Zummere doet weer eens de Smagtenbocht aan!

16 november 2018
www.bladella.nl
Blauwwit (+ blauwwit) aast op drie punten! De Schippers’ mannen speelden de vorige drie gelijk. Someren won de laatste 3 partijen

"Het waren altijd gezellige en druk bezochte wedstrijden, omdat zowel Bladella als Someren beschikten over een fijne clubcultuur en een grote supportersschare.", aldus de clubsite van sv Someren

9 minuten
De ‘9 minuten Gestel’ werd het gesprek van de week. Beide teams kozen vol voor de aanval. Opvallend veel volk voor zo’n minipotje genoten van een open en (dus) aantrekkelijk en spannend partijtje. ‘Botje’ had moeten scoren en Reda Lechheb schoot op het laatst 'gelukkig' maar op de paal. Die nummer 20 bleek echter ‘ongerechtigd’ te spelen. In het eerder gestaakte duel was hij immers al gewisseld. Dat 9 minuten-potje lijkt nu opnieuw gespeeld te moeten gaan worden. Wordt vervolgd.

Zummere
SV Someren is een (h)echte amateurvereniging met ruim 1300 leden, ca. 350 vrijwilligers en 54 teams. Hun ‘urste’ voetbalt ‘bij ons’ in 2F, de ‘reserves’ komen uit in de Hoofdklasse en ook VR1 acteert op een heel hoog niveau; idem dito de standaardteams uit het jeugdblok. Spelers worden niet betaald, maar de randvoorwaarden zijn er perfect geregeld om het toch zo professioneel mogelijk te maken. In Someren hebben ze het goed voor elkaar. Someren was (en is) een vereniging waar Bladella zich graag aan wil(de) spiegelen. Tot aan de eeuwwisseling waren het ook altijd gezellige en drukbezochte wedstrijden. Someren lag wel een eindje weg, maar we gingen er graag naar toe (en zij naar ons). Omdat het andere blauwwit naar Zuid II werd verbannen, zijn we mekaar (helaas) wat uit het oog verloren.
2000/2001
Dat was het laatste seizoen waarin beide teams in competitie mekaar tegen kwamen. Op de Smagtenbocht kreeg Someren er met 5-0 flink van langs. Op de Potacker werd gelijk gespeeld. De legendarische Karel Verdonschot - over de geblokte spits wordt in Bladel nog steeds met ontzag gesproken - deed met zijn 37 jaar nog mee.
Het verslag van Leo Wilms (†) bij de 2-2 had als slotzin: “De sympathieke ploeg uit Someren speelt vanaf volgend seizoen in Zuid 2 en dat is voor Bladella een bietje jammer!” Dat geeft perfect de verhoudingen toentertijd tussen beide verenigingen weer. Bladella onder Frank de Brouwer ging in dat seizoen met een vierde plek tegen Internos de nacompetitie in voor promotie richting 1e klasse. Na de 0-0 in Etten-Leur leek de thuiswedstrijd een formaliteit. Een grote deceptie: slechts 1-1 op de Smagtenbocht en na penalty’s uitgeschakeld. Dat was de twee keer dat Bladella aan de deur van de 1e klasse stond. Ook in 1964 was dat het geval geweest toen Bladella in Schijndel heel schlemielig met 1-0 de beslissing verloor van RKC.

1e klasse
Twaalf van de laatste achttien jaargangen voetbalde het ‘blauwe Ajax’ in de eerste klasse. Één seizoen zelfs in de hoofdklasse. Twee seizoenen terug moest men na degradatie nog een stapje meer terug, naar tweede. Met een 3e plek lukte het (nog) niet via de play-offs weer in eerste te komen. Sarto stond in de eerste ronde wat schlemielig in de weg. Met het potentieel, de organisatie - én de entourage - hoort Someren ook de 1e klasse thuis. Mee strijden voor de prijzen zal dan ook dit seizoen weer het geval zijn.

Sterke mix
Afgelopen seizoen werd Maarten Werts (31) voor de derde maal tot ‘Man o/t Year’ gekozen. Er staat dus een klasbak onder de lat. Achterin speelt op rechts jongeling Wesley v.d. Boomen (21) heel degelijk, een kopsterk centrum met Niels Schweren (24) en met de snelle Mike Kusters (26) op links. Salim Zeroual (31) technisch sterk, goed schot speelt met een prima drive kort achter de voorhoede. De 20 jarige Luc Boumans voert met 3 goals het teamklassement aan, wat al 7 verschillende goalmakers telt. Linkspoot Freek van Bussel (30), dodelijk schot rond de 16 (uit alle standen), was vorig seizoen goed voor 12 doelpunten en de snelle rechtsbenige Koen de Louw (22) kon toen 7 kruisjes zetten. Voormalig profvoetballer Dominik Vergoossen (46 jr., neef van) – vorig jaar nog trainer bij Wilhelmina’08 – leeft van het voetballen. Someren bij de senioren en bij de jeugd (VVV O19) in het betaald voetbal. Een voetbaldier die op de Potacker met een goede mix in een prima organisatie mag werken.

Net zoveul verlore as Zummere...
Someren begon eigenlijk niet goed aan deze competitie. Wat heet: van de eerste vier werden er drie verloren (Marvilde, Gestel en Wilhelmina ’08). Tussendoor wel winst bij RPC plus daarbij opgeteld de drie keer op rij (Braakhuizen, Oers en EFC) maakt een totaal van 12 punten uit 7. Net als Zummere verloor Bladella tot nu toe drie wedstrijden. Ons blauwwit speelde 4x gelijk, maar daar kan het andere blauwwit 4x winnen tegenover zetten. Het verschil tussen 4x gelijk en 4x winst is 10 plaatsen!
Werk aan de winkel voor de Schippers’ mannen om eindelijk eens het zoet der overwinning te smaken. Tot geluksbrenger bij deze belangrijke pot is mascotte Tijn Jonkergouw uitverkozen. Tijn speelt in Onder 11-1 fanatiek zijn wedstrijdjes. Samen met de onvoorwaardelijke steun van onze aanhang gaan we zondagmiddag een mooi hernieuwd blauwwit spektakel meemaken. We zien mekaar!

 

Supporters bedankt, 

05 april 2020
Wat een mooi seizoen had kunnen zijn is helaas door dit virus voortijdig moeten stoppen, Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na enkele seizoenen bij de Valk, over de grens, en ook een bak blessureleed, meldt voormalig goalgetter JORIS HERMANS zich weer bij… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Pieters dagboek, vanaf nu ook bij Bladella. Al een paar weken hebben de volgers op Facebook de belevenissen en de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »