Nog tien komma één wedstrijden!

08 maart 2019
www.bladella.nl
De Schippers’ mannen - na ‘drie op rij’ in the mood - hebben nog elf kansen op de volle winst. Te beginnen zondag tegen FCE…

Voor het vaandelteam telt deze competitie nog maar 909 minuten reguliere speeltijd. Zeven wedstrijden thuis en vier uit. Ondertussen zijn voor Bladella ook de tijdstippen van inhalen bekend. Marvilde thuis is op 31 maart vastgesteld. Dat houdt in dat er twee weken op rij tegen Marvilde gespeeld moet worden. Niet ideaal, maar het is eenmaal zo. Voor de derde keer ‘in successie’ komt daarna Gestel naar de Smagtenbocht. Donderdagavond 11 april, aanvang 19:30 uur, worden dan met 2-2 op het scorebord eindelijk de laatste 9 minuten afgewerkt.
Vertekend
Het klassement van ook de 2e klasse F geeft door afgelastingen een tamelijk vertekend beeld. Dit jaargang komt Bladella eens een keer niet vaak voor in dat lijstje van ‘nog in te halen’ wedstrijden. Het Weerter Wilhelmina’08 (daar gaan we volgende week naar toe) en EFC hebben nog maar 13 keer de wei in gemogen. Vijf teams (Someren, RKVVO, Mierlo-Hout, Braakhuizen en RPC) speelden al drie duels meer. Erg vertekend dus, maar dat is natuurlijk ook het geval als je naar het ‘verliespunten’-klassement kijkt. Daarin zijn wij nog ‘topscoorder’… Maar als bijvoorbeeld Hilvaria twee van haar drie inhalers (FCE, RW en EFC) zou verliezen ‘klimmen’ zij al naar 31 verlies-punten…. Dus, zeg het maar….
Periode

Zondag wordt gestart om derde en de laatste periodetitel. Alle inhaalpartijen - behalve de 9 minuten Gestel - hebben nog betrekking op periode twee. RKVVO met 1 punt voorsprong gaat daarin aan kop. Het moet niet gekker worden (met alle respect!), zou je haast zeggen… Iedereen kan van iedereen winnen is dan de geijkte dooddoener.
Ook die stand is zeer vervormd. Kijk naar Oers dat alleen tegen Eersel inhaalt en EFC op haar beurt mag ook nog tegen Wilhelmina’08, FCE en Hilvaria punten vergaren. Dat 7 puntenverschil zal nomaliter dan rap verdampen. Totdat al die 14 inhaalpartijen afgewerkt zijn, blijven we maar pronostieken fabriceren.
Op 31 maart staat een bijna volledig inhaalprogramma op stapel. Dan gaat ook de zomertijd weer in en krijgt de competitieleider meer armslag zodat hij dan ook doordeweeks wedstrijden kwijt kan. Wij houden het doordeweeks alleen op die 9 minuten Gestel.

Koploper
De selecte groep voetballers van technisch manager Nijssen doet in haar rit naar de titel zondag nog even de Smagtenbocht aan. Met vijf verliespunten minder dan naaste concurrent EFC lijkt de formatie van Peter Coumans aardig op koers. Toch zijn er in de 2e periode wat kortsluitinkjes ontstaan. Zeven punten in die zes wedstrijden morsen is eigenlijk teveel voor de a.s. kampioen. Gelijk tegen Someren, dat kan een keer. Maar 1-1 tegen Rood Wit, met 3-6 verliezen van Marvilde, maar ook net vóór carnaval de nipte 1-2 winst op de Beerse Klep hebben ongetwijfeld voor chagrijnige gezichten gezorgd.

Kwaliteit
Het vreemdelingenlegioen in het Eindhovense blauwwit herbergt een surplus aan kwaliteit. Voor het gehanteerde 4-4-2 systeem kan de ploeg nagenoeg perfecte spelersnamen op het wedstrijdformulier kwijt. Heel veel snelheid op de flanken met Gino de Wijs (29 jr. ex UNA) en Jordi van Meurs (26 - o.a. ex De Valk en V’waard - met 9 doelpunten is hij 2F topscoorder -). Daartussen twee uitstekende spitsen met veel routine: de supersnelle Carsley Mathilde (32 jr- ex De Valk) en balvirtuoos Appie Azmani (27). Azmani speelde de afgelopen twee seizoenen bij KSV Oud-Turnhout. Daarvoor speelde hij ook vaak de sterren van de hemel bij Unitas'59, Wodan en Brabantia. Op het middenveld is de kleine aanvoerder Bas de Haas (28, o.a. Geldrop) de grote man en centraal achterin heerst doorgaans de grote kopsterke mandekker Mick Schoonheim. Om de torenhoge ambitie werkelijkheid te laten worden werden deze zomer nog wat meer spelers gecontracteerd. Verdediger Lesley van der Stoep (ex Sparta, Barendrecht) kwam over van 2e klasser NSVV (Numansdorp). Nijssen was er ook als de kippen bij om twee in Eindhoven studerende buitenlanders aan zich te binden: doelman Eduardo Recoder Velero (19 - Spanje) en middenvelder Jason Fontalvo Dominiguez (20 jr. Aruba). Een keur aan kwaliteit die de ploeg minimaal naar de eerste klasse moet gaan leiden.
Historie
De twee oudjes (1909 - 1910) kwamen mekaar heel weinig tegen op het veld. Twee seizoenen terug in 3D was de laatste keer. FCE promoveerde toen via de nacompetitie. Aan de Bossingel was in extremis Cas nog matchwinner, maar in het stadion (zonder douches!) moesten de punten achter gelaten worden (3-1). Buurman Gestel verziekte in de play-offs van het vorig jaargang directe promotie voor het Eindhovense blauwwit naar de 1e klasse. Overigens, die opgeklopte rivaliteit wordt door de bond onderkend waardoor telkens neutrale assistenten voor die derby’s worden aangesteld. (Volgende week is dat weer te doen.)
In de heenwedstrijd van dit seizoen moest de formatie van Huub Vermeulen een zeer terecht 3-0 verlies incasseren. Toch wisten toen de jonkies een uur lang overeind te blijven en zelfs enkele keren gevaarlijk te counteren.

Support!
Dat, en de driepunters uit de laatste drie duels, geven moed en vertrouwen op een goed resultaat. Het is tenslotte in ons eigen stadionneke en dan moeten de bezoekers van hele goede huize komen om ons blauwwit te verslaan! Toch...?!
In de voorwedstrijd kunnen de “Schippers’ mannen 2” tegen koploper SBC 2 de periodetitel pakken. Ook dat resereve-team kan de aanmoedigingen van de blauwwit aanhang heel goed gebruiken. Zondagmiddag op de Smagtenbocht met vertrouwen tweemaal strijd leveren tegen twee koplopers…. Wat wil een echte Bladella supporter nog meer?!
De periodetitel voor ‘twee’ en bonuspunten (en een sprong omhoog!) voor één!
Die bonus, én de periodetitel van twee, zijn een extra feestje waard. We zien mekaar al om 12 uur! 

 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
06-06-2013 Lees verder »