Twidde periode en voor ‘t urste numero vier..??

06 maart 2019
www.bladella.nl
Carnaval voorbij en meteen nuchter…! Zondag uitermate spannend: twidde speelt tegen SBC en 't urste ontvangt FCE.

Wél he-le zware potten natuurlijk! Want zowel het vaandelteam als ook ‘de reserves’ gaan het zondagmiddag op de Smagtenbocht opnemen tegen de a.s. kampioenen: FC Eindhoven en SBC 2.

Periodetitel
Bladella 2 kan zondag op de thuisbasis de 2e periodetitel pakken in de reserve 2e klasse D. Dan moet de nog ongeslagen koploper wel met lege handen naar Son teruggestuurd worden. SBC 2 gaat na 13 partijen trots op kop met liefst 12 punten voorsprong op de naaste belagers en dat zijn gebroederlijk Beerse Boys, Unitas’59 en Bladella. De oranjehemden hadden nog maar één offday-tje en dat was tegen Wodan (1-1). Daarmee stevent de Son Breugel Combinatie af op een vroegtijdig kampioenschap.

Twidde
De Schippers’ mannen 2 begonnen maar matig aan deze competitie. In de eerste periode moesten zelfs 14 verliespunten geïncasseerd worden. SBC (3-1), Unitas (5-2) en thuis Hilvaria (1-2) leverden niks op, evenals het drama tegen staartploeg Gestel. Dat verhaal is bekend. Daarna wist de formatie van Peter Cosijns/Frank Schinkel zich keurig te revancheren. De laatste vijf duels werden winnend én met voorbeeldige cijfers afgesloten. De verdediging - met slechts drie tegengoals - staat sindsdien als een huis. Daarbij gemiddeld vier doelpunten per duel zelf scoren, levert dat de polepositie in het klassement van periode twee op. Deze periode telt 7 duels. Omdat koploper SBC de eerste periode met overmacht voor zich opeiste, doen zij voor de overige twee periodes niet meer mee. Grootste - gezien het doelsaldo ook normaal gesproken de ‘enige’ - concurrent is Unitas’59. Die staan, met nog twee partijen te gaan, op vijf punten. Normaal vegen die Eindhovenaren zondag Steensel 2 van het veld en werken daarmee aan hun doelsaldo. Volgende week staat met SBC - Unitas nog een toppertje op het programma. Je weet maar nooit...., temeer omdat blauwwit volgende week bij het altijd lastige Hilvaria op bezoek moet. Op safe spelen door zondag de koploper beentje te lichten voorkomt nog een week het ‘als dit' en/of 'als dat’-en.

Support!
De mannen van ons twidde kunnen daarom zondagmiddag de aanmoedigingen van de blauwwit aanhang heel goed gebruiken. Daarom zondagmiddag om twaalf uur met z’n allen verzamelen rond veld twee..!!
Dat het feestje bij winst ook de carnavalsnadorst zal lessen is ook nog mooi meegenomen….
Succes Bladella 2!!

Na de clash Bladella 2 - SBC 2 wordt er op de Smagtenbocht nóg een belangrijke pot uitgevochten: de Schippers’ mannen tegen FC Eindhoven Av. In 2F lijkt het blauwwit van de Aalsterweg hun promotieambitie daadwerkelijk om te gaan zetten in het kampioenschap. Zonder overmoedig te worden - na drie opeenvolgende overwinningen mag je immers zelfvertrouwen uitstralen! - durft men aan de Bossingel te hopen op een stunt.

Bonus
In de uitwedstrijd konden de luxe paradepaardjes van technisch manager Dré Nijssen een uur lang niet weg lopen. We wisten zelfs wat vinnige speldenprikken uit te delen. Ook daar stond het achterste blok van jonkies puik te verdedigen. Op den duur kon het middenveld helaas niet meer bijbenen en moesten de Schippers’ mannen zwichten voor de individuele klasse van de z.g. amateurs van FC Eindhoven: 3-0.
Nu is het 'thuis' en op de Smagtenbocht is het vaandelteam natuurlijk nooit bij voorbaat kansloos. Er zijn bonuspunten te verdienen! En dromen komen vaak uit, als je er in durft te geloven! Gesterkt door ‘drie op ’n rij’ is de numero vier - mét een sprong omhoog - nu het doelwit. Die bonus, én de periodetitel van twee, ‘verplicht’ ons tot (weer) ‘feest in de tent’...!

 

Supporters bedankt, 

05 april 2020
Wat een mooi seizoen had kunnen zijn is helaas door dit virus voortijdig moeten stoppen, Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »