Het collectief versus de individuele klasse

13 oktober 2018
www.bladella.nl
Tegen 't ambitieuze Gestel wordt het zondag op de Smagtenbocht een zware klus om dure punten te pakken. Jouw steun is hard nodig!

Het huidige Eindhovense koplopers duo - FCE en Gestel - zijn de komende twee tegenstanders. Te beginnen zondag tegen vv Gestel, dat na twee opeenvolgende degradaties gebrand is op eerherstel. Om de onderste regionen te ontstijgen zijn voor Bladella voorlopig de punten nog het heilige doel. Zwaar potten zodoende in het verschiet.

Puntje
In Mierlo-Hout zag het er na het startsignaal dramatisch uit: 2-0 binnen 8 minuten. In minuut 2 daalde ook nog eens de gemiddelde leeftijd van de Schippers’ mannen naar 20,8 jaar. Toch werkten met name die jonkies zich langzaam maar zeker onder de druk uit. Niek (17) in ’t centrum met Max, Jesper (17) op rechts met Robke op links - en een sterke Stan op doel - groeide uit tot een onneembare vesting. Knap! De Mierlo-Houters kwamen op het eind nog met negen man te staan (2x 2x geel). Die numerieke meerderheid had beter uitgespeeld moeten worden. Helaas ontbrak daarvoor de routine. De hatelijke nul is na drie partijen nu gelukkig wél verdwenen.

Fusieclub
Wikipedia beschrijft vv Gestel als een fusieclub (Veloc en Gestelse Boys) ontstaan in 2005 die thuis is op sportpark Dommeldal-Zuid in de stadswijk Gestel. 'Sinds 2013 is Leendert Gerrits van Gerrits Recycling BV uit Helmond de hoofdsponsor en belangrijkste geldschieter van de club.'
Gestel startte toentertijd in de 4e klasse en eindigde elf seizoenen later (in 2016) al op een mooie achterste plaats in de hoofdklasse B. Opzienbarend, want dat is niet minder dan vier echelons hoger! Twee jaargangen kon Gestel op dat hoge niveau gehouden worden. Twee jaar terug, met 34 punten toch als 14e geëindigd (in competitie van 16), moest de ploeg voor een herkansing de play-offs in. Van de sponsor werd afscheid genomen en dat leidde tot een spelersuittocht. Het bestuur koos daarop voor vrijwillige degradatie i.p.v. nacompetitie.
Door nood gedwongen roerden vorige zomer clubicoon Henk van Erp met coach Tonnie van de Wetering – ‘mede mogelijk gemaakt‘ door ‘Stichting Promotie Gestel’ met suikeroom Gerrits - zich hevig op de ‘transfermarkt’. Uit alle windstreken werden 31 nieuwe gezichten op de Locatelli-til binnen gelokt. Toch moest deze zomer in de 1e klasse opnieuw de degradatievlag uitgehangen worden. Dat lot werd bezegeld in de nacompetitie tegen het hechte collectief van Madese Boys (1-5). Ook Bladella ondervond voor de beker de sterkte van dat Madese team.
Er is altijd wel reuring in het Dommeldal. Ook financieel belandde vorig jaar de volksclub weer in zwaar weer. Om de grote huurschuld af te lossen dient de club nu 5 jaar lang maandelijks € 750 af te dragen aan de gemeente. Daarvoor lijkt groei van de vereniging bittere noodzaak. En dat kost ontzettend veel kruim, want ondanks de vele sociale initiatieven in de Bennekel wijk blijft de club ten gevolge van vele incidenten vooral worstelen met haar imago.

Versterkingen
Gestel heeft op dit moment vijf seniorenteams (excl. 2 veteranenteams) in competitie. Het jeugdblok bestaat uit acht teampjes in de jongste categorieën en drie elftallen. De magere bovenbouw kan voorlopig het niveau wat het vaandelteam ambieert niet voeden. Deze zomer werden daarom weer een achttal versterkingen binnen gehengeld.
Enosh Paramalingam (UNA), aanvaller Samir Belhadj (21 – FC Eindhoven), de keepers Tommy v.d. Gevel (23 - o.a. Nuenen, Nw.Woensel, Poederlee) en Toon van Veen (50! – o.a. Geldrop, Dijkse Boys, FCE), verdediger Abdurrahman Cetin (Nw Woensel) en de aanvallers Patrick Kraker (Brabantia),Tarik Ouzalah (Nw Woensel) en Ayoub Dadda (Venlosche Boys).

Uitstekende gestart
Dat mag je wel zeggen als je op kop gaat met 7 uit 3. Beerse Boys kon het tegen de Eindhovenaren met heel veel strijd (en kaarten) in de eerste pot gelijk houden: 1-1. Een bizar eigen doelpunt nekte in de tweede partij Someren. Met alle middelen werd het spel ontregeld om die 1-0 voorsprong (met succes) over de streep te trekken, meldde het Someren verslag. Ook de 2-1 winst vorige week op titelkandidaat EFC leverde veel hectiek op: “Geslepen Gestel frustreert EFC met minimale zege”. Om met Mark van Bommel te spreken: ‘De jonkies van Bladella staan heel wat leermomenten te wachten. Onverstoorbaar blijven.’
Gelijk
In deze eeuw stonden Bladella en Gestel (voorheen Veloc) in zes seizoen tegenover elkaar. Het totaal van die 12 potten is exact gelijk. Beide teams wonnen ieder vijf keer, twee maal eindigden die voetbalgevechten gelijk. Zelfs het totale doelsaldo is gelijk: 29-29. De laatste keer was op 30 maart 2013. Aan de Locatellistraat werd het uiteindelijk 2-2. Al in de 4e minuut werd een aanval over veel schijven door Levi Ikele in het doel gewerkt: 1 – 0. Een vrije trap van Geert van Overbeek teisterde het net buiten bereik van doelman Toon van Veen: 1 – 1. Na een uur wist Berr Gibbes zich goed vrij te spelen en uit zijn voorzet mocht Robin Kemper van dichtbij inschieten: 2 – 1. Van grote afstand knalde tegen het einde onze Hapertse vriend Teun Lavrijssen de bal prachtig in de kruising: 2 – 2. Thuis hadden we toen weinig kans gehad: 1-4. Dat seizoen degradeerde het blauwwit terug naar de 3e klasse en eindigde het Eindhovense blauwgeel op plaats 5 om vervolgens de twee jaren daarop respectievelijk met 'n kampioenschap en daarna via de play-offs te promoveren, uiteindelijk zelfs naar de Hoofdklasse.

Behendig én vermetel
Een surplus aan techniek, behendigheid én spelsnelheid staat er op het veld. Daarbij opgeteld de stadse bluf en een routine van o.a. goalie Van Veen (je zou ’t niet zeggen: Toon is al 50!) die alles al heeft meegemaakt. Een team dat de ruimtes klein probeert te houden, snel de grote en sterke spits Samir Belhadj aan het werk wil zetten. Na balverovering wordt direct die baltovenaar gezocht. Het grootste gevaar komt van hem samen met de gruwelijk snelle linkerspits Ayoub Dadda. Ook linksachter Omer Aydin - tegen EFC de grote uitblinker - gebruikt graag zijn snelheid. In het centrum vormen het duo Rick Brugmans en Raphael Bouterse een betonnen verdedigingsblok. Op het middenveld is de behendige Ieljas Achenteh de grote strateeg die de technische Irfan Gadzo met loopvermogen rond zich heeft. Dat alles samen bezorgt Gestel een winnaarsstempel, kost-wat-kost. Kortom Gestel is een goed (zaal-)voetballende ploeg met heel veel individuele klasse. Gestel mist drie geschorsten, Bladella evenzoveel geblesseerden.

Punt(en)
Het puntentotaal verdubbelen lijkt - vooraf althans - voor de Schippers’ mannen al goed te noemen. Maar thuis alle drie de punten opbergen blijft ten alle tijden natuurlijk het ultieme doel waarmee begonnen moet worden. Mascotte Ward Bierens uit Onder 11-2 is dat met de paplepel ingegeven. Hij heeft er dan ook alle vertrouwen in. De positieve steun van de blauwwit aanhang is meer nodig dan ooit. Op de Smagtenbocht is het te doen.
Dat het een aantrekkelijke en bovenal een sportieve wedstrijd mag worden.
We gaan er voor..!!

 
www.bladella.nl
Op 4 juni hebben de meiden en onderbouw ook hun teams na goed overleg met trainers bekend gemaakt. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De enorme brand, vrijdag op het Kempisch Bedrijvenpark, bij een van onze oudste sponsoren heeft ‘Van der Heijden Transport &… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf 1 juni worden de corona maatregelen weer versoepeld. Voor jeugd t/m 18 jaar vervalt dan de anderhalve meter regel. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »