Bladella 2 kampioen tweede periode!!

14 maart 2019
www.bladella.nl
Met de hulp van, was het gelijk-spel voldoende om de periode-titel te kunnen vieren. Op naar de play-offs nu voor promotie!!

Afgelopen zondag trad het ‘twidde’ van de Schippersmannen thuis op de Smagtenbocht aan tegen koploper SBC 2. Inzet: het tweede periodekampioenschap in de reserve 2e klasse. Met nog 2 wedstrijden te gaan in de periode, verdedigt Bladella bij aanvang een voorsprong van respectievelijk 2 en 5 punten op SBC en Unitas ’59. Echter doet SBC bij voorbaat al niet meer mee om dit periodekampioenschap, aangezien de mannen uit Son en Breugel de eerste periode al (met overmacht) wisten binnen te slepen. De verwachting dat Unitas op dezelfde dag laagvlieger Steensel met grote cijfers huiswaarts gaat sturen, wakkert bij velen de realiteit aan dat we er nog niet zijn. Ondanks het feit dat Unitas volgende week de volle buit zou moeten pakken tegen de ongeslagen koploper SBC om een ‘Blaols fisje’ te voorkomen. Als dit, dan dat, het kan oneindig doorgaan. Zelf 3 punten pakken tegen de koploper maakt een einde aan alle onzekerheid, en dat is dan ook de instelling waarmee de mannen van Peter Cosijns en Frank Schinkel om 12.00 aan de aftrap verschenen.
Het koude en vooral winderige weer maakte dat het publiek niet in groten getale langs de kant stond. De aanwezigen zagen dat Bladella sterk aan de wedstrijd begon en dat SBC moeite had met de 4-4-2 formatie van de Schippersmannen. De eerste grote kans was voor Bladella, maar de inzet van Lars Pijnenburg was te slap om de SBC-goalie te verschalken. Na een kleine 25 minuten was het wel raak: Tim Beerens ontving de bal halverwege de helft van SBC. Na een korte dribbel plaatste hij een verdekt schot dat via beide palen uiteindelijk in het net verdween: 1-0! De geblesseerde Rob Wouters werd ondertussen vervangen voor Roel Segers. Vanaf het doelpunt drukte SBC meer naar voren en werd het ook gevaarlijker. Kort voor rust werd op de rand van het strafschopgebied een vrije trap toegekend aan SBC. De vijfmansmuur werd neergezet, maar toch werd de vrije trap langs de muur af in een vrije hoek gelegd: 1-1 was dus de ruststand.

Na de rust stak Jan de Wind de kop weer op, wat goed voetballen erg lastig maakte. Inmiddels profiteerde SBC van de wind in de rug, en probeerde vooral met lange ballen de snelle voorwaartsen te bereiken. Dit leidde tot enkele kleine kansen, maar de defensie van Bladella hield keurig stand. De moegestreden Freek Fiers werd vervangen door Arvid Bolkestein, en Tom Hermans kwam de goed spelende Bob Michiels vervangen. Hiermee werd het strijdplan voor de resterende tijd duidelijk: het gelijkspel verdedigen, en proberen met een uitbraak gevaarlijk te worden. Dit leidde tot een aantal gevaarlijke hoekschoppen, die helaas niet het gewenste resultaat opleverden. De SBC-goalie onderscheidde zich nogmaals toen hij een keurig schot van Roel Segers uit de hoek wist te tikken. Yoran Schinkel kwam de geblesseerde Luuk Vosters vervangen. In de laatste minuut moest de Bladella-defensie nog éénmaal ingrijpen toen de SBC-spits met een listig steekballetje in stelling werd gebracht. De hieruit volgende hoekschop werd door Stan van den Berg uit de lucht geplukt, waarna het eindsignaal volgde.

Menig speler had zijn blikken al op volgende week gezet om het periodekampioenschap binnen te halen. Echter, aangekomen in de kleedkamer kwam het nieuws door dat Unitas ’59 zich verslikt had in laagvlieger Steensel, en op het Eindhovense kunstgras slechts tot 1-1 was gekomen. Het periodekampioenschap was binnen, waardoor het twidde in juni mag gaan spelen om promotie naar de reserve 1e klasse! In de kantine werd het welverdiende feest ingezet om deze prestatie te vieren. Chapeau!

 

Supporters bedankt, 

05 april 2020
Wat een mooi seizoen had kunnen zijn is helaas door dit virus voortijdig moeten stoppen, Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »