Bladella 1910 ontvangt Wilhelmina ’08

26 oktober 2018
www.bladella.nl
Het ongeslagen blauwwit uit Weert is goed gestart. Ons blauw-wit staat onder andere druk. Twee ploegen die op dure punten jagen.

In negentien-nul-acht werd de RK Weerter Sportvereniging Wilhelmina '08 opgericht. In de oorlogsjaren werd deze clubnaam op last van de Duitsers omgedoopt tot Weert’08. Het voetbal in Bladel zag in negentien-tien als ‘Bladella’ het levenslicht. Beide verenigingen kozen 't blauwwit als wapen-kleed. Dat zijn eigenlijk de enigste overeenkomsten. In beider (rijke) historie ontmoeten a.s. zondag de ‘oudjes’ mekaar voor de allereerste keer. Deze Limburgse 'Traditionsverein' is voor Bladella dan ook een totaal onbekende, hoogstens dat streekgenoot Piet Corstiaans, na good-old Frans Körver, begin deze eeuw daar enkele jaren hoofdtrainer was.

FCE
Bladella liet Dré Nijssen - gewapend met sigaartjes - afgelopen zondag een uurtje ijsberen. Daarna was er geen houden meer aan en moesten de Schippers’ mannen uiteindelijk toch zwichten voor de individuele klasse van de z.g. amateurs van FC Eindhoven: 3-0. Opnieuw stond het achterste blok van jonkies - gestuurd door Nick en Max - weer puik te verdedigen. Dat werd helaas geleidelijk aan meer en meer ‘tegenhouden’. De druk werd te groot vooral omdat met name op het middenveld body (duelkracht) ontbrak als antwoord op BBT.

Top 6
De formatie van Huub Vermeulen heeft de zwaarst mogelijke competitiestart ondergaan. Een blik op de rang-schikking maakt duidelijk dat - komende zondag meegerekend - Bladella vijf van de zes bovenste ploegen tegenover zich zag staan. De laatste negen minuten van Gestel (11 nov. 14:30 uur) moeten nog wel afgewerkt worden. Daarbij mag vermeld worden dat Wilhelmina’08 de derde BVO-‘amateur’ tegenstander op rij wordt die met premies werkt, die met inkoop-kwaliteit punten ‘koopt’.

Weerter lappendeken
Roemrijk is het 110 jaar oude Wilhelmina'08. In 1933 zelfs landskampioen in de IVCB, de voormalige katholieke bond. Weert (50.000 inwoners) telt maar liefst negen voetbalverenigingen met totaal 50 seniorenteams en een kleine 10 vrouwenteams. Drie 5e klassers, twee in de 4e, drie in de 3e en Wilhelmina ’08 - deze zomer gedegradeerd uit de 1e klasse – speelt het hoogst in de Noord Limburgse gemeente, in de 2e klasse. Een stad als Weert zou demografisch gezien een hoofdklasser binnen haar grenzen moeten hebben. Die versnippering bezorgt niet alleen de gemeente, maar ook de penningmeesters van de meeste clubkes, grijze haren. In de hoogtijdagen was ‘08 de grootste Weerter voetbalvereniging. Hoofdklasser met wel 14 seniorenteams en heel veel jeugd. Nu geslonken tot de kleinste vereniging die plusminus 250 regels op haar ledenlijst nog krijgt ingevuld. De slechts twee jeugd- en vier seniorenelftallen (de reserves spelen res. 5e klasse) maakt het jaarlijks aantrekken van kwaliteit dus noodzaak om de oude glorie in stand te houden. Snel terug omhoog richting hoofdklasse blijft de ambitie.
Heel veel kwaliteit
Trainer Gerard Douven – hij volgde de naar Someren vertrokken Dominik Vergoossen op – kwam van de gedegradeerde hoofdklasser EHC en bracht uit Hoensbroek keeper Ruud Verheijen (27) en middenvelder (en oud-prof) Youssef Koubali (30 - o.a. Roda JC, MVV, Helmond Sport en ook Gestel) mee. Koubali overigens is voor zondag vanwege twee gele kaarten vorige week geschorst. Middenvelder Yassine Farah (24) vloog van DTS Ede binnen, de 21 jarige talenten Aimane Mrabet Eloued en Younes Didbih met Danny Scheepers (24) kwamen van buurman MMC (3e klasse). Zelfs Issam al Kamouchi (21) verscheen de laatste twee wedstrijden ineens ook op het wedstrijdformulier. Weerternaar Kamouchi (uit de opleiding van VVV/Helmond Sport) tekende als 17 jarige in 2014 een 3,5 jarig contract bij Lommel United. Vorig seizoen kwam ie uit voor het Belgische Bocholt. Linksback Bas Rijkers speelde vier jaar terug nog in het geelzwart van De Valk. Daar wilde men hem graag terug, maar hij bleef ‘08’ trouw. Samengevat: Het vreemdelingenlegioen van Wilhelmina’08 bulkt van kwaliteit. De grootste taak voor keuzeheer Douven (tot 1992 prof bij Roda JC) is om er een (h)echt team van te maken.

Steun
Het Weerter gezelschap is nog ongeslagen. Tegen Mierlo-Hout werd begonnen met 1-1. RPC werd daarna thuis met 1-8 van het veld geveegd. Hilvaria, maar ook Oers, wist het Limburgs blauwwit op 1-1 te houden. Tegen het sterke Someren werd met 2-1 gewonnen. Dat alles leverde samen een derde plaats op.
Zondag zijn de Schippers’ mannen aan de beurt. Ons blauwwit collectief moet tot meer in staat zijn dan dat het huidige rapportcijfer laat zien. De mascotte bij deze pot, Jelle Duis uit O11-1, speelt over zeven jaar samen met neef Niek, die als jongeling nu al aan een sterke reeks in het vaandelteam bezig is. Met de steun van Jelle en van onze blauwwitte aanhang gaan we voor een goed resultaat. Deze spannende pot wil jij ook niet missen!
We zien mekaar!

 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
www.bladella.nl
De nieuwe jeugdcoördinator stelt zich voor. Bladella is verheugd te kunnen melden dat er vanaf komend seizoen  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »