Zes-punten-pot op de Klep!

30 november 2018
www.bladella.nl
Bij Beerse Boys - Bladella gaat 't er echt om. Zondag de vonken er af bij de Jasper van Hoof strijders versus de Schippers’ mannen.

Exact hetzelfde doelsaldo 9-19. De Boys uit Beers wonnen én verloren 2x meer dan ons blauwwit, dat op haar beurt weer 3 gelijke spelen meer boekte. En ja, Bladella mag (en moet) zich voor de tweede keer voor 9 minuten nog eens omkleden om de gestaakte 2-2 tegen Gestel tot een (goed) einde te brengen. Drie punten én 9 minuten schelen beide teams op de ranglijst.

EFC
De eerste helft zondag was het beste wat de formatie van Huub Vermeulen in deze competitie tegenover zich kreeg. Van hun spel kon je genieten. Een dikke eersteklasser die mannen uit Eersel. Ze verzuimden echter om de trekker over te halen en toen de uitblinkende Nick ook nog eens een makkelijk gegeven penalty stopte, knokten de Schippers’ mannen zich naar het vijfde gelijke spel. Dat voelde deze keer wel als een grote overwinning.

Eén derde
Dat deel zit er al weer op. Beers en Braakhuizen nog uit. Op de Smagtenbocht vóór de winterstop nog maar eentje (+ die 9 minuten misschien), dat is op 16 december tegen Marvilde, aanvang: 14:15 uur. Het is tenslotte ook al december. De eerste periode ging met gemak naar FCE. Daarachter een langgerekt peloton waar moeilijk een duidelijk einde van te benoemen is. Na FCE zijn de verschillen met de naast liggende ploegen gelijk of slechts één punt. Alleen de marge tussen Rood Wit en RPC en tussen Oers en Bladella bedraagt 2 puntjes. In 2F verreweg de meeste ‘draws’: al 18 stuks. In 4E bijvoorbeeld eindigden nog maar 10 partijen gelijk. De onderlinge verschillen lijken daarom klein. Iedereen (bijna dan toch) kan van iedereen punten pakken. Je kunt dus geen enkele zondag verzaken. En al zeker niet als de Klepse roodhemden de tegenstrevers zijn...!

De Boys
Het ED schetste maandag een wel erg negatief beeld van de Beerse vereniging. Met 6-0 bij Marvilde op je mieter krijgen, dan deugt er natuurlijk die middag ook niet veel van. Anders is er weinig mis met die club. Integendeel, want als je je wat verdiept in die vereniging en je de Beerse ‘tempel’ bekijkt – missie, visie en kernwaarden –. Nou, over de structuur is in ieder geval voorbeeldig, en heel goed, nagedacht.
Een club die Jasper van Hoof als trainer heeft mag ook op sympathie rekenen. Spraakwaterval Jasper was bij Bladella enkele seizoenen gewaardeerd de technische baas. Met zijn vaste supporter vader Jan wordt dat zondag een prettig weerzien. In ieder geval vóór en na de wedstrijd...!
En - voor velen niet onbelangrijk - de kantine van deze driedorpen club was (en is) vermaard om zijn spraak-makende derde-helftsfeer.
Historie
Henri van den Braak (nu bij Hilvaria) was daar liefst zes seizoenen keuzeheer. Hij mocht met een uitstekende lichting 3x promoveren: van vierde naar de eerste klasse! Vijf van de zes jaargangen kon de bierkraan extra open vanwege een periodetitel. Drie seizoenen in de 1e klasse – het eerste jaar zelfs mét een periodetitel – is meer dan knap voor een niet betalende dorpsclub!
Bladella kwam deze eeuw (helaas) nog maar twee seizoenen de Boys tegen. In 2004 in 3D degradeerden de roodhemden. In 2013 in 2F degradeerden de blauwwitten. In de laatste confrontatie werd Bladella met een flinke 4-1 van de Klep gespeeld. Goed begonnen met een doelpunt van Geert vlak na de aftrap had een mat Bladella geen enkel antwoord op de tomeloze inzet van Beerse Boys. En dat is nog steeds haar handelsmerk!

IJzersterk in duels
Ze klappen d’r op, zoals dat heet. Eigenlijk begon Jasper’s team de competitie heel goed. Van de eerste vier partijen werd alleen van Braakhuizen nipt 0-1 verloren. Aansprekend waren de hectische 1-1 start tegen Gestel, de knappe 1-2 winst op de Dieprijt in Eersel en de 3-0 in de laatste thuiswedstrijd op Oers. Onder de nieuwe trainer is er meer voetbal in het team gekomen. Het is en blijft een fysiek sterk collectief wat maar al te graag in de duels wil komen. Een stevige defensie waarbij aanvoerder Rob van Bijsterveld (31) de lange bal doet en de rechtsbenige Stijn van Heerbeek (28) op links ‘de lange ingooi’ als sterk wapen gebruikt. Tussen de harde werkers Joop Willems (27) en Bart den Otter (27) op het sterke middenveld blinkt op 10 Dennis Schapendonk (25) als spelbepaler uit. Spits Jannes Mulders (22), kopsterk en met diepgang, is een gevaarlijk aanspeelpunt. Aan de zijkanten staan twee snelle, technische mannen Daan Mulders (28) en Pepijn van Spreuwel (29) die makkelijk kunnen scoren.

Resultaat!
Op die kwaliteiten, vooral de duelkracht, moeten de Schippers’ mannen de juiste wapens gaan gebruiken. Ons blauwwit is na Someren het langst ongeslagen en hoort alleen daarom al niet op plaats 14 thuis. Maar dan dient zondag in deze 6 punten derby wel resultaat geboekt te worden. Die gelijke spelen schieten echt niet op.
Om op de Klep van de Boys uit Beers punten te ‘ketsen’ is al-le steun nodig!
We zien mekaar daarom aan de Sportparklaan in Middelbeers!

Beerse Boys 2018/2019

Op de foto van links naar rechts staand: Verzorger Willem Verhees, Daan Mulders, Bart den Otter, Stijn van Heerbeek, Rob Wilborts, Jannes Mulders, Dennis Schapendonk, Nick van Rooij, Lars van de Sande en leider Mark Timmermans;

van links naar rechts gehurkt: Niels van Heerbeek, Rob van Bijsterveldt, Pepijn van Spreuwel, Joop Willems, Koen Verhagen, Ruud Willems, trainer Jasper van Hoof en assistent scheidsrechter Lars van Hoof.


 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04-06-2013