Oers 12 pnt. meer…. dat wordt zondag anders ?!

22 maart 2019
www.bladella.nl
RKVVO, fraai op plaats drie, is dé verrassing in 2F. Maar ook de Schippers’ mannen zitten in een flow! Wie gaat winnen..

Op de Smagtenbocht dus zondag een interessante ‘botsing’. Die wedstrijd telt voor de 3e periode. Bladella (nog) op plaats 13 ‘moet’ en Oers, gedeeld 2de, ‘mag’. Een bijzonder spannende competitie, waarin iedereen van iedereen kan winnen.

Vlak bij mekaar
Degene die het minst verliest wordt kampioen. Al vroeg in mei gaat in 2F dus FC E met die bloemen aan de haal. Dat elitecorps van Dré Nijssen verloor alleen nog maar van EFC en Marvilde. Twee keer dus. De sterkste achter-volgers - Someren en EFC - lijken volledig de weg kwijt, want zij dropen al zes duels met zero points af.
RKVVO - momenteel heel knap op de 3e plaats in het klassement! - plus Wilhemina’08 (lopen 4 duels achter) en ja, ja… ook Bladella verloren er nog maar vijf!! De Schippers’ mannen op plaats 13 hebben ook maar zes verliespunten meer dan Oers dat - zeker nog enkele weken! - plaats drie stevig in handen heeft.
Inhalen
Op het slechtste veld in 2F kon blijkbaar afgelopen zondag weer niet gespeeld worden. De blauwwitte karavaan trok dus niet naar Weert. Dat leverde voor Bladella een dubbel Paasprogramma op. Al eerder was bekend dat het ‘Klepse’ drama op 2e Paasdag gewroken gaat worden: 22 april 14:30 uur Bladella - Beerse Boys. Twee dagen eerder, paaszaterdag 20 april (aanvang 18:30 uur) komt daar nu bij: Wilhelmina’08 - Bladella. Een ouderwets dubbel paas(voetbal)programma!!
Na Oers staat Bladella twee zondagen op rij tegenover Marvilde, a.s. zondag eerst thuis. En zoals bekend, op donderdag 11 april, aanvang 19:30 uur, de beruchte ‘9 minuten Gestel’. Dat zijn onze inhaalmomenten.
Periode
RKVVO, op kop in periode 2, speelt in acht dagen 2x tegen een getergd EFC. De partij volgende zondag 31 maart - uit op de Dieprijt - is voor Oers de slotmatch van periode 2. Winnen daar aan de Postelseweg is volgens de statistieken bijna onmogelijk, maar lijkt wel noodzakelijk om de periodetitel te kunnen pakken. Someren én Marvilde plus EFC doen daar namelijk ook nog aan mee. Marvilde, met 5 punten minder, moet nog twee duels en kan met winst bij Bladella (volgende week) én Wilhelmina’08 uit (28 april) nog boven RKVVO eindigen. Someren - ook nog één potje en één puntje minder - haalt voor periode 2 tegen Beerse Boys ook pas op 28 april in. Het wisselvallige EFC doet natuurlijk ook nog volop mee, maar dient dan voor de zekerheid de vier inhalers (o.a. tegen FC E) winnend af te sluiten. Conclusie is dus dat drie Oerse punten volgende week meer belangrijk zijn. Heel houden en geen ‘uitsluitingen’ oplopen is dus het devies wat coach Matthijn Hoogduijn zijn manschappen op de Smagtenbocht mee zal geven.
Als Oers de punten zondag op de Smagtenbocht laat, wordt Oers door ons volgende week geholpen door Marvilde te pakken. Da’s beloofd… Of werkt het zo niet…?!
Met de maximale score (2x winst) is RKVVO overigens ook de laatste periode weer voortvarend gestart.
Vergelijk
De stand van de eerste periode geeft aan dat beide teams erg matig aan het seizoen begonnen. Blauwwit sprokkelde in acht partijen vijf puntjes bij elkaar, blauwgeel met zes ietsjes minder slecht. In periode 2 zijn de mannen van Huub Vermeulen ook uit hun schulp gekropen. Een gedeelde vierde plek doet niet zo zeer aan je ogen als plek 14… Op de Heikant verzamelde het blauwgele vaandelteam 18 uit tien, de acht verplaatsingen brachten 10 punten op. Nog meer cijfers: 13 partijen op kunstgras waren goed voor 25 Oerse punten. Daarentegen een schrale oogst op ‘echt’ gras: 4 uit vijf. Door RKVVO én Bladella werd maar vijf keer verloren. Voor de Schippers’ mannen zijn de Oerse rapportcijfers toch jaloersmakend! Het verschil in het klassement bedraagt immers 12 punten (de Oerse trots heeft wel twee duels meer gespeeld). En dat geeft (nog) 10 plaatsen verschil op de ranglijst.
Oers
De wedstrijd zondag wordt het 18e treffen tussen beide kemphanen in deze eeuw. De uitwedstrijd van dit jaargang eindigde in een saaie 0-0. Twee angstige ploegen, die op dat moment in ieder geval niet wilden verliezen, zorgden voor weinig opwarming langs de kant. Beide teams wilden of konden het spel niet maken. De Schippers’ mannen wisten zelfs pas in minuut 89 voor het eerst een paar vlot lopende combinaties op de kunstvezel te produceren. Dat was teleurstellend, teleurstellend voor en van beide teams.
RKVVO kan putten uit een zeer brede kwaliteitsselectie. De reserves gooien namelijk ook hoge ogen en nog wel in de hoofdklasse. Ter vergelijk: ons 2e gaat in de play-offs strijd leveren richting de reserve 1e klasse. RKVVO 2 haalde met vlag en wimpel (21 uit 8) de 1e periode binnen in de reserve hoofdklasse.
Omgekeerd aan het Oerse vaandelteam gaat het in periode 2 wat minder. Met 9 uit 7 resulteert dat in plaats 8. Oers 2, met één verliespuntje meer, hijgt in het algemeen klassement nog steeds in de nek van koploper Nuenen 2.
Dus beide selectieteams aan de Heikant zijn volop in de race naar prijzen.
In the picture
De confrontatie op de Smagtenbocht is vooral voor de blauwwitten uiterst belangrijk. Bij AVE is deze streekstrijd verkozen tot ‘wedstrijd v/d week’. Lees het interview met coach Matthijn Hoogduijn, de man achter het Oerse succes. Ook het Eindhovens Dagblad bracht dit treffen in de vrijdageditie onder de aandacht door onze Ibou een 2-0 overwinning te laten voorspellen. Dan gaat de formatie van Huub Vermeulen een sprong (of sprongetje) maken in de ranking! De spits van JO11-1 Hille de Vries - hij is de gelukbrengende mascotte - gaat vol vertrouwen daarin bij zijn favorieten op de bank zitten.
Dat gaan we allemaal bekijken én meebeleven. Onze support gaat ‘volle bak’ helpen aan dat doel.
We zien mekaar!!

 

Supporters bedankt, 

05 april 2020
Wat een mooi seizoen had kunnen zijn is helaas door dit virus voortijdig moeten stoppen, Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
13-06-2013 Lees verder »