Mierlo-Hout weet niet meer wat verliezen is

05 oktober 2018
www.bladella.nl
En dat is net de ploeg tegen wie de Schippers’ mannen het blauw-witte blazoen willen oppoetsen na een niet al te beste seizoensstart.

Eind april werd Mierlo-Hout ongeslagen kampioen in de Limburgse 3e klasse C. Dat team begon deze competitie een trapje hoger met twee gelijke spelen van 1-1. Dat was in Weert bij Wilhelmina’08 en afgelopen zondag tegen Beerse Boys. Bladella – als vierde geëindigd - kwam via een enerverende nacompetitie ook in 2F terecht. Met twee duidelijke verliespartijen werd in die nieuwe omgeving slecht begonnen.

Zeperd
Afgelopen zondag deed het team van Huub Vermeulen een klein uurtje (tot de 1-1) mee tegen het Hilvaria ‘zonder Van Doormaal’. Toen werden de ruimtes wat groter, Hilvaria kon haar dodelijk wapen ‘loopvermogen’ vrij gaan gebruiken en toen was er geen houden meer aan: 1-5. Tegenover zo’n aartsgevaarlijke voorhoede - met Coen van Oirschot als grote uitblinker - wist blauwwit geen verweer te vinden. Duels moet je winnen vooraleer aan resultaat gedacht kan worden. Een gevoelige tik die gauw om eerherstel vraagt.

76 weken geleden
Ten snelste kan dat zondagmiddag. Maar dan staat Mierlo-Hout geprogrammeerd. Resultaat halen op ‘De Beemd’ in Helmond zal niet meevallen. De laatste keer dat de Mierlo-Houters het chagrijn van een competitienederlaag ervoeren is al weer vijfhonderd-twee-en-dertig dagen - bijna anderhalf jaar - geleden. Toen gaf de kalender 13 april 2017 aan en was het NWC dat met 1-3 winst naar huis mocht. Dat was ook nog in de 2e klasse. Ondanks na de winterstop slechts vier nederlagen, moest toen met plaats 11 degradatie via de play-offs geslikt worden. Dat verlies werd wél weer meteen in vorige competitie ‘ongeslagen’ hersteld. En hoe: 21x winnen + 5x gelijk was goed voor totaal 68 punten (78-18). Ook vermeld mag worden dat het kampioensteam daar slechts één wedstrijdschorsing voor nodig had.
Historie
Voor Bladella is Mierlo-Hout, dat over het algemeen in het Limburgse Zuid II balt, een onbekende grootheid. We moeten 22 plakboekjaargangen terug vooraleer Mierlo-Hout en Bladella in eenzelfde klassement te vinden zijn. 1996/1997, het legendarische kampioensjaar wat in Veldhoven op Koninginnedag triomfantelijk eindigde met een 1-4 winst bij grote concurrent Rood Wit. Dat seizoen begon toen met Mierlo Hout - Bladella. Pim Lavrijsen en Martin Pleging tekenden ginds voor de 0-2 winst. Op de Smagtenbocht werd het publiek op een bizar, hectisch spektakelstuk vol dramatiek getrakteerd: 4-4. Geniet hieronder van het gloedvol omschreven sfeerverslag van wijlen Leo Wilms (†). Nog heel vaak wordt dat uniek wedstrijdverloop aangehaald om duidelijk te maken dat een wedstrijd pas gespeeld is als de scheids zijn blaasinstrument opbergt. Mooi verhaal, al 22 jaar oud, met een wijze les. Diverse spelers die zondag de kunststof wei op gaan, waren toen nog niet eens gemaakt.
.... mascotte toen Stefan Peeters ?!... dat is nu 'onze' chauffeur van Urban Tours!

Een eeuw jong
Met ±1.100 leden (11 senioren + 2 VR en bijna 40 jeugdteams) is Mierlo-Hout de grootste voetbalclub van Helmond. Die 50 teams moeten het op sportpark De Beemd, aan de Wilgehoutstraat in wijk ’t Hout, doen met twee kunstgrasvelden, twee natuurvelden en een oefenveld. De reserves spelen in de 1e klasse en ook de jeugd speelt op hoog (divisie-)niveau. Het is wel apart dat Onder-19 slechts één team in competitie (4e Divisie!) heeft. Mierlo-Hout gaat volgend jaar haar honderdste dies natalis vieren. Voor die mijlpaal werd een prachtig nieuw tenue ontworpen waarin dit seizoen alle Mierlo-Houtse teams te bewonderen zijn.

Breed
Mierlo Hout keerde onder de enorm gedreven trainer Raymond Koenraadt (bij SBC kwamen we hem eerder tegen) op overtuigende wijze terug in tweede. Koenraadt heeft de beschikking over een erg brede groep met veel jeugd, maar ook een aantal oudere spelers zoals aanvoerder Danny van Hout (29), verdedigende middenvelder Niek Klaassen (33) en Dennis van Steenis (28). Ondanks het vertrek van talent Sander Vereijken (21) naar Gemert is in de selectie nog meer concurrentie ontstaan. Daar zorgen een aantal nieuwelingen voor zoals verdediger Pim Heeren (24 – hij was aanvoerder bij MULO), linksback Wessel Vervoort (22, van Stiphout Vooruit), middenvelder Johan van Lierop (21, Oranje-Zwart), Martijn van Thiel en Chahid Mezziani die van Rood Wit’62 kwam om bij zijn tweelingbroer (24, sierlijke middenvelder) te kunnen spelen. Bewijs dat zijn selectie nog sterker is geworden en dik in het linker rijtje moet gaan thuis horen.

Het eerste verlies voor het al 17,5 maand onverslaanbare Mierlo-Hout komt steeds dichter bij. Dat is wel zeker. Maar het zal echter aan de Wilgehoutstraat voor Bladella een zware bevalling worden om dat te realiseren. De geplaagde Schippers’ mannen hebben alle steun nodig. Op naar Mierlo-Hout voor de strijd naar een goed resultaat! 

 
www.bladella.nl
Vanaf 1 juni worden de corona maatregelen weer versoepeld. Voor jeugd t/m 18 jaar vervalt dan de anderhalve meter regel. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
www.bladella.nl
"Bestuur van Bladella doet géén verzoek om promotie bij KNVB." Voorzitter René Walen-berg: "Om misverstanden te voorkomen deel ik de… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Tot zijn eigen verrassing kreeg de leider van JO15-5 de ‘Jac Lammers trofee’ van de jeugd-voorzitter in zijn handen gedrukt Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »