Bladella - RPC: drie op een rij..?!

22 februari 2019
www.bladella.nl
Na twee overwinningen tellen de Schippers’ mannen weer mee. Nu nog van die rode lantaarn af (...en dan carnaval)!

Dat is het volgende doel. En dat kan zondag al als 'RPC thuis' een driepunter gaat opleveren. Tegelijkertijd wordt namelijk ook gestreden tussen de nummers 12 en 13: Gestel - Hilvaria.
Aan de Aalsterweg in de heenwedstrijd waren zowel Bladella als RPC eigenlijk niet tevreden met de 1-1. De Eindhovenaren doen het bijzonder goed, want ze staan slechts twee puntjes van plaats drie verwijderd. Bladella wil weg van akelige lèste plek...!

Hilvaria
Na Rood Wit moest afgelopen week ook het Groen Wit uit Hilvarenbeek het hoofd buigen voor de blauwwitte dadendrang. Het Hilvaria dreamteam van vorig seizoen bleef wel heel ver verwijderd van dat niveau. Voor Bladella leverde dat, en de collectieve strijd, het zoet van de eerste uit-overwinning op, voor Hilvaria azijn. Eigenlijk wel bijzonder treurig dat er voor ‘respect’ af en toe een zaklamp nodig was.

Historie
Dit is pas het derde seizoen in deze eeuw dat RPC en Bladella in dezelfde competitie spelen. Dat de Roosten Plein Club (voorheen Roosten Patroon Club) zeven jaargangen vrij anoniem in de 4e klasse bivakkeert is een oorzaak. De club aan de Aalsterweg gaat aan het groeien en krijgen de zaakjes goed voor elkaar. RPC heeft dan vijf seizoenen 3e klasse nodig om op het huidige niveau te komen. Twee periodes komen we ze dan tegen. Ondertussen krijgt RPC al weer vijf jaar aardige rapportcijfers in de tweede klasse.
In jubileumjaar 2010 zorgt Jeroen Schilders op de Smagtenbocht voor een 1-0 overwinning. De doelpunten van Geert en Barry Graat zijn bij de terugwedstrijd niet voldoende voor de overwinning: 2-2. Toch wordt Bladella dat seizoen onder Mark den Brok kampioen. RPC eindigt dat jaar als 9e.
Vier jaar later - Bladella is dan weer teruggezakt naar derde - wordt RPC op haar beurt glansrijk kampioen. Op de thuisbasis wint Bladella nog wel (3-2). Uit wordt met 3-1 verloren mede dankzij twee doelpunten van Sidney Gakpo (de broer van). Via Gestel en Geldrop staat deze Gapko sinds vorig seizoen bij hoofdklasser UDI’19 op de ’onkosten’-lijst. Bladella eindigt dat seizoen op een mooie derde plek, wel op eerbiedige afstand van kampioen RPC (44 tegen 61 punten).

Aalsterweg
Afgelopen november hebben we vermoedelijk voor het laatst daar bij Motel Eindhoven gespeeld. Al tien jaar lang zijn plannen bedacht (en verscheurd) om een meerlaagse Park & Ride-parkeergarage (600 auto’s) uit de RPC grond te stampen. Over de verhuizing naar de overkant, naar Tivoli, wordt al even lang gestecheld. De verhuis-datum werd voor de zoveelste keer in de tijd geschoven. Spannend of deze zomer nu eindelijk verhuisd kan worden.
Ons laatste bezoek daar leverde slechts één punt op en dat was niet genoeg. Voetballend deed het blauwwitte vaandelteam allerminst onder voor het groenwit. Met een frommelgoal na een corner was RPC toen na een dik uur op voorsprong gekomen. Zelf moeilijk scoren én de Eindhovense lengte deed ons de das om. Als de gelijkmaker dan pas in de laatste minuut valt mag je ook weer niet mopperen. Niemand tevreden toen dus.

Lang en snel
Heel veel lengte huist in het Ajax-groen. Het begint al met keeper Sten Otter (30). Eindelijk verlost van (knie)blessureleed ziet hij het liefst hoge ballen naar zijn richting komen. Om dan met zijn sterke uittrap de spitsen aan het werk te zetten. Daar loopt op de eerste plaats de lange Guy van Merriënboer (25) rond, de belangrijkste pion in de formatie van Goeran van den Heuvel. Die heeft lengte, is ook nog eens balvast en blijft in de punt maar sleuren. De bal gebruiksklaar voor bijsluitende teammaten leggen is ook zijn handelsmerk. Aan de zijkanten is de snelle Kirubel Solomon Gebre Dingil onberekenbaar en op links droomt snelle Rik Strijbosch van ballen in de diepte.
Kort daar achter is de snelle Rick Wijnen (29) een speler die weinig ruimte nodig heeft. Samen met Jordi van Meurs van koploper FCE, dragen zij samen met 9 doelpunten de titel van ‘topscoorder 2F’. Deze technisch vaardige ex-spits is na 5 boekingen er zondag echter niet bij. Ook op het middenveld lengte. De technische Emiel van der Steen (27) zet met zijn prima linker daar graag de lijnen uit. Achterin staat aanvoerder Joris van der Steen (ook met lengte) centraal. Deze 31-jarige verdediger verzorgt vaak de opbouw en is aanvallend bij corners aan de tweede paal bijvoorbeeld levensgevaarlijk. Kortom, RPC is een sterk, hard werkend collectief met heel veel lengte én snelheid voorin.
Vijfde plek
Ook de start van RPC was niet denderend. Vooral de 1-8 oorwassing in de tweede partij tegen Wilhelmina’08 is de grootste smet van dit seizoen. De Weerter club ligt toch niet zo, zo bleek afgelopen week. Liefst vier wedstrijden was RPC al ongeslagen maar ging bij het met schorsingen kampend Wilhelmina’08 met 4-1 de bietenbrug op. Rick Wijnen bracht RPC nog wel op 0-1 voorsprong, maar kon even later met rood vertrekken ‘vanwege aanmerkingen op de leiding’. In overtal liep de thuisploeg uit naar 4-1.
Werd de eerste periode nog magertjes met plaats 12 afgesloten, nu is RPC al gestegen naar de vijfde plaats met slechts twee punten minder dan Marvilde op plek drie. Dat resulteert met een mooie klassering in periode twee. Samen met Oers werd de grootste sprong in het klassement gemaakt. Een teken dat de ploeg van Goeran van den Heuvel uitstekend de winter heeft verteerd.

Drie op een rij
Maar ook de Schippers’ mannen kunnen eigenlijk redelijk goede cijfers overleggen. Sinds eind oktober werd maar twee keer verloren. Aan die partijen tegen Beerse Boys en Someren willen we liever niet meer aan herinnerd worden…. Ook twee keer verliezen in die periode deed RPC (Braakhuizen en Wilhelmina’08). Wij grossierden in gelijke spelen (totaal 7,9), tegen RPC (ook al) 5. Tel daarbij op één wedstrijd meer gespeeld door RPC en het verschil van zeven punten tussen numero laatst en numero vijf is verklaard.
Achter mekaar twee keer winnen snakt naar ‘drie op een rij’! Tijd voor een feestje zullen we dus maar zeggen!! (Het dak mag er af!!) En zeg nou zelf: kan carnaval komende week gelukzaliger losbarsten dan met de derde driepunter op rij…??!!
Daar gaan we met z’n allen voor. We zien mekaar zondagmiddag in een lentezonnetje op de Smagtenbocht!

Enne, Jorn op de Beek (JO10-1) zit als mascotte deze zondag op de bank en Jorn is keigoed in 'drie-op-een-rij'! Wedden dat het goed komt....?!!

 
www.bladella.nl
Gewoon een potje ballen, passjes geven, lichtjes bewegen, geen onderling contact. De senioren wilden wel eens weten hoe het voelde. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Een lekker potje voetballen mag sinds 1 juli weer, nu ook door 'Boven 18’. En de 55plussers gaat 'wandelvoetballen'. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na de laatste persconferentie van het kabinet afgelopen week en in overleg met de gemeente kan het bestuur mededelen dat zowel het… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf maandag 22 juni starten we met de nieuwe jeugdteams voor seizoen 2020-2021 tot en met 10 juli  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven