Nieuws

Er is wat goed te maken

07 december 2018
www.bladella.nl
Het naar eerherstel én punten hunkerend Bladella speelt bij Braakhuizen. Deze promoven-dus doet het wél goed in 2F.

BB
Zes echelons lager werd op de Klep zondag 90 minuten lang de eerste helft van Feyenoord - PSV gekopieerd. ‘Niet op voetballende kwaliteiten, maar op inzet’, daar had het Van Bommel over. Ook voor Bladella was het dé wedstrijd waar hét had moeten gebeuren. Maar met teveel 'Pereiro'-tjes binnen de lijnen geef je niet thuis. Beerse Boys klapt er op, dat is bekend. Geen enkel antwoord hadden de Schippers’ mannen op die tomeloze inzet. Een dik verdiende 3-1 nederlaag had dat tot gevolg. Dolle pret ongetwijfeld op 't ‘Elsom’ en ook in de uitpuilende kantine op de Klep. Alleen voor blauwwit smaakte de nadronk azijnzuur. ‘Teleurstellend’ om het maar zalvend uit te drukken.

6 duels
Vier van de laatste vijf seizoenen troffen beide teams elkaar, telkens in 3D. In de laatste twee jaargangen zelfs driemaal elk seizoen! In 2016/2017 mochten de Schippers’ mannen voor een bekerpot extra naar de Kievit reizen. Dat werd heel gemakkelijk 1-4. De competitie gaf als resultaten toen een benauwde 2-1 op de Smagtenbocht en een gelukkige 3-3 in extremis op de Kievit. Ook heugelijk waren voor blauwwit de duels vorig jaar.  Uit in Geldrp bezorgde matchwinner Thijs Scheenloop zijn ploeg nog een zege (1-0). In Bladel wonnen de blauwwitten de terugmatch met 3-1, om anderhalve maand later in de play-offs ginds helemaal te gloriëren. Het moet gezegd: toen zat het Bladella mee. Binnen enkele minuten moest Braakhuizen wegens ongelukkige blessures al twee belangrijke pionnen laten wisselen. Door doelpunten van Niek en Cas barstte aan de Bossingel voor blauwwit een machtig mooi promotiefeestje los. Na zondag moeten we het daar voorlopig maar niet meer over hebben...

Dé actie
Enkele dagen later kon sv Braakhuizen haar promotie ook nog vieren! In de gedenkwaardige herkansing in Best tegen SVSSS had roodzwart het erg zwaar, maar kwam net voor rust toch op voorsprong. Na rust werd het ondanks een numerieke meerderheid nog afzien voor alles wat Braga aanhing. Een kwartier vóór tijd passeerde de ingebrachte jongeling Remco van Wetten op stijlvolle manier zijn directe tegenstander, behield het overzicht door met een perfecte voorzet zijn teamgenoot in staat te stellen om de definitieve 2-0 op het bord te zetten. Dat was dé actie van het seizoen.
Samengevat: Braakhuizen kan terugkijken op een prima seizoen. Achter Reusel Sport en kampioen Hilvaria op een keurige derde plek eindigen en met veerkracht via de play-offs promoveren.

In tweede
In 2015 had Braakhuizen al historie geschreven door voor het eerst te promoveren naar ‘tweede’. Dat hield toen slechts één seizoen stand. Geproefd aan dat hoger niveau werden de ambities op de Kievit bijgesteld: zo snel mogelijk dichter bij grote broer Geldrop geraken. Dat stapje terug duurde dus maar één seizoen. En dat willen ze zo houden. Dat lukt ook erg goed, mag je wel zeggen. Met de afgelaste wedstrijd tegen EFC van vorige week nog tegoed (nieuwe datum 23 december), twee verliespunten minder dan de numero’s 2 en 3, Marvilde en Wilhelmina’08. Dan doe je het als promovendus meer dan uitstekend!
Braga
Een gevaarlijke voorhoede, goed voetballend middenveld, maar zeker dus ook een ijzersterke defensie. Voetballend kan Romano ter Linden de lijnen uitzetten, maar ook good old Myron Jourdain (37jr) - hij kwam ook uit voor UNA, Geldrop en Nw.Woensel - is op het middenveld (of achterin) een ijzersterke pion. En wat te denken van aanvoerder Mike de Mey (pas 21 jaar – hij kwam eerder over van Bruheze) en de geslepen Anthony de Haan (35 jr – was o.a. actief bij Geldrop, UNA, Gestel, Nw.Woensel) die wekelijks een ware plaag voor ieder verdediger blijken. Samen scoorden zij vorig seizoen 24 goals - twee seizoenen terug zelfs 52! Als uitstekende sluitpost staat Youri van Tilburg (28) onder de lat. Bloedfanatieke coach Jeroen van der Schoot - altijd nadrukkelijk aanwezig - wist in de zomer verdediger Wesley Jeoffrey en, als controleurs voor op het middenveld, Victor Akwunwa en Sami Hawedi ook nog bij Brabantia weg te kapen. Dan kun je wel stellen dat Braga nog een stuk sterker aan deze competitie kon beginnen. En dat laten ze ook zien in de stand!

Na het debacle in Beers, en met de rode lantaarn stevig ter hand, zal er snel iets moeten gebeuren. Wat er om punten te pakken vereist is, hoef je niemand uit te leggen. Basis blijft altijd wedstrijdinstelling en dát gaan we zondag op de Kievit weer zien.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven