Bladella (én Marvilde) op jacht naar driepunters

29 maart 2019
www.bladella.nl
Negen punt negen keer gelijk!! Dat schiet echt niet op. Dat moet stoppen! Maar dan komt 't sterke Marvilde op bezoek….

Met bijna tien gelijke spelen zit Bladella vastgezogen in het moeras van 2F. Die 0,9 staat voor de 2-2 uit de gestaakte pot tegen Gestel waarvan de laatste 9 minuten (opnieuw) nog te spelen zijn. De Schippers’ mannen horen daar niet huis. Tegenstander Marvilde speelt misschien wel het beste voetbal in deze klasse, maar is (nog) te wisselvallig om hun promotie-ambities waar te maken.

RKVVO
Met tussen de pollen al volop meibloempjes (en ’t is pas maart!) wordt op de Smagtenbocht al opvallende reclame gemaakt voor De Keukenhof. ”Alleen daar in Lisse is het egaler”. Die kilo cynisme geeft een indruk over de kwaliteit van ons hoofdveld. Maar ja, daar kan de teleurstellende brilstand tegen Oers niet helemaal mee goed gepraat worden. De blauwwitte spitsen stonden voorin eenzaam te zijn. Het aantal kansen bleef door gebrek aan bijsluiting ver onder de maat. Met de 0-0 (al was het tegen de numero drie) schieten we helemaal niks op. Zeker niet als concurrenten - deze keer Gestel en Hilvaria - wel de volle winst pakken. Nee, driepunters moeten er komen willen we uit het rood geraken.

Historie
Marvilde is de laatste decennia Bladella wat voorbijgestreefd leren de statistieken. Na de dip zo’n tien jaar geleden is in Meerveldhoven orde op zaken gesteld. Het vaandelteam kwam in de 4e klasse terecht en de jeugd stelde toen niet veel meer voor. Met versterkingen van buitenaf (én 6 seizoenen Bram Louwers) werd de weg naar boven ingezet. En met succes, want twee jaar terug promoveerde ’t Veldhovense blauwwit met een kampioenschap zelfs naar de 1e klasse. Dat avontuur duurde slechts één jaargang. Maar geproefd aan dat niveau - en met een schuin oog naar Rood Wit en Oers - is die klasse toch het ultieme doel. Met goed beleid lijkt het jeugdblok weer voorbeeldig op orde en zo nodig wordt kwaliteit van elders binnen geloosd.
In het jubileumjaar was Marvilde op de laatste speeldag tegenstander bij de kampioenswedstrijd. Op de Smagtenbocht in een machtige entourage gingen op de heugelijke 2e mei na de 3-0 winst de bloemen naar de formatie van Mark den Brok. Een seizoen later was ook Marvilde weer in de 2e klasse. Twee jaargangen kwamen we elkaar in die klasse tegen. In 2011/2012 werd het twee keer 3-3. Het jaargang daarna was Bladella geen partij. Thuis werd het 0-3 en op het Jongelingsveld kregen we een 6-2 pak slaag. Dat seizoen (2013) was tot afgelopen zomer ook het eind van het 2e klasserschap van Bladella.

Wisselvallig
In de eerste periode waren de resultaten aan de Kerkakkerstraat tegenvallend. Dat mag je met tien uit acht (14-14) wel zo noemen, als er 1e klasse aspiraties zijn. Periode twee geeft een heel ander beeld. Met nog twee partijen in te halen (Bladella en Wilhelmina’08) zou 18 uit negen partijen zelfs goed kunnen zijn voor die prijs. Alles hangt af of EFC ook zondag op de Dieprijt Oers van punten kan afhouden. Pakt RKVVO zondag wél de bloemen dan lijkt een 2e of 3e plaats in de eindrangschikking noodzakelijk voor een plaats in de play-offs.
Met flinke cijfers winnen (3-6 tegen koploper FC E, 6-0 Beerse Boys, 5-0 Wilhelmina’08) krijg je als tegenstander schrik, dan toch zeker ontzag. Maar verliezen met 5-1 van EFC en 3-0 van Oers (2x zelfs) geeft dezelfde tegenstrever volop vertrouwen. Het etiket ‘wispelturig’ opgeplakt krijgen, bevreemdt dan niet.
Kwaliteit in overvloed
Toen Jeroen Keeris vorig seizoen terug naar Nuenen vertrok werd bij UNA de 1,97 lange Sam van Rooy (20) voor onder de lat gehaald. Jong en nog onervaren, maar wel een groot talent met een goeie techniek. Ook van UNA kwam Robbert Born (20) op transfergesprek in Meerveldhoven. Deze met een geweldige trap uitgeruste linkspoot is niet alleen een technisch, maar ook tactisch sterke speler die het centraal achterin meer dan uitstekend doet. De vrije trappen zijn van hem, zijn super indraaiende corners zijn levensgevaarlijk. Het valt ook op dat uit de tweede lijn vaak het vijandelijke doel wordt bestookt. Coach Slagboom brengt normaal twee supergevaarlijk spitsen binnen de lijnen, die bij vijandelijk balverlies direct de diepte opzoeken: de supersnelle Max van den Akker (hij scoorde al tien keer) en baltovenaar Tayfun Yilmaz (34 jr., ex V’waard en RKVVO). Indien nodig komt daar Murtaza Nawabi (ex Gestel, Nw.Woensel) nog bij. Het viermansmiddenveld met in de punt naar voren klasbak Danny Das. Die heeft een geweldige kapbeweging in huis, is doelgericht en vermaard om zijn passes en steekballen. Deze aanvoerder - af en toe een tikkeltje irritant (vindt ie van zichzelf) is een echte winnaar die altijd voorop gaat in de strijd.
Samenvattend: als de formatie van Slagboom haar combinatiespel goed weet uit te voeren kunnen ze over vrijwel ieder team heenlopen. Marvilde heeft vreselijk veel kwaliteit in huis met een zeer beweeglijk middenveld met heel veel positiewisselingen, die allemaal de diepte induiken als de spitsen uitzakken. Interessant hoe de Schippers’ mannen de slag op het middenveld er af gaan brengen.

Lees op amateurvoetbaleindhoven.nl " Profiel v/d week " met deze keer onze Stijn Wouters!

Super Voetbal Zondag
En al vroeg, want we gaan zondag (voor de laatste keer?) beginnen aan de zomertijd. Dus: een uur eerder naar bed, dan kunnen we een uur eerder opstaan! Voor de Schippers’ mannen moeten er punten komen. Maar de komende twee wedstrijden is het sterke Marvilde de tegenstander. Te beginnen a.s. zondag op de Smagtenbocht! Die telt nog mee voor de 2e periode. Spanning verzekerd!
En als ‘na-wedstrijdje’ direct daarna in de kantine live op WFC TV: Ajax - PSV. Wordt na Bladella - Marvilde in de kantine ook nog het landskampioenschap beslist of wordt het toch weer spannend…?!
Iedereen die zondagmiddag na Bladella - Marvilde zijn dorst lest (of zijn honger stilt) krijgt bij ELK doelpunt gescoord in de Johan Cruijff Arena een gratis lot. Trekking direct na afloop van Ajax - PSV. Mocht het 0 - 0 blijven (…. en PSV ‘bijna’ kampioen zijn….) ontvangt iedereen toch één gratis lot. De prijzen moeten er uit….! We zien mekaar!!

 

Supporters bedankt, 

05 april 2020
Wat een mooi seizoen had kunnen zijn is helaas door dit virus voortijdig moeten stoppen, Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »