Bladella - EFC: ‘alles of niks’

23 november 2018
www.bladella.nl
Kampioen van de gelijke spelen levert he-le-maal niks op. Houd moed: de eerste overwinning komt steeds dichterbij. Zondag..?

De Schippers’ mannen waren tegen Mierlo-Hout, Wilhelmina’08, RPC en Someren (plus voorlopig - op 9 minuten na - ook Gestel) volgens het score-bord even sterk als die tegenstrevers. EFC hoefde nog geen enkele ‘draw’ te incasseren.

Someren
Het Zummere verslag begon met: “In een wedstrijd waarin Someren het meeste recht had op de overwinning moesten beide teams zich na negentig minuten tevreden stellen met een puntendeling. Het was voor het eerst dit seizoen dat Someren gelijkspeelde, maar als het toch zo moet zijn, dan liefst tegen de sympathieke blauwwitten uit Blaal.” Met dat compliment van het sterk spelend ‘blauwwitte Ajax’ én de 1-1 als resultaat, moet je tevreden zijn.
Dat was afgelopen week. Zondag doet opnieuw zo’n sterke ploeg de Smagtenbocht aan.
Eerselse Football Club
Onder de bezielende leiding van de markante voorzitter Huub Heusschen werd in 2002 - met voetbaldier Piet Costiaans als trainer - via het kampioenschap in 4H definitief afscheid genomen van een bescheiden periode. Vervolgens bouwde men in zeven seizoenen 3D een stevig fundament voor een vooraanstaande positie in het Kempische voetbal. Met jaarlijks wat gerichte versterkingen kon zelfs vijf seizoenen lang in de 1e klasse geacteerd worden. Dat is ook het niveau wat aan de Postelseweg in Eersel geambieerd wordt­. Dat er in 2015 een stapje terug naar 2e gezet moest worden stond niet in het draaiboek. Drie jaar lang duurt nu dat promotiegevecht. Drie jaar op rij ging het in de finale van de play-offs fout. Dit seizoen moet het wél gebeuren.
Van sterk naar sterker
Daarvoor werd deze zomer op de Dieprijt o.a. middenvelder Jeroen Hakkens (37) nog binnen gehengeld. Deze zaalcoryfee - zoon van de legendarische oud-amateurinternational Mat Hakkens - harkte vele jaren wat 'voetbal-frankskes' bij elkaar bij voornamelijk Belgische clubs. Voor Oranje speelde deze vaak scorende assist-koning zelfs 21 interlands in de zaal (2007-2010). Ook aanvaller Anwar Janssen (26) loopt dit seizoen met een roodzwarte voetbaltas in de hand. Janssen scoorde in 7 jaren tijds bij Dommelen 77 keer. Uit Bergeijk kwam in 2014 Samim Yusofi aan de Postelseweg een stap hoger voetballen. Na een jaartje terug is deze snelle techneut opnieuw al weer 2 seizoenen bij EFC te bewonderen. En wat te denken van oud-prof Mike Thijssen die na wat omzwervingen via Gestel anderhalf jaar terug terug weer koos voor EFC. Dat maakt het roodzwarte middenveld ijzersterk. En ook achterin hè! Tegen een blok met o.a. Jan van Heukelom en Jesse van Gerwen blijven maar weinig aanvallers overeind.

Promotie
In het Eerselse kamp is alles weer nagenoeg fit. Dus kan de nieuwe keuzeheer Roland Schuermans (afgelopen woensdag werd ie 57) uit Poppel putten uit een meer dan uitstekende én brede selectie - de reserves doen goed mee in de hoofdklasse -. Zijn competitiestart was goed met 2-0 overwinningen op Hilvaria en Rood Wit V. Daarna wist het geslepen Gestel EFC met 2-1 te frustreren. De nederlagen daarna tegen Beerse Boys en RPC zijn flinke smetjes waarop niet gerekend was. Tegen Mierlo-Hout (4-0) en vooral afgelopen week de 1-0 winst op het tot dan toe ongenaakbare FCE maakten wel wat goed. Tussendoor nipt verliezen van een sterk Someren kan gebeuren. Promotie staat hoog op het Eerselse verlanglijstje dus nog een misstap mag voorlopig eigenlijk niet meer voor-komen.

Ongelukken
Behalve aan opa Dorus heeft Hans van Kemenade aan de Postelseweg en EFC weinig goede herinneringen. In het vaandelteam tegen EFC liep deze blauwwit verdediger liefst twee maal een dubbele beenbreuk op. Die pech kende ook Rob van de Put in 2008 met de reserves. Vette pech die drie beenbreuken in drie jaar tijds. Maar ook voor Gertjan van Gerwen – in Eerselse dienst toentertijd – moest in 2005 een ambulance opgeroepen worden. Gertjan kwam toen erg ongelukkig tegen de reservebak ten val wat een gebroken rib én een klaplong (met spoedoperatie) tot gevolg had. Ook vette pech!
Derby
De formatie van Huub Vermeulen – Huub is aan z’n 4e en laatste seizoen bezig - treft in EFC een van de sterkste 2F ploegen - bulkend van kwaliteit - tegenover zich.
Tegen de Eerselse Football Club werden in het grijze verleden vaak heftige potjes uitgevochten. Bladella - EFC is dan ook een echte derby met de nodige sentimenten. Bladella is een sterk collectief en daardoor een geduchte tegenstander die met veel wilskracht het elke tegenstander moeilijk kan maken. Dat is ondanks, of zo je wilt, dankzij al die gelijke spelen. Zeker omdat het weer effe geleden is dat de kemphanen tegenover mekaar stonden, belooft dit een uitermate spannende pot te worden.
De tienjarige Jur Jansen - uit 'Onder 11-4' - ging als line-up bij Klaas-Jan Huntelaar in de arena op stage bij de wedstrijd Ajax – AEK Athene. Die ervaring als geluksbrengende mascotte gaat hij zondagmiddag gebruiken op de Bladella bank. Jur heeft alle vertrouwen in zijn blauwwitte favorieten. Samen met hulp van de aanhang strijden voor het beste resultaat.
We zien mekaar!!

'Verbroederen' in de derde helft hoort ook bij een derby! Wees welkom!

 
www.bladella.nl
Op 4 juni hebben de meiden en onderbouw ook hun teams na goed overleg met trainers bekend gemaakt. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De enorme brand, vrijdag op het Kempisch Bedrijvenpark, bij een van onze oudste sponsoren heeft ‘Van der Heijden Transport &… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf 1 juni worden de corona maatregelen weer versoepeld. Voor jeugd t/m 18 jaar vervalt dan de anderhalve meter regel. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-08-2013 Lees verder »