Huldigen van de jubilarissen

06 januari 2019
www.bladella.nl
Traditiegetrouw worden op de nieuwjaarsreceptie jubilarissen gehuldigd voor zoveel jaar ‘trouw aan Bladella blauw’.

Met de hulp van Peer Hooijen en Tjeu van de Sande (Jazeker, Tjeu is nog steeds het levende geheugen van de Bladella) hield de voorzitter een onderhoudende toespraak vol kwinkslagen en persoonlijke noten die het beluisteren meer dan waard was. Hieronder de namen van de aanwezige jubilarissen met een korte karakterisering.

25 jaar Bladella

Bart Hoeks, van 'ABsteigerhout', is een goeie linkspoot en is eigenlijk een heel voorbeeldig ‘goei menneke’ die toch af en toe eens uit die linkspoot schiet. Hij speelde bijna 10 jaar in de selectie maar was door zijn tomeloze inzet, z’n techniek en snelheid veel geblesseerd. Met zijn 8e werd hij in 2016 voor ’t eerst kampioen! Voor deze vader van Isa en Evi is de actieve voetbalcarrière even gestopt maar als sponsor blijft hij natuurlijk verbonden aan “zijn” elftalleke.
Daan Brands is het technische brein van Bladella 7. Hij heeft er inmiddels alweer vijf jaar coachen opzitten. Het kampioenschap in de reserve 6e klasse in 2016 was zijn hoogtepunt. Gezelligheid staat bij Daan voorop. In zijn actieve voetbalcarrière begon dat op zaterdagavond al. Coach Brands staat synoniem voor gezellig presteren, hij houdt de sfeer er goed in en zorgt dat de randzaken perfect geregeld worden. Een people manager die met zijn charmes en kwinkslagen iedereen kan inpakken
Gijs van Hintum laat het spelletje er zo verschrikkelijk makkelijk uit zien. Hij heeft in de jeugd in alle selectieteams gespeeld om vervolgens meteen door te stromen naar de selectie. Maar hij is niet de snelste en hij is ‘Bourgondisch’. Gijs is er verrekkes gèrre bij. Na een tijdje afwezigheid is hij onlangs langs de kant bij het 5e gesignaleerd. In de voetsporen van vader Cees zou Gijs een perfecte techniektrainer zijn. Dat heeft ie als helpert (én trainer) op onze voetbalkampen al laten zien.
René Daniëls begon als veldspeler in de jeugd maar had ook keeperstalent. Ondanks dat hij niet al te lang is heeft hij in alle standaardteams binnen het jeugdblok onder de lat gestaan. Na A1 ging hij op zondag in het 3e keepen en dan zat hij ook vaak nog als reserve keeper bij ‘t urste op de bank. Hiermee liet René echte clubliefde zien. Hij ging ook nog een aantal jaren als leider mee op voetbalkamp, was keeperstrainer en ’n gouw menneke, jeugdscheidsrechter. Dank René!!
Erik Tenbült haalde in de jeugd geen selectieteam en moest en moet nog steeds van zijn inzet hebben. Hij verlaat ’t veld altijd met ‘n rooi kopke. Speelde hij 7 jaar terug nog in ‘t 13e, op dit moment is hij opgeklommen naar ‘t 9e, met mannen als Zoef Zoef Zidane, Nestor, Dokter Wassiemann, Bikkel Bax, Dextro Jo, Polish Pitbull. Erik is daar de Knøper .Hij is nu ook nog drie keer per week met onze jeugd bezig, fanatiek uiteraard, met zijn zoon bij F9. Erik Tenbült, een voorbeeldig Bladella lid!

40 jaar Bladella

Geert van Gompel, een actieve telg uit het geslacht van Gompel, is bekend als voetballer maar zeker ook als vrijwilliger. Hij speelde jaren bij de selectie. Onder Sooi hielp Geert Bladella mee uit het moeras van die verfoeide konijnenbond. Door knieproblemen moest ie jammer genoeg veel te vroeg stoppen. Leider spelen bij seniorenteams (dat doet ie ondertussen al ruim 16 jaar!) is echter nooit een straf voor hem geweest. Nu is hij ook alweer vijf jaar lid van de VoetbalCommissie
Ko Boullart was onder andere verenigingssecretaris, leider én trainer van zowel jongens- als meidenteams, jeugdleider v/h jaar, KNVB- en clubscheidsrechter, kartrekker bij het opleiden en begeleiden van onze ‘gouw mennekes’, assistent bij de papieren Fakkel, lid van de bouwcommissie van de nieuwe kantine. Ko kwam en kom je dus overal tegen. De belangrijkste conclusie is dat clubmensen als Ko, die rand- & hoofdzaken willen organiseren, goud waard zijn voor een vereniging.
Toon Hendriks moet als voetballer tamelijk snel geweest zijn. De tegenstander ging er ook liefst met een boog omheen, met scheenbeschermers. Toon was en is altijd ‘recht voor zijn raap’ en een knappe jongen als je de kaas van zijn brood weet te eten. Met die eigenschappen was hij ook tig jaren de geschikte man om de pubers bij de lagere B te begeleiden. Fotograferen was een andere hobby en een tijd lang maakte Toon wedstrijd- en sfeerfoto’s bij de jeugd. Dank daarvoor
John Knapen speelde bij De Raven en Terlo en maakte bij Bladella zijn carrière af bij Bladella 12. Hij speelde als een onverschrokken linksback en verliezen maakte hem altijd chagrijnig! Toch is John heel sociaal, in het onderwijs, als EHBO-er. John is als vrijwilliger op verschillende vlakken actief geweest en is dat nog. In het jubileumjaar 2010 was de eretitel ‘Jeugdleider v/h Jaar’ dan ook zeer op zijn plaats. John is 65. En nog, als hij ergens voor wordt gevraagd zal ie niet gauw ‘nee’ zeggen.
François van Ham speelde vaak als laatste man in de lagere seniorenelftallen. Hij werd diverse malen kampioen maar was vooral in de derde helft een uitblinker. In 2006 werd hij bestuurslid voor Materialen. De kleedaccommodaties, de kantine en de verbouwing van de woning van Harrie waren zeer pittige projecten waarvoor hij ook beloond werd als lid van verdienste. Het jubileumjaar was een tropenjaar als bestuursverantwoordelijke omdat toen de discussie rondom de kunstgrasvelden liep.
Pako van Gompel, en zijn Miranda, is 40 jaar oud en dus al 40 jaar lid. Het roemruchte geslacht Van Gompel moest aan Bladella verbonden blijven. Pako voetbalde in alle standaardteams bij de jeugd en kwam toen in derde. De sympathieke Pako, een technisch dribbelaar die zijn medespelers beter kan laten voetballen, had met één manco: zijn loopvermogen. Je ziet hem verder altijd met een lach op z’n gezicht, joviaal, altijd bereid om bij te springen, nu alweer bij de jeugd.

50 jaar Bladella

Fred van Gompel kreeg het voetballen natuurlijk met de paplepel ingegoten. Fred moest het vooral hebben van zijn inzet en het maar moeilijk tegen zijn verlies kunnen. Net als zijn vader was zijn plaats in de laatste linie en alle selectieteams hebben van zijn karaktervol temperament geprofiteerd. Tot ie naar Veldhoven verhuisde heeft Fred, zoals ’n poeske betaamd, zich ook ingezet als jeugdleider. C1 heeft ie in ieder geval onder zijn hoede gehad en ook een tijdje het damesteam.
Fred van Gompel
Jan Duis
65 jaar Bladella

Jan Duis moest zijn eerste voetbalschoenen delen met broer Henk. Hij speelde één wedstrijd in het eerste, een 2-0 overwinning, en daarna in het 2de , 3de en 4de en later uiteraard bij de veteranen. Hij was jaren aanvoerder, een rustige man, niet op de voorgrond. Jan was eerlijk en oprecht, gedreven, sportief’ en straalde dat ook hij ook uit. Jarenlang kwam Jan weinig op het sportpark door de ziekte van zijn vrouw maar hij is alweer vijf jaar bij de maandagmorgenploeg. Clubliefde met een goed gevoel!

Bij de foto.
Staande v.l.n.r.: Toon Hendriks, Bart hoeks, Gijs van Hintum, Erik Tenbült, Daan Brants, René Daniëls, Ko Boullart, François van Ham, René Walenberg.
Zittend v.l.n.r.: Geert van Gompel, Jan Duis, Fred van Gompel, Pako van Gompel, John Knapen.

jubilarissen 2019

DSC_6369
DSC_6370
DSC_6372
DSC_6373
DSC_6374
DSC_6376
DSC_6379
DSC_6382
DSC_6383
DSC_6384
DSC_6385
DSC_6386
DSC_6389
DSC_6392
DSC_6393
DSC_6396
DSC_6397
DSC_6398
DSC_6400
DSC_6401
DSC_6403
DSC_6405
DSC_6406
DSC_6408
DSC_6411
DSC_6412
DSC_6414
DSC_6419
DSC_6420
DSC_6421
DSC_6422
DSC_6423
DSC_6426
DSC_6428

 
www.bladella.nl
Harry la Vallette daagde zijn selectie uit voor het insturen van de WC rollen challenge. Hier de derde sessie ... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Harry la Vallette dankt de supporters en beantwoordt daarnaast een aantal vragen die wij hem voorlegden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
De directeur amateurvoetbal van de KNVB:  ‘Lamgeslagen’ In minder dan vier weken tijd is ons voetbal in een… Lees verder »
 
www.bladella.nl

Time Out Talks (TOT)

07 april 2020
Hoe gaat met Bladella-leden in deze beroerde Corona-tijden? Waar zijn ze in en rond het huis mee bezig? Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »