Nieuws

EFC, Superloterij, 3e helft en nog ’n keer 9 minuten...

22 november 2018
www.bladella.nl
Niet Reusel Sport of Hapert, maar voor EFC wordt deze keer de hete derbykoorts opgepookt! Zondag op De Smagtenbocht! Be there!!

Wedstrijdjes uitvechten met de buren zijn de krenten in de voetbalpap.
In de verhalen uit het verre (en naaste) verleden komen die confrontaties ‘kortbij’ altijd boven drijven. De hemel in prijzen of naar de verdoemenis jagen zijn daarbij makkelijk te bereiken uitersten. Voor ons liefhebbers is ‘voetbal’ net zo’n simpele gespreksstof als het weer.
Komende zondag komt er weer zo’n derby voorbij op weg naar de nostalgie!
Blaal - Irsel
In de picture Geert van Overbeek – eindelijk terug na een dik seizoen revalideren van een zware knieblessure - bij het Eindhovens Dagblad op sportpagina met het amateurvoetbal (tegenwoordig in de vrijdageditie). Behalve dat interview van Pascal Snijders is op zijn weblog een historisch overzicht te bekijken van Bladella vs EFC. De oudst bekende wedstrijd tussen deze twee kemphanen moet al in 1928 gespeeld zijn: 0-2 in het voordeel van Bladella.
In vorige eeuw waren de punten nog vaker voor de blauwwitten dan in deze 21ste eeuw.... De laatste winst die Bladella boekte is al weer 14 jaar terug: 19 september 2004 EFC – Bladella 1-2. Laat die tijden herleven..!!

Gestaakt
Het jaar daarvoor - in 2003 - een thuisoverwinning op de Smagtenbocht waar twee keer voor aangelegd moest worden. Een beenbreuk van Hans van Kemenade was er de oorzaak van dat toen al voor rust de wedstrijd onderbroken werd. Een doelpunt van Ronny v. d. Sande had het scorebord al op 1-0 gezet. Het restant - een maand later - bracht geen verandering. Twee keer winst in de laatste acht 'veldslagen' is een pover resultaat.

9 minuten
Als we het dan toch over ‘staken’ hebben…. Deze week werd bekend dat er nog een derde episode Bladella – Gestel volgt. Na molestatie van de scheids kon dat duel van 14 oktober niet anders dan gestaakt worden. Van onze andere kant was dat spijtig want de Schippers’ mannen stonden na de 2-2 op het punt om Gestel met een neder-laag naar huis te sturen. Op 11 november werden de resterende 9 minuten afgewerkt. Maar omdat bij Gestel een al gewisselde speler opnieuw op het wedstrijdformulier verscheen, oordeelde de aanklager die gespeelde negen minuten ongeldig. Betreffende speler kreeg een wedstrijd ‘uitsluiting’, 5 wedstrijden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar. De sanctie voor zijn Eindhovense club werd met een boete van € 150 (+ € 150 voorwaardelijk) afgedaan. En als 'straf' nog de mogelijkheid om in opnieuw 9 minuten het puntje met drie te vermenigvuldigen...

Andere maat
Bij deze casus wordt kennelijk een heel andere maat gehanteerd. Het opstellen van een ongerechtigde speler kostte Valkenswaard namelijk vorig jaar ook nog een ‘winstpunt in mindering’. Dat had overigens tot gevolg dat de Bosuilen een periodetitel misliepen, waar Bladella later in het seizoen mee aan de haal kon gaan.
Wanneer de beruchte 9 minuten nu gespeeld gaan worden is niet bekend. Het eerstvolgend inhaalmoment in het seizoenrooster is twee dagen vóór kerstmis, zondag 23 december. ‘Hele’ in te halen wedstrijden gaan dan aller waarschijnlijkst echter weer voor. Wordt vervolgd. (zucht)

De nieuwe stand

Derby Time!!
Kemphanenstrijd Bladella - EFC. Alles uit de kast voor een goed resultaat! De Schippers’ mannen smachten naar een eerste overwinning en EFC mag gezien haar promotie-doelstelling eigenlijk geen misstap maken.
De huidige rangschikking geeft ‘rare’ cijfers. De roodhemden op plaats vijf verloren zelfs één keer meer dan ons blauwwit: 4 tegen 3. Maar EFC zit wel met haar 12 punten in het grote achtervolgingspeloton. Bladella daarentegen bevindt zich met slechts 4 punten vlak voor de bezemwagen. Vier keer gelijk tegen vier keer winnen maakt dat verschil van 8 punten. De punten zijn duur zondag!
De derde (én vierde) helft gaat al die spanningen en emoties wegspoelen. DJ Arie van de Pol helpt mee om de stemming tot grote hoogte op te poken! Enne…. er is een kansje dat je met een nieuwe tweewieler van de Bito in de donkerte naar huis fietst!!
Er bij zijn = mee maken!
 

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven