Nieuws

‘Uit’ tegen koploper FC Eindhoven av

20 oktober 2018
www.bladella.nl
De zegereeks tegen 't naar punt-en hunkerend Bladella voortzetten is de opdracht van het ambitieuze FCE. Wij hebben andere plannen.

De Schippers’ mannen krijgen zondag opnieuw een zware kluif te verteren. Het stadse blauwwit gaat trots alleen aan kop met tien punten uit de eerste vier partijen. Het Kempische blauwwit moet op plaats 13 (nog) genoegen nemen met één punt uit drie.

Gestel
Tja… Daar is de afgelopen week in gans voetballand al weer zoveel over gezegd en geroepen. Als het van kwaliteit overlopend Gestel alleen was komen voetballen had men met een dikke winst huiswaarts kunnen keren. De groeiende vijandige houding - eenzijdig wel te verstaan - richting arbiter vergiftigde echter deze sportmiddag. Diep respect voor de Burgmansen en de Rita Trimbossen, al die mensen die dag-en-nacht klaar staan voor hun club. Maar als bij een amateurpotje door molestatie politie moet verschijnen, is het een illusie ooit van dat imago af te komen. Het enige positieve was dat ons vaandelteam zich correct bleef gedragen. Maar wat koop je er voor?! - de brutalen hebben immers toch ‘de héle wereld’ - tweetwee en nog een keer voor een minuutje of 10 omkleden….

FCE
Tot 1997 zaten de amateurs bij Eindhoven onder de vleugels van de BVO aan de Aalsterweg. Av hing er maar wat bij en huisde wat onopvallend in de kelder van het amateurvoetbal. Tot twee jaar terug Dré Nijssen werd binnen gehaald als technisch manager, een functie die Nijssen tot 2014 ook bij Gestel/Veloc bekleedde. Kwaliteit voor op het veld werd aangetrokken wat de kortste weg van de 4e naar de 2e klasse opleverde. Daar moesten in vier jaar tijds wel vijf andere trainerstenues voor aangeschaft worden. Alleen prestatie telt.
Na twee opeenvolgende promoties bleef het Eindhovens blauwwit afgelopen zomer hangen in de play-offs. De weg naar de 1e klasse werd wreed verstoord en nog wel door buurman Gestel, dat (ook zonder resultaat) streed voor behoud.
Historie
‘Eindhoven’ zag in november 1909 het levenslicht. Bladella werd bijna 9 maanden later geboren. De twee oudjes kwamen mekaar heel weinig tegen op het veld. Twee seizoenen terug was de laatste keer. Dan moeten 28 jaar-gangen teruggebladerd worden om de blauwwitten tegen elkaar aan te treffen. Dat was in seizoen 90/91, het laatste jaar dat Bladella in de ‘konijnenbond’ pijn leed. Door in april 1991 in Casteren met 2-3 te winnen kon die historische ‘schandvlek’ met een kampioenschap toen uitgewist worden. Tweemaal werd in dat jaargang door Bladella met 4-2 gewonnen van EVV. Toen met spelers als Goeran v.d. Heuvel (nu trainer bij RPC), Paul Purschel (o.a. Acht en EFC) en, last-but-not-least, Huub Vermeulen, Bladella's huidige trainer! Via de nacompetitie wist EVV dat jaar - als 8e geëindigd - toch nog promotie naar de 4e klasse af te dwingen. Dan praten we over 1991, héél lang geleden dus.

Op koers
Nijssen kan tot nu toe tevreden zijn. Na vier rondes al trots op kop met twee punten voorsprong. De 2-2 start –notabene tegen promovendus Braakhuizen – was dan wel niet ingecalculeerd, maar de drie winnende potten daarna onderstrepen de hoge ambitie van FCE. Zowel Marvilde, als Oers en RPC waren duidelijk de mindere van de Eindhovenaren al geven die uitslagen van 2x 1-3 en 2-0 dat maar magertjes aan. Erg vroeg werd door trainer Peter Coumans (50) met de voorbereiding begonnen en dat werpt vruchten af want zijn formatie oogt topfit. En de club lijkt na het turbulent seizoen in de 3e klasse in rustiger vaarwater te zijn beland.

Kwaliteit
Voor het gehanteerde 4-4-2 systeem kan de ploeg - voor dit niveau - nagenoeg perfecte spelers op het wedstrijd-formulier kwijt. Heel veel snelheid op de flanken met Gino de Wijs (kwam in 2016 over van UNA) en Jordi van Meurs (o.a. ex De Valk, V’waard, PSV). De Wijs heeft er al vijf in het mandje liggen en Van Meurs is jaarlijks goed voor een doelpunt of zestien. Daartussen twee uitstekende spitsen met veel routine: de supersnelle Carsley Mathilde (ex De Valk) en de zaalvoetballende balvirtuoos Appie Azmani. Azmani voetbalde de afgelopen twee seizoenen bij KSV Oud-Turnhout. Daarvoor speelde hij vaak de sterren van de hemel bij Unitas'59, Wodan en Brabantia. Op het middenveld is de kleine aanvoerder Bas de Haas (28, hij speelde o.a. bij Geldrop) de grote man, maar vlak bijvoorbeeld ook de aanvallende middenvelder Michel Leon Payo niet uit. Centraal achterin heerst doorgaans de grote kopsterke mandekker Mick Schoonheim. Om de torenhoge ambitie nog dichterbij te halen werden er deze zomer nog wat spelers meer binnen gelokt. Verdediger Lesley van der Stoep (25 - ex Sparta R'dam, Barendrecht) kwam via BVO Eindhoven over van 2e klasser NSVV (Numansdorp). Ook op twee in Eindhoven studerende buitenlanders wist men beslag te leggen: doelman Eduardo Recoder Velero (18 – 3e kl. Alcoyano (Spanje)) en middenvelder Jason Fontalvo Dominiguez (20 – van SV Santa Fe op Aruba). Een keur aan kwaliteit die de ploeg minimaal naar de eerste klasse moet gaan leiden.

Rookvrij
Geen sfeer, geen douches en met een dik verdiende 3-1 nederlaag mopperde Bladella twee seizoenen terug huiswaarts. In die vreemde ambiance - het stadion aan de Aalsterweg - was de bij Groene Ster ‘zaalvoetballende’ doelman Karim Ben Sellam uit Vlissingen tussen de Eindhovense zaalvoetballers de arbiter van dienst. Heel apart toen. Maar FCE is gelukkig weer terug op sportcomplex de Genneper Parken met paviljoen De Weide Blick aan de Velddoornweg. Dat sportpark is sinds september 2017 ‘rookvrij’. FC Eindhoven AV is daarmee een van de eerste amateurvoetbalclubs die deze stap gezet heeft.
Dat terzijde natuurlijk, want de Schippers’ mannen gaan volle goede moed aan de Velddoornweg de strijd aan met de gedoodverfde kampioen FC Eindhoven Av. Het collectief tegen de individuele klasse. Dat het zwaar zal worden is wel duidelijk. Maar met de steun van het supportersfront moet wat mogelijk zijn.
Wij gaan ervoor! We zien mekaar.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven