Nieuws

Nu nog de 1e uitzege: Hilvaria - Bladella…?!

15 februari 2019
www.bladella.nl
Ten lange leste dan toch de eerste winst enne, dat smaakt naar meer! Maar na matige reeks hunkert ook Hilvaria....

De Schippers’ mannen konden afgelopen zondag na 7,9 gelijke spelen en 5 nederlagen eindelijk het zoet der overwinning smaken! De eerste uitzege is nu het ultieme doelwit.
Al zes keer moest in Beek de nul-punten-pil geslikt worden. De viering van hun vierde en laatste driepunter is al weer 105 dagen terug. Is Hilvaria in een dip beland?!

Rood Wit V
In alles het tegenovergestelde van de heenmatch. Ondanks - of misschien wel dankzij - het gemis van zes potentiele basisspelers, speelde Bladella met het hart. Met zo’n wedstrijdinstelling was verliezen gewoonweg geen optie. Rood Wit anderzijds had alle klasse van de competitiestart thuis gelaten. Na een spannende voetbalpot resulteerde dat in een verdiende 3-1 thuiszege, notabene op kunstvezel. Het geduld daarvoor moeten bewaren duurde ‘onmenselijk’ lang…!

3D
Joerie van Rijswijk (25) was vorig seizoen de meest besproken spits. Niet voor niks, want met zijn ‘bovenaardse’ snelheid gekoppeld aan een uitstekende techniek was hij in 3D niet te houden. Hij scoorde voor Hilvaria aan de lopende band. Met liefst 51 doelpunten had hij een belangrijk aandeel in het exceptioneel kampioenschap van de groenwitters. Ongeslagen, met onwaarschijnlijke cijfers: 74 uit 26, doelsaldo 119-37, 20 punten voorsprong op numero 2 en maar twee keer gelijkspelen. Behalve Bladella wist alleen Unitas’59 (3-3) de groene TGV een tikkeltje te ontregelen. Het was dan ook geen verrassing dat zijn team vorige week op het Hilvarenbeekse sportgala de eretitel ‘sportploeg van het jaar’ kreeg.

2F
Is toch heel anders. Dit seizoen is al halverwege en Joerie wist pas in drie wedstrijden de bal in het vijandelijke doel te krijgen. ‘Pas’ zes kruisjes heeft hij nu achter zijn naam staan. Twee tegen Bladella (30 september), twee in de derby bij Beerse Boys (28 oktober) en twee op 25 november bij RPC. Sindsdien staat ie droog. Hij aast zelfs nog op zijn eerste doelpunt op thuisbasis ‘de Roodloop’. De fonkelende groen-witte vlag en wimpel van vorig seizoen is wat vaal verschoten. Gezien de overmacht in 3D werd Hilvaria bij de start in het hoogste hokje bij de favorieten gezet. Na 12 partijen in vorige competitie gaf de stand voor de mannen uit Beek een 100% scoren aan met een saldo van 60-16 (+44). Nu, een klasse hoger, moeten ze het doen met 14 punten uit 12 en een saldo van 21-23. Dat zijn tegenvallende cijfers.
Gemis
Ook wel enigszins verklaarbaar. Behalve de stap hoger in 2F vielen een paar belangrijke pionnen (tijdelijk) weg. Zo verbleef Sem Hendriks voor stage een half jaar in Zuid-Afrika. Door stevige blessures haakten Ralf Huijbregts (knie) en vooral middenvelder Joost van Doormaal (voet) af. De lange centrumverdediger Huijbregts (24) heeft pas - met succes - weer zijn eerste speelminuten kunnen pakken. Maar Van Doormaal, de trotse rossige aanvoerder, heeft met een mysterieuze voetblessure definitief van zijn kicks afstand moeten doen. Hij was de spelbepaler én veldheer van de groenwitte formatie. Joost (30) was eerder bij RKDSV en bij Oers en zeker ook de laatste jaren bij Hilvaria dé grote man. Helaas kwam voor hem (en de club) een vroegtijdig einde aan zijn mooie, maar te korte voetbal-carrière.

Jeugd
Coach Henri v.d. Braak (volgend seizoen begint hij aan zijn derde periode) zocht voornamelijk bij de jeugd vervangers. Zo mochten in de laatste pot tegen Mierlo-Hout Teun Leermakers en Floris Kramers uit O19-1 voor het eerst in de basis starten en wisten zelfs meteen hun stempel drukken. Uit bij Braakhuizen werd zelfs de 15 jarige Mitchell Leijten (O17-1) in het Hilvaria doel geposteerd. Een bewijs dat men aan de Uranusstraat prima bezig is met jeugd opleiden.
Vertekend
Maar de resultaten op dit moment zijn tegenvallend. Zowel uit als thuis werden maar zeven punten uit 6 partijen gesprokkeld. Daarbij valt op dat op verplaatsing flink meer doelpunten vielen: 15-15 tegen 6-8 thuis. Toch werd er goed begonnen want de eerste periode werd met een gedeelde tweede plaats afgesloten. De tweede periode geeft heel andere cijfers. De laatste vijf duels leverde dan ook maar een enkel puntje (saldo 6-15) op. Dat was 25 november RPC uit 3-3. Die 2e periodestand geeft natuurlijk wel een zeer vertekend beeld. Wilhelmina’08 speelde er pas drie, Hilvaria ook nog maar vier en Bladella bijvoorbeeld al zes. De laatste partij voor de Bekenaren in 2018 was al op 9 december, terwijl de witbroeken in het nieuwe jaar nog maar één keer de wei in mochten. Dat was twee weken terug thuis tegen Mierlo-Hout 0-2. Van competitieritme kan dan ook geen sprake zijn. Hilvaria moet nog inhalen tegen Gestel, FCE, Rood W.V. en EFC. De mannen van Huub Vermeulen hebben nog 9 minuten tegoed tegen Gestel (tussenstand 2-2) en de volle 90 minuten met RPC en Marvilde als tegenstander.

In de eerste thuiswedstrijd van dit jaargang walste Hilvaria in de 2e helft (rust 0-1) veel te gemakkelijk over Bladella heen: 1-5. Ook dat vraagt om sportieve wraak.
Nog twee belangrijke potten voordat het carnaval weer los kan barsten: zondag Hilvaria uit en volgende week RPC thuis. Héél interessante duels zelfs maar dan alleen natuurlijk wel mét resultaten.
De blauwwit aanhang heeft een week kunnen teren op vorige zondag. Dat smaakt naar meer! Eenzelfde onverzettelijkheid en met de onvoorwaardelijke steun van ons blauwwitten kunnen we samen nog ver komen.
We zien mekaar zondag in Beek!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven