In 9 minuten 3 punten te winnen

09 november 2018
www.bladella.nl
...of een punt te verliezen.... Bij de stand 2-2 werd 4 weken geleden Bladella - Gestel gestaakt. Dat restantje wordt zondag afgewerkt.

De Schippers’ mannen hadden op die bewuste 14 oktober part noch deel aan de staking. Op het moment dat het uit de hand liep zat de formatie van Huub Vermeulen in een flow en leek op weg naar meer dan een punt. Gestel - aanvankelijk heer en meester in het veld - had zich totaal uit de wedstrijd geluld. De vervroegde aftocht was dan ook zeker niet in het voordeel van Bladella.

Afgelopen 3 weken
Na de staking heeft het ambitieuze Gestel geen punt meer gehaald. Mierlo-Hout liet Gestel niet in hun spel komen door vanaf het begin fel druk te zetten. Het scoreverloop zat de thuisclub mee, dat met 3-1 haar eerste overwinning boekte. Een week later was het verzet van Gestel, dat erg sterk begon, na achterstand snel gebroken en won de meer bedreven FCE terecht met 0-4 bij de buurman. Ook vorige week kwam Gestel bij Hilvaria weer sterk uit de startblokken. Hoewel die wedstrijd misschien geen winnaar verdiende bleven de drie punten - met een penalty kort voor het eind - toch in Hilvarenbeek.
Bladella sprokkelde de laatste drie weken nog wel twee punten bij elkaar. Op bezoek bij de koploper was het na een uur sterk verdedigen niet meer te houden. ‘Gin schand’ om daar met 3-0 te verliezen. De week daarop had Bladella het in de eerste helft erg moeilijk tegen een uitstekend voetballend Wilhelmina’08. Daarna lieten de Schippers’ mannen zien dat je met een hoop werklust toch beloond kunt worden: 1-1.

1 puntje maar
Het ene punt afgelopen week bij RPC was niet genoeg. Gemengde gevoelens derhalve na afloop. Voetballend deed het blauwwitte vaandelteam allerminst onder voor het groenwit. Met een typische frommelgoal uit een scrimmage na een corner was na 65 minuten RPC op voorsprong gekomen. Zelf moeilijk scoren én de Eindhovense lengte deed ons de das om. Als de gelijkmaker dan pas in de laatste minuut valt mag je ook weer niet mopperen. Eigenlijk hadden we wel recht op iets meer, nou vooruit: dan toch één puntje meer…..

9 minuten
Da’s net iets meer dan niks. Menigeen kleedt zich daar niet eens voor om. Toch?! Een warming-up die langer duurt dan de wedstrijd. Wat kan er nog? Het ene puntje toch maar koesteren?! Maar om van de onderste plek af te komen is die 2-2 niet voldoende. En wil Gestel nog aansluiten bij de achtervolgers, dan zijn ook voor hen drie punten noodzaak. Met de kwaliteit in huis horen de Eindhovenaren ook niet in het rechter rijtje thuis. Wie durft vol voor de overwinning te gaan?! Interessante bespiegelingen vooraf en misschien ook weer ‘achteraf’.

Lange 3e helft
Dat is in ieder geval zeker! (Wellicht hebben ze dat 'thuis' niet eens in de gaten….) Genoeg tijd in ieder geval om ‘onder het genot van’ bij- of na- te buurten. Je hoeft dan ook alleen, zeg maar, het eerste kwartiertje van Excelsior - Ajax te missen. Heracles - Feyenoord is om 16:45 uur dan wellicht al niet interessant meer… Voor het liveverslag van de veldrit in Gavere bij de elite mannen – de 4de wedstrijd voor de Superprestige – ben je in ieder geval op tijd binnen.
Mascotte Ward van Onder 11-2 vond het een heel interessant spektakel en is zondag voor de slotminuten natuurlijk ook weer present. Jij toch ook?!! Van negen minuten aanmoedigen krijgt het niemand in z’n keel. Enne, in de 3e helft makkelijk weg te spoelen!
We zien mekaar!
 
    En verder…
Het niet gebruiken van bestrijdingsmiddelen heeft tot gevolg dat onkruid welig tiert op de natuurvelden. In een poging om die aanwas (en die bloemenzeeën) te stoppen werd het hoofdveld medio september al grondig onder handen genomen. Dat gebeurde door BTL, een grote jongen in het groenonderhoud. We weten sinds die tijd wat ‘wiedeggen’ en ‘fieldshapen’ is.
De herfst lijkt nu te zijn begonnen. Het wordt ‘eindelijk’ natter en om de bespeelbaarheid gunstig te beïnvloeden kreeg het hoofdveld vorige week opnieuw een beurt: bezanden met een bezandingsgift van ca. 15 m³ per veld.
Met ‘bezandingsgift’ wordt bedoeld dat er over een voetbalveld 15 m³ zand wordt verdeeld. Uitgaande van ca. 7.500 m² is dat slechts 2 mm. Deze bezanding heeft als doel om de toplaag te verschralen ofwel minder humusrijk te maken. De toplaag wordt hierdoor minder kwetsbaar en beter waterdoorlatend. In deze tijd van het jaar gebeurt dit ook om de stroefheid te vergroten.

 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »