Met ‘Oers uit’ herstart zondag de competitie

18 januari 2019
www.bladella.nl
In wedstrijd 7 behaalde RKVVO haar eerste overwinning. Wij wachten daar nog op. Gaat 't nu dan eindelijk gebeuren..?!?

Ieder vier verliespartijen. Als 'Champion o/t draws’ kwam Bladella - op 9 minuten Gestel na - uit op 7x gelijk, tegen Oers vier. Blauwwit liet het vijandelijke doelnet 12x bollen, tegen RKVVO 11. Nick Vermeiren moest al 24x de bal naar de middenstip gooien, terwijl zijn collega aan de kant dat tien keer minder hoefde. Het verschil zit ‘m dus in gescoorde driepunters: drie tegen nul dan wel in de goals 'tegen'!
Bladella kan de start van de inhaalrace niet langer uitstellen! Dat is wel duidelijk als er een blik op de rangschikking wordt geworpen.

Winterstop
Altijd rommelig. Vaak tot na carnaval! (dit jaar op 3 maart) Al sinds mensenheugenis weinig structuur. Voor de ene duurt die veel te lang, de ander vindt ‘m te kort. Kwakkelen dus!
De vaandelteams gaan komende zondag al weer herstarten. Officieel hebben die standaardteams dan slechts drie weken niet gespeeld. Zonder afgelasting hadden de Schippers’ mannen immers op 23 december thuis van Marvilde gewonnen…. Op 20 januari staat de volgende driepunter - uit tegen Oers - op het programma. En dat is deze zondag al …!

16
Zoveel kansen hebben de Schippers’ mannen nog om van die ‘stomme’ 14e plek af te komen. De geprolongeerde ‘9 minuten Gestel’ daarbij inbegrepen. De ultieme opdracht voor de vaandeldragers is tenminste de play-offs voor behoud af te dwingen. Dus tenminste plaats 13 zien te veroveren. Nummer laatst degradeert rechtstreeks, de twee daarboven krijgen in juni een herkansing om in tweede te blijven. RKVVO heeft in de huidige stand vier verlies-punten minder. Kan RKVVO - Bladella dan nog ooit belangrijker worden…?!

Historie
Vier jaargangen terug speelde beide teams voor het laatst tegen elkaar. Dat was in 3D. Beide partijen werden toen door Oers gewonnen: 1-0 en 1-2. De Heikant Boys hadden destijds een tussenjaar in de 3e klasse. Dat seizoen 2014/2015 uitgezonderd spelen de Oerlenaren al 14 competities aaneen in tweede. De laatste keer dat blauwwit op de Heikant won dateert al van 26 november 2006. Bladella counterde toen daar met twee doelpunten van Dirk Reijnders naar een nuttige 0-2 overwinning, zeggen de analen. In deze eeuw werden 16x de degens gekruist.
Drie jaargangen in 3D en vijf in 2F. Blauwgeel won er 8, tegen blauwwit 6, 2x gelijk en het doelsaldo tezamen telt 27-20 in het voordeel van Bladella. Dat zijn statistieken en dan hebben we het over "verleden tijd"!!Klik hier voor een uitgebreide historie van de confrontaties tussen Bladella en RKVVO, bijeen vergaard toentertijd door de Trompettercup.

Bolwerk
Met een grote ledenaanwas rond de eeuwwisseling groeide RKVVO op de Heikant naar een krachtig voetbalbolwerk. Een goed beleid dus. Onder Bram Louwers - hij was daar 9 jaar keuzeheer - steeg RKVVO van de 5e naar de 2e klasse. De reserves spelen ondertussen op het hoogste niveau: de reserve hoofdklasse. En gaan daar ook nog eens trots op kop met twee punten voorsprong op Nuenen 2 en drie op Geldrop 2, Dongen 2, OJC 2 en UNA 2! Een mooie kopgroep in die klasse! Ook de Oerse jeugd is al jaren toonaangevend in het regionale voetbal. De goede prestaties van RKVVO 2 leverde deze zomer voor coach Matthijn Hoogduijn uit Horst promotie naar het vaandel-team op. Beginnend trainer Matthijn Hoogduijn, geassisteerd door de voormalige De Bocht’80 trainer Jan Mattheeuwse, volgde deze zomer Walter van Ommeren op, die nu trainer is bij sv Budel.

Ommekeer
Dit seizoen startte RKVVO eigenlijk ook zwak. Uit de eerste zes partijen werden slechts 3 punten gehaald. Drie keer gelijk (RPC, Braakhuizen, Wilhelmina’08) en drie keer verlies (FCE, Rood Wit en Someren) met totaal een mager doelsaldo van 3-9. De nieuwe coach Matthijn Hoogduijn introduceerde vanaf de start een verdedigende speelwijze: 5-3-2. Maar na die zwakke start werd het vertrouwde 4-3-3 systeem weer gauw omarmd en niet zonder succes! Uit de laatste vijf partijen werden ineens 10 punten gehaald! Alleen van een sterk strijdend Beerse Boys - daar willen ze in Bladel ook niet graag aan herinnerd worden....! - werd nog verloren (3-0), tegen Gestel gelijk, maar er werd wel gewonnen van Marvilde, Hilvaria en Mierlo Hout. Tien punten uit de laatste reeks van 5 met een doelsaldo van 8-5. Nog een conclusie: ook RKVVO scoort moeizaam, maar heeft met nog slechts 14 goals tegen wel een sterke defensie.

Jong collectief
Sinds vorig seizoen staat de van UNA afkomstige jongeling Sven van den Oever (21) onder de lat. Met op links de altijd onverzettelijk Sjors van Baren (23), de van UNA 2 overgekomen Dylan Lemmens (29), aanvoerder Jasper Mol (24) en Luc Segers (21) vormt dat een ijzersterk blok. Bas van Doormalen (22) etaleert op het middenveld het voetbalintellect. Terwijl voorin vooral van de snelle Martijn van Dijk (24) altijd dreiging uitgaat.

Verwarmen
Het keurcorps van Huub Vermeulen heeft in de twee voorbereidende oefenpotjes te weinig laten zien. Het blauwwit moet veel beter kunnen. Dat zal ook moeten om resultaat te kunnen behalen tegen de blauwgele runner-up Oers. Er zit druk op. Op de Heikant wordt gespeeld op kunstgras. Er wordt dus zondagmiddag daar 'altijd' gevoetbald!
Met behulp van de blauwwit aanhang gaat er gestreden worden voor uiterst belangrijke punten.

Verpakt in blauwwitte wol gaan we ons op de Heikant verwarmen aan RKVVO - Bladella!! Tot in Oers!

Zie hier onder het resterend programma van Bladella 1 (uiteraard onder enig voorbehoud)

 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
www.bladella.nl
De nieuwe jeugdcoördinator stelt zich voor. Bladella is verheugd te kunnen melden dat er vanaf komend seizoen  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »