Nieuws

In memoriam Jan Duis

15 maart 2019
www.bladella.nl
Tijdens de nieuwjaarsreceptie begin januari werd Jan Duis nog gehuldigd voor 65 jaar ‘trouw aan Bladella blauw’.

De voorzitter eindigde toen zijn toespraak met: “Hou het recht!”  Dat is hem helaas maar een korte tijd meer gelukt.

Het moet in het seizoen 1960/1961 geweest zijn. Wil Coppens, Bladella’s beste speler aller tijden, was geblesseerd en kon die zondag niet meedoen. Jongeling Jan Duis, net twintig, mocht daarom als stopper mee naar Budel en speelde ook nog eens een prima wedstrijd. Het bleef bij die ene keer. En Jan was daar zo ontzettend trots op. “En met 2-0 gewonnen!”, zei ie dan en dan glinsterden zijn ogen.
Helaas, kunnen wij het daar met hem niet meer over hebben.

Op de Smagtenbocht zondagmiddag, bij het twidde en later bij het urste, was Jan er niet. Hij werd gemist. Maar dat gebeurde de laatste tijd wel vaker. Ook bij de maandagochtendploeg liet hij meer en meer verstek gaan. Al een tijdje ging het niet goed met zijn gezondheid. Toch was het flink schrikken van de trieste tijding.
Jan kwam afgelopen zondag - toch vrij plotseling - te overlijden. Jan mocht 78 jaar oud worden.

In 1953 was hij als 12 jarige lid geworden van de voetbalclub. Zijn voetbalschoenen deelde hij de eerste jaren met zijn jongere broer Henk. Later bij de senioren speelde zijn voetbalcarrière zich voornamelijk af in het 2de, 3de en 4de en die sloot hij uiteraard af bij de veteranen. Eerlijk en oprecht - en dat is synoniem aan ‘sportief’ - dat straalde hij uit. Jan was een hardwerkende verdediger, die er altijd 90 minuten vol voor ging. Men had hem er graag bij als voetballer, maar zeker ook als persoon. Een rustige man, nooit op de voorgrond. Toch moest hij steevast van zijn teamgenoten de aanvoerdersband dragen. Dat typeert de persoon Jan Duis.

Met het langdurige ziekbed van zijn Gerry verdween zijn sociale leven bijna geheel in de mantelzorg. Zoveel meer dan respect verdiende hij daarmee. Na haar overlijden wist Jan het leven buiten de deur weer wat op te pakken. Zijn wedstrijdbezoeken verraadden zijn liefde voor het spelleke en bovenal voor zijn Bladella. Al weer een jaar of vijf was hij als vrijwilliger actief bij de werkploeg. Met zijn gezondheid als beperking bleef Jan van grote waarde op de maandagmorgen. Zeker als ie dan met zijn zachte stem weer eens verhaalde over voorvallen op en rond het voetbalveld. Dan twinkelden zijn ogen.
Jan was ‘ne goeie’!

Zo zullen we Jan Duis blijven herinneren.

Bladella wenst zijn dochters Nanny en Ellen met Chiel en Rob, en zijn kleinkinderen met aanhang, alle sterkte toe om dit verlies te verwerken.


 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven