Nieuws

JO19-1 onderweg naar 4e Divisie..?!

23 mei 2019
www.bladella.nl
Verzekerd van play-offs. Zelfs 't kampioenschap kan nog, maar is niet in eigen hand. Zaterdag in Son + Best valt de beslissing.

Een jaar geleden wist het vaandelteam van de Bladella jeugd het kampioenschap van de 1e klasse binnen te halen. ‘Handhaven‘ in de hoofdklasse was de doelstelling die het team mee kreeg. Het kader o.l.v. André Vosters had hogere doelen voor ogen: bij de eerste vijf eindigen.
De start was rommelig. Na acht wedstrijden was de achterstand op koploper Wilhelmina Boys al negen punten. Met veel enthousiasme kwam de organisatie onder controle en groeide de groep naar een sterk collectief. In de tweede periode konden daardoor al evenveel punten binnengehaald worden als door de ongenaakbaar lijkende koploper uit Best. De negen punten achterstand werd in de laatste periode goed gemaakt. Ook speelde ongetwijfeld mee dat Wilhelmina Boys 1 (en 2) voor handhaving in hun klasse kwaliteit spelers uit de jeugd nodig had. Ons JO19 profiteerde daar mede van en staat nu - met nog één wedstrijd te spelen - op gelijke hoogte bovenaan in het klassement: 40 punten uit 21 wedstrijden.

Laatste pot
Zaterdag moet dus de beslissing vallen welk team er met de kampioensschaal vandoor kan. De beste papieren zijn in handen van de Bestse tricolores. Het doelsaldo scheelt immers 13 goals met het onze. En dat ie teveel natuurlijk. Wilhelmina Boys treedt in Best in het strijdperk tegen RPC. En ook RPC heeft nog kans op plaats drie wat waarschijnlijk recht geeft op nacompetitie. Bladella JO19-1 reist naar Son voor hun laatste pot. SBC deed tot vorige week ook nog mee voor de hoofdprijs, maar verslikte zich toen in Jong Brabant. De blauwwitten zijn verzekerd van de play-offs. SBC nog lang niet. De 3e periode gaat bij onze winst in ieder geval naar de Smagtenbocht. In dat geval - als zaterdag SBC dus verliest van Bladella - moeten de Sonnenaren hopen dat Oirschot Vooruit (én RPC) niet op de 3e plaats terecht komen. Oirschot moet nog strijd leveren met Jong Brabant, dat in tweestrijd is gewikkeld met onze blauwwitten voor de periode. Groot dilemma voor SBC. Want als ons JO19-1 verliest en Jong Brabant pakt 3e periode staat SBC helemaal met lege handen. Het beste voor tegenstander SBC is dus eigenlijk te verliezen van Bladella en hopen dat Oirschot niet wint van Jong Brabant. Volop spanning dus!
 

Scenario 1

15:30

15:30
 

SBC

Wilhelmina Boys
 

-

-
 

Bladella

RPC
 

- Bladella wint in Son en in Best verliest Wilhelmina B punten aan RPC

- Bladella speelt gelijk en RPC wint van koploper Wilhelmina Boys

- WB wint en met 14 doelpunten méér Bladella ook…..

Daar moet het team van André Vosters, Henrie Kneefel en Kees Koolen voor gaan. Hoop, bidden en kaarsen opsteken dat RPC niet verliest in Best en op de eerste plaats zelf winnen natuurlijk!

Nacompetities
Wordt het voor JO19-1 toch nacompetitie (wat het meest voor de hand lijkt) dan zijn er nog drie winstpartijen noodzakelijk om promotie naar de 4e Divisie te bewerkstelligen. Te beginnen volgende week op de Smagtenbocht tegen het Limburgse Merefeldia. Let wel…. mocht ons JO19-1 niet kampioen worden….!


Bladella 2 is verzekerd van play-offs richting omhoog naar de reserve 1e klasse. Begin maart wist het ‘twidde’ van de Schippersmannen met een gelijkspel tegen koploper SBC 2 op de Smagtenbocht de tweede periodetitel te veroveren. Het team van Peter Cosijns en Frank Schinkel begint volgende week aan de play-offs op verplaatsing. Alle waarschijnlijkst krijgt men Emplina 2 dan tegenover zich en gaat de reis dan naar Empel bij Den Bosch.

Voor Bladella 1 dreigt nog steeds nacompetitie voor behoud 2e klasse. Zelfs winnen bij het al gedegradeerde Gestel is noodzaak en gezien de uitslagen van de laatste weken moet dat niet de moeilijkste opdracht van deze competitie worden. Ons vrij spelen lijkt daarom afhankelijk te worden van hoe serieus Oers de wedstrijd tegen buurman Rood Wit V wil spelen. Rood Wit mag niet winnen van RKVVO anders begint volgende week voor de Schippers’ mannen de nacompetitie op de Smagtenbocht tegen vermoedelijk Nieuwkuijk.

Voor JO17-1 was er ook dreiging van nacompetitie voor handhaving in de 4e Divisie. Op dat ongekend hoog niveau heeft het team van Roland Roefs & Jeroen Schilders zich echter schitterend weten te handhaven. Voetballend werd doorgaans voor weinig teams ondergedaan. Het fysieke was vaker de handicap. Zaterdag wordt de competitie afgesloten met een uitwedstrijd tegen Wodan. Bij winst wordt dan met 31 punten uit 22 misschien wel met een puike 5e plaats in de 4e Divisie afgesloten. Hulde!

Kortom: met JO19-1 ook naar de 4e Divisie ziet de prestatieve kant bij Bladella de eerste tien jaar er uitstekend uit.
Kom op mannen, alles uit de kast om dat waar te maken! 
Supporters met het blauwwitte hart zijn er voor de steun!! Succes!!!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven