Nieuws

Bladella doet zich zelf de das om in Weert

21 april 2019
www.bladella.nl
Op Paaszaterdag traden de Schippers mannen op een zon-overgoten sportpark Drakesteyn met zomerse temperaturen aan

tegen het hoog geplaatste Wilhelmina 08.  Hoewel een 2-1 verlies wellicht een normale uitslag is gezien de plaatsen die beide teams op de ranglijst innemen, heeft Bladella het aan zichzelf te wijten dat het niet tot een beter resultaat kwam.  Zoals wel vaker dit seizoen was het gebrek aan scorend vermogen het grote probleem. 

Trainer Huub Vermeulen had zijn opstelling op enkele punten gewijzigd. Geert van Overbeek trad aan in de voorste linie ten koste van Bart de Jong, terwijl Bob Michiels op het middenveld zijn controlerende taken moest uitvoeren in plaats van Anel Selimovics. 
De eerste helft liet lange tijd weinig opwindend spel zien. Bladella speelde gecontroleerd en compact, waardoor Wilhelmina nauwelijks gevaarlijk kon worden met haar snelle vleugspelers Ilias Dari en Aimane M’Rabet Eloued. 
Ook Bladella was niet in staat om tot grote kansen te komen tot dat Tom Maas Cas Vosters na een half uur spelen in de diepte aanspeelde. Cas wist de bal behendig te controleren en zijn man binnen de 16 meter uit te spelen, waarna hij onreglementair werd gevloerd. Scheidsrechter Luc Baars wees resoluut naar de 11 meter waarna Stijn Wouters zich meldde voor de penalty. Helaas miste hij en wist keeper Swakhoven de bal tot corner verwerken. 
In minuut 39 wist Tom Maas een scherpe voorzet van Wilhemina 08 nog tot corner verwerken, maar veel meer gevaar van Wilhelmina 08 viel er niet meer te noteren voor rust. 

In de tweede ging Bladella op dezelfde wijze door. Met compact verdedigen en de nodige strijd op het middenveld kon Wilhelmina 08 niet tot haar beste spel komen. 
Tom Maas wisselde zijn positie met die van Geert van Overbeek en Bart de Jong kwam in de ploeg voor Bob Michiels. De aanvallende intenties van de groene Schippers mannen zorgde al snel voor de nodige onrust voor het doel van Wilhemina 08. In minuut 63 stuurde Geert van Overbeek met een lange cross bal Ibou Bot de diepte in. Hij wist tot een uitstekende voorzet te komen, die maar met werd gemist door Tom Maas. Bart de Jong kwam in tweede instantie nog tot een schot dat net voor de lijn werd gekeerd. Een nieuwe grote kans op de 1-0 die werd gemist.  
Wilhelmina was inmiddels ook al een paar keer gevaarlijk geweest, maar miste de scherpte om Nick Vermeiren tot grote daden te dwingen. In minuut 70 was het dan wel raak. Vanaf 25 meter mocht Youssef Koubali aanleggen en wist hij met een schitterend schot in de kruising de 1-0 binnen te schieten. Daarna leek Bladella het even kwijt. Al  4 minuten daarna lag de 2-0 binnen, hoewel het leek alsof keeper Nick Vermeiren de bal klemvast had en hem de bal onreglementair werd ontfutseld door Ilias Dari. 
Daarna geloofde Wilhelmina 08 het wel en leek Bladella niet meer gevaarlijk te gaan worden. In blessuretijd kopte Geert van Overbeek nog de 2-1 binnen en vlak daarna had Anel Selimovic, ingevallen voor Niek Janssen, ook nog bijna de 2-2 op de schoen. Zijn schot ging rakelings naast. 
Helaas bleef Bladella op deze Paaszaterdag puntloos. 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven