Wedstrijd v/d Waarheid: RPC - Bladella

02 november 2018
www.bladella.nl
De bovenste vier hebben we gehad. Nu moeten de punten gaan komen. Op naar RPC dat wel haar laatste twee duels won....

Kiet spelen uvert niet echt aan. Ook volgende week, als tegen Gestel (2-2 is de tussenstand) de resterende negen minuutjes nog afgewerkt moeten worden, neigt naar een derde ‘draw’. Met een driepunter a.s. zondag kan wellicht de rode lantaarn gedeeld worden, misschien zelfs al worden overgedragen. Alle hens aan dek!

Wilhelmina’08
Een hele sterke ploeg, maar (nog) geen collectief. Tot dat er een breker op het middenveld werd bijgezet werden de Schippers’ mannen voor rust weggetikt. Een onoverbrugbare achterstand al na drie kwartier werd door uitblinkende Nick voorkomen. Sterker nog, Cas scoorde net voor rust de 1-1. Dat bezorgde het gemoed een flinke boost. Zelfs de tweede achterstand gaf nog wat extra energie. Dat werd met een fabelachtig doelpunt van Stijn beloond: 2-2.

P+R
Roosten Plein Club (anno 1931) verkeert in spannende tijden. Met ingang van dit seizoen zou RPC haar wedstrijden gaan spelen op sportpark De Heihoef - bij Tivoli - aan de Roostenlaan. Dat is aan de andere kant van de Aalsterweg. Al tien jaar namelijk hangen plannen boven de club om op het hoofdveld een meerlaagse Park & Ride-parkeergarage (600 auto’s) te laten verrijzen. Centrumbezoekers daar parkeren en via de HOV-busbaan de stad in, dat is dan de bedoeling. Een gedwongen fusie met SV Tivoli werd van tafel geknokt en een voor alle gebruikers (PSV Honkbal, Tivoli en RPC) acceptabele inrichting – RPC houdt stevig vast aan een volledige nieuwbouwvariant - kostten veel hoofdbrekens én vele jaren vertraging. Met 950 leden en 150 jeugdigen op de wachtlijst valt er ook heel wat te bevechten. Of de verhuisdatum 1 augustus 2019 nu gehaald kan worden is de spannende vraag.

1+1 = 2
Ook rondom het groen-witte vaandelteam was er wat reuring. Bladelnaar Niels Seuntjens begon na enkele jaren succesvol Hilvaria-coach te zijn geweest met frisse moed bij RPC aan het seizoen. Na 14 wedstrijden (met 21 punten) akkerdeerde het niet echt meer. Twee weken eerder, dat was op 7 februari, werd een eind verderop de samenwerking van Goeran v.d. Heuvel met het Boxtelse ODC al verbroken. Goeran zou na de zomer - dat was begin januari al overeengekomen - RPC gaan doen. 1 + 1 = 2: dus Goeran v.d. Heuvel (eerder trainer bij o.a. Veloc, DBS, Geldrop, Gestel en Rood Wit V.) begon zijn karwei aan de Aalsterweg al een half jaar eerder. Met de 14 punten uit de resterende 12 partijen eindigde RPC vorige competitie in de middenmoot op een achtste plaats met een totaal van 35 punten (41-43).
Historie
Vanaf de eeuwwisseling stonden groenwit en blauwwit maar in twee seizoenen tegenover elkaar. In jubileumjaar 2010 werd Bladella kampioen met 49 punten. Jeroen Schilders zorgde thuis toen voor een 1-0 overwinning op RPC, dat met 27 punten uiteindelijk als 9e eindigde. De doelpunten van Geert en Barry Graat waren bij de terugwedstrijd toen niet genoeg voor de overwinning: 2-2.
In 2014 - 4 jaar terug - werd RPC op haar beurt glansrijk kampioen. Op de Smagtenbocht scoorde Anel toen voor Bladella de winnende: 3-2. Uit werd met 3-1 verloren mede dankzij twee doelpunten van Sidney Gakpo. Die goalgetter kwam dat seizoen tot 27 goals. Via Gestel en Geldrop is deze Gakpo (momenteel geblesseerd) sinds vorig seizoen bij hoofdklasser UDI’19 beland. Bladella eindigde dat seizoen op een mooie derde plek, wel op eerbiedige afstand van de kampioen (44 tegen 61 punten).

Runner-up
Na een prima bekerouverture (volgende week is Geldrop tegenstander) was de competitiestart (ook) van de Eindhovenaren allesbehalve sterk. Nadat Oers nog op 0-0 kon worden gehouden, moest het hoofd 3x op rij met fikse cijfers gebogen worden: Wilhelmina’08: 1-8, Someren 3-1 en FCE 1-4. De blessures zijn ondertussen grotendeels geheeld. Top-scherp wist de coach zijn manschappen te krijgen voor de laatste twee potten. Winnen van EFC (2-1) en vorige zondag van Marvilde (2-3) ging wel ten koste van 11 gele prenten. Vooral tegen Marvilde werd erg aanvallend gespeeld.

Lang, snel én strijd
Voor de lange Sten Otter – na anderhalf jaar (knie)blessureleed weer onder de lat - zijn hoge ballen een makkie. De in Reusel wonende goalie zet ook graag met zijn sterke uittrap de spitsen aan het werk. Een prima aanval: de lange Guy van Merriënboer blijft in de punt sleuren en heeft geen moeite om zijn loopvermogen te gebruiken. Aan de zijkanten is de snelle Kirubel Solomon Gebre Dingil onberekenbaar en op links ziet de eveneens snelle Rik Strijbosch de bal graag in de diepte komen. Kort daar achter is de snelle en technisch vaardige ex-spits Rick Wijnen een speler die weinig ruimte nodig heeft. Ook op het middenveld lengte. De technische Emiel van der Steen zet met zijn prima linker daar de lijnen uit. Achterin staat aanvoerder Joris van der Steen (ook met lengte) centraal. Hij zorgt vaak voor de opbouw en is aanvallend bij corners aan de tweede paal levensgevaarlijk. Linksback Quinn van Groningen is als 16 jarig talent vervroegd doorgestroomd en is met zijn tomeloze inzet, zeg maar, de Jesper van Erkel van RPC.

Terug van weg geweest
De Eindhovense selectie kreeg in de zomer nog versterkingen. De andere linksback Teun Scheepers (21 - zoon van oud PSV prof Twan Scheepers) sloot na een Geldrops avontuurtje weer bij RPC aan en ook middenvelder Daan Slaats (26) landde op het oude nest. Scheepers sukkelt nog met een blessure en Slaats (ex Braakhuizen, Marvilde, PSV av) was vorige week nog geschorst, maar is zondag een logische vervanger van de nu geschorste Noud Ackermans. Men rekent ook nog op verdediger Sem Scholten (22 – ex Geldrop & JOS). Hij kondigde in de zomer aan dat hij na zijn in oktober eindigende wereldreis z’n voetbalplunje weer in de RPC-tas zou gaan stoppen.
Kortom, RPC blijkt een sterk, hard knokkend collectief te zijn met heel veel lengte én vooral snelheid voorin.

Belangrijk
De Schippers’ mannen kunnen daar ook een sterk collectief tegenover zetten. Dat bleek o.a. in de 1e helft tegen FCE en de 2e helft afgelopen zondag tegen Wilhelmina’08. Daar één wedstrijd van maken brengt de drie punten een heel eind richting de Bossingel. Ingrediënten die, zeker ook de gezien de huidige stand, deze pot tot ‘uiterst belangrijk’ etiketteert. Welke blauwwit supporter wil daarbij niet helpen?!
Onder een aardig herfstzonnetje zien we mekaar zondagmiddag achter het Van der Valk Motel aan de Aalsterweg.
Succes is nabij!

 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »