Bladella en Rood Wit V strijden voor eerherstel

08 februari 2019
www.bladella.nl
Rood Wit Veldhoven wil een eind maken aan een slechte reeks. Datzelfde geldt zeker ook voor de Schippers' mannen.

Op de eerste competitiedag ging in Veldhoven Rood Wit wel erg gemakkelijk langs Bladella: 3-0. Dat, samen met het geschonden blazoen van vorige week, schreeuwt om en snakt naar eerherstel. Omdat ook de gasten wat recht te zetten hebben belooft het zondagmiddag een pittige strijd om de punten te worden. En het duel gaat altijd door! Op het zompige natuurgras van de Smagtenbocht kuip, dan wel op de kunstvezels van veld twee.

Someren
De Schippers’ mannen kwamen er voor de rust niet aan. Ze werden van het kastje naar de muur gestuurd. Na drie kwartier stond het daarom al 3-0 voor een uitstekend voetballend Someren. Een afgang dreigde. Maar door wat omzettingen na de thee ging het bij Bladella ineens lopen en kantelde de wedstrijd volkomen. Er gloorde weer hoop, zeker toen na een uurtje via een penalty 3-1 op het scorebord kwam. Van sympathie voor elkaar was echter toen al niet veel, zeg maar ‘niks’, meer over. Rood op de middellijn met een beschamende opstoot. Opgefokte irritatie en wat provocerend gezuig vergalde deze voetbalmiddag totaal. Daarbij opgeteld een arbiter van dienst, die - laten we maar zeggen - niet zijn beste dag had. Het hele gebeuren sloeg eigenlijk nergens meer op. Met een 4-1 verlies is te leven, zeker gezien de verslapen eerste helft. De kaartenregen - met het imagoverlies - veroorzaakte een veel pijnlijker drama.

Zwakke serie
Na wedstrijddag vijf stond het Veldhovense Rood Wit nog op een mooie 2e plaats, slechts drie puntjes achter op het ongenaakbare FCE. In die eerste serie werd alleen verloren van het sterke EFC (2-0) en met 1-1 de punten gedeeld met buurman Marvilde. Dat leverde totaal 10 punten op met een opvallend doelsaldootje van 7-3. In de zes laatste partijen kelderden de roodbroeken naar plek 9. Slechts vier puntjes leverde deze laatste serie van zes op met al weer een opvallend doelsaldo van 4 tegen 12. De Schippers’ mannen deden het in deze periode zelfs ietsjes minder slecht… Ook vier punten uit de laatste 6 potten met een iets betere score: 7 tegen 12. Die cijfers geven aan dat de krachtsverschillen ogenschijnlijk minimaal zijn.

Gelijk
Met de rode lantaarn stevig in handen kende Bladella terug in de 2e klasse nog weinig hoogtepunten. Zeven gelijke spelen is het enige positieve tot nu toe wat resultaat betreft. Ook Rood Wit moest vijf keer verlies incasseren. Evenzoveel als blauwwit. Het verschil zit ‘m in de vier Veldhovense driepunters: Bladella, Oers, Beerse Boys en (heel knap) 2-1 op Someren. Het saldo vergelijkend, 11-15 tegen 13-28, geeft aan dat scoren voor beide teams bijzonder moeilijk is. Verdedigend doet het rood wit wel goed. Na FCE 9, EFC 12 en RKVVO(!) 14, wordt in het ‘tegendoelpunten klassement’ een keurige 4e stek bezet (15).

Trainers
Robbert Verhoeven gaat in de zomer na vijf seizoenen bij de Veldhovense club stoppen. Twee jaar was hij assistent van Goeran v.d. Heuvel en is nu op de Korze als hoofdcoach bezig aan zijn derde jaar. Coming man Koen van der Heijden (34) - nu voor het derde seizoen bezig bij de Eindhovens Unitas’59 - wordt daar dan het nieuwe technisch opperhoofd. Bladella’s Huub Vermeulen op zijn beurt gaat zoals bekend naar de bloeiende runner-up Unitas’59. Maar er moet eerst nog vier maanden gevochten worden om deze keer het tweede klasserschap toch langer dan één seizoen te laten duren.
Er moeten ‘oude koeien uit de sloot’ gehaald worden om de laatste overwinning op Rood Wit in beeld te krijgen. Zoals gezegd had Rood Wit in de ouverture in september op de Korze aan Bladella een gemakkelijke prooi. Spits Jan van Hout was aangekondigd daar de grote plaaggeest. Veldhovense sterspeler Van Hout is balvast, kopsterk en schuwt het loop- en sleurwerk niet. Hij kon toen niet in de teugels gehouden worden. Dat Rood Wit baas was op het middenveld hielp ook niet mee om offensief een potje te breken. Toen vroegen we ons af of Rood Wit V. wellicht één van de sterkste ploegen uit 2F zou zijn. Dat is in ieder geval (tot nu toe) niet gebleken.
Thuis
Op der Smagtenbocht verloren de Schippers’ mannen nog maar één keer. Dat was overigens met 1-5 tegen Hilvaria wel een pittige. Trouwens, er zijn thuis pas vier ‘hele’ wedstrijden gespeeld. Daarvan eindigden drie in een gelijkspel. De Veldhovenaren behaalden uit hun zes duels op verplaatsing 5 puntjes: Oers 0-2 en gelijk bij Braakhuizen en (heel knap!) 1-1 bij koploper Eindhoven.
De formatie van Huub Vermeulen kan zich zondagmiddag aan de Bossingel revancheren. Voor het drama van zeven dagen terug, maar zeker ook de gemakkelijk geschonken punten in de uitwedstrijd.
Op de volledige steun van mascotte Maud van de Ven (uit Onder 11-5) en die van de blauwwit aanhang kan worden gerekend!
We zien mekaar.

 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
www.bladella.nl
De nieuwe jeugdcoördinator stelt zich voor. Bladella is verheugd te kunnen melden dat er vanaf komend seizoen  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »