merefeldia
Onder de rook van Weert in Noord Limburg - westelijk van de Zuid-Willemsvaart - ligt het dorp Nederweert (Ni-jwieërt) met een kleine 7.000 inwoners. Zoals 'Bladella' een oude benaming is voor Bladel, zo is 'Merefeldia' ontleend aan de oude benaming voor Nederweert, nl. Mereveld. De plaatselijke voetbaltrots (als 8e geëindigd) speelt met haar vaandelteam al weer een viertal jaren in de 3e klasse C (Zuid II). Voor Merefeldia, dat ongeveer 700 namen op haar ledenlijst telt, was in deze eeuw de 4e en 3e klasse het speelniveau. Acht senioren (ex twee vrouwenteams) en ongeveer 23 jeugdteams trekken wekelijks het clubtenue aan. Op dit moment zijn de geelzwarte ‘reserves’ nog in hevige strijd om zich via de nacompetitie in de reserve 2e klasse te handhaven. Met JO17 in de 1e klasse en JO19 zelfs in de Hoofdklasse speelt de vereniging met die teams op een heel goed niveau.

JO19-1
Een opvallende curve laat het Limburgse jeugdteam dit seizoen zien. De eerste periode werd met acht uit acht (17-26) op plaats acht afgesloten. De 2e periodetitel werd door het team van coach Louis van Hoof heel verrassend gewonnen: 16 uit 7 en een doelsaldo van 21-6. Daarentegen werd in de laatste 7 duels slechts 1x gewonnen, 1x gelijk en 5x verloren (4-18). Dat samen leverde voor deze periodekampioen ‘slechts’ een zevende plek op in het eindrapport (28 uit 22, 42 doelpunten gemaakt en 50 tegen). Onze blauwwitten zetten daar met hun 2e plaats andere cijfers tegenover: 41 uit 22, 54 goals gemaakt en 34 tegen.
Maar dat zegt lang niet alles, leert de voetbalgeschiedenis...!

Alleen winst telt!
Merefeldia JO19-1 is een grote onbekende. Moeilijk in te schatten wat voor team ons hoogste jeugdteam tegenover zich gaat krijgen. Fysiek erg sterk met een zeer snelle rechtsbuiten, een lange, sterke spits en een beweeglijke linksbuiten zijn berichten die doorsijpelen uit het Limburgse. Na de winterstop werden uit die 12 duels 14 puntjes gescoord met een doelsaldo van 17-20. (dat was wel inclusief de 10-0 winst tegen de nummer laatst….)
Van de andere kant: het valt wel op dat deze maand tegen topteams als kampioen NWC en sc Irene nipte en moeizame 1-0’s als eindstand op de formulieren kwamen.
Kom supporten!!
Deze play-off-wedstrijd staat onder leiding van de ervaren scheidsrechter Domien van Sambeeck uit Eersel die twee neutrale grensrechters als assistenten meebrengt.
Nogmaals: de weg naar de 4e Divisie loopt allen verder bij een goed resultaat. En in 90 minuten wel te verstaan, want mocht het dan nog gelijk staan, gaan penalty's beslissen. We zijn zeer benieuwd.

We zien mekaar zaterdagmiddag op de Smagtenbocht!
En let op: aanvang 14:30 uur!! Ben op tijd!

Succes mannen!!
 

 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »