In Someren moet 't dan maar gaan gebeuren..!!

01 februari 2019
www.bladella.nl
Eindelijk voetballen. Het Ajax blauwwit verdedigt plek twee en ons blauwwit knokt zich dichter-bij op 't Zummerse kunstgras!

De eerste driepunter voor de Schippers’ mannen is nabij. Dat roepen we eigenlijk al veel te lang. Door sv Someren wordt ons het einde van die obsessie toegewenst. Zij gunnen ons van harte onze eerste overwinning, maar zeggen er wel bij dat we daar toch nog een weekje geduld voor moeten opbrengen. Nou, van ons mag Someren dan alles winnen om hun jubileum met een promotie extra te decoreren. Ná zondag wel te verstaan. Alle sympathie naar mekaar toe geldt zondagmiddag dus pas tegen half vijf. Met zoveel belangen belooft de match op de Potacker een spetterende veldslag te worden.

Oers
Veertien dagen geleden wisten de Schippers’ mannen pas in minuut 89 voor het eerst een paar vlot lopende combinaties op de Heikantse kunstvezel te produceren. Toen werd er pas echt druk gezet en dat leverde meteen wat kansen op. Daarvoor was veelal de lange lel het gehanteerde strijdwapen. De afvallende bal behoort dan wel prooi te zijn om aan productie te kunnen gaan denken. Dat gebeurde niet want de duelkracht was - behoudens in de verdediging - thuis gebleven. Twee angstige ploegen die niet wilden verliezen zorgden voor weinig opwarming langs de kant. Met de 0-0 was RKVVO het beste uit. Teleurstellend.

Winters
Het resultaat van het gekwakkel is dat na Someren zondag de Bladelse vaandeldragers nog slechts vijf keer kilometers moeten maken voor een uitwedstrijd. Alleen Hilvaria, Wilhelmina Weert, Marvilde, EFC en op de laatste competitiedag Gestel krijgen nog bezoek van Bladella. Daar staan nog wel negen mogelijkheden tegenover om aan de Bossingel drie punten te pakken. Dat is inclusief de Gestelse ‘negen minuten’. Voor dat potje plus Marvilde thuis moet de bond overigens nog een definitief tijdstip zoeken.


Someren
Vijf wedstrijden terug was Someren nog te gast op de Smagtenbocht. Dat was voor het eerst weer na achttien jaar. Het Zummere verslag begon met: “In een wedstrijd waarin Someren het meeste recht had op de overwinning moesten beide teams zich na negentig minuten tevreden stellen met een puntendeling. Het was voor het eerst dit seizoen dat Someren gelijkspeelde, maar als het toch zo moet zijn, dan liefst tegen de sympathieke blauwwitten uit Blaal.” Met dat compliment van het sterk spelend ‘blauwwitte Ajax’ én de 1-1 als resultaat, mocht Bladella toen heel content zijn.
Sterk team
Onder de lat staat met Maarten Werts (31) een echte klasbak. Hij werd in Someren niet voor niks al driemaal tot ‘Man o/t Year’ gekozen. Achterin speelt op rechts jongeling Wesley v.d. Boomen (22) heel degelijk. Uit een vrije trap van Mike Kusters wist hij bij de tweede paal bij Bladella te scoren. Ook een kopsterk centrum met Niels Schweren (25) met de snelle Mike Kusters (26) op links. Salim Zeroual (31) technisch sterk, goed schot speelt met een prima drive kort achter de voorhoede, wist al 4x te scoren. De 21 jarige Luc Boumans heeft ook al 3 kruisjes achter zijn naam staan. Opvallend dat al 11 verschillende spelers het vijandelijke net wisten te vinden (saldo 21-16). Linkspoot Freek van Bussel (30), dodelijk schot rond de 16 (uit alle standen), was vorig seizoen goed voor 12 doelpunten en de snelle rechtsbenige Koen de Louw (22) kon toen 7 keer voor zichzelf juichen. Voormalig profvoetballer Dominik Vergoossen – vorig jaar nog trainer bij Wilhelmina’08 – leeft van het voetballen. Someren bij de senioren en bij de jeugd (VVV O19) in het betaald voetbal. Een voetbaldier die op de Potacker met een goede mix in een prima organisatie mag werken.

Viermaal verlies
Someren is 8 wedstrijden ongeslagen tegen Bladella 7 duels. Beide teams verloren 4 partijen. Het Kempische blauwwit verdedigt ‘met gemak’ de "champion o/t draws" titel, het Ajax blauwwit staat op een fraaie tweede plek in de rangschikking. Bladella kan met recht de ‘gelijkspelgrossier van de 2e klasse F’ worden genoemd. De mannen van Huub Vermeulen hielden de stand vaker in evenwicht dan de top-vier samen. Zeven van de elf wedstrijden eindigden in een puntendeling. Dat dat weinig oplevert zie je aan de stand...!
‘Mens sana in corpore sano’ (een gezonde geest in een gezond lichaam). Die spreuk prijkt al heel lang op de Zummerse tribune. Dat zal op de gure zondagmiddag de nestelplaats worden voor beider aanhang. Aan de volle inzet (én een goed resultaat) gaan we ons daar warmen. Hoewel het zwaar zal worden op de Potacker, gaan toch de mouwen ver opgestroopt worden om in de buurt van een driepunter te komen. Daar steken we kaarsen voor aan.
Tot in Zummere!!

lees ook de Zummerse voorbeschouwing van Gerard Slegers

 
www.bladella.nl
Harry la Vallette daagde zijn selectie uit voor het insturen van de WC rollen challenge. Hier de derde sessie ... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Harry la Vallette dankt de supporters en beantwoordt daarnaast een aantal vragen die wij hem voorlegden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
De directeur amateurvoetbal van de KNVB:  ‘Lamgeslagen’ In minder dan vier weken tijd is ons voetbal in een… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Time Out Talks (TOT)

07 april 2020
Hoe gaat met Bladella-leden in deze beroerde Corona-tijden? Waar zijn ze in en rond het huis mee bezig? Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15-06-2013