Nieuws

De eerste thuiswedstrijd tegen sterk Hilvaria

29 september 2018
www.bladella.nl
Vorige week verloor zowel blauw-wit als groenwit. De Schippers’ mannen, en zeker Hilvaria, zijn gebrand op de eerste 3 punten.

Het zijn gewoonlijk hete potjes. Klaarblijkelijk liggen beide teams mekaar niet zo. Het wordt sowieso een spannende pot tussen twee elftallen die in het nieuwe jaargang nog niet hebben laten zien dat ze topfit zijn.

Nul punten
Vorige week had in Veldhoven Rood Wit weinig moeite met de blauwwitte formatie: 3-0. Spits Jan van Hout was aangekondigd de grote plaaggeest. Hij kon niet in de teugels gehouden worden. Onze spitsen stonden op een eiland en konden weinig uithalen met de lange bal. Dat Rood Wit baas was op het middenveld hielp ook niet mee om offensief een potje te breken. Nee, de start was niet best. Of is het zo dat Rood Wit V. één van de sterkste ploegen uit 2F gaat blijken te zijn??!
De ongeslagen kampioen van vorig seizoen kreeg sinds heel lang weer eens een competitienederlaag te slikken (0-2). En dikverdiend, want een bijzonder sterk spelend EFC (met de 37 jarige Jeroen Hakkens als grote uitblinker) liet direct zien een belangrijke kampioenskandidaat te zijn. In de aanvang van het nieuwe seizoen waarde ook bij de Bekenaren het blessurespook danig rond. Dat verklaart de fikse kloppartijen die de formatie van Henri van den Braak in de aanloop moest ondergaan. De drie verliespartijen in de beker (2-3 WSC, 7-4 Real Lunet en 8-2 FC Tilburg) wist Bladella alleen in doelcijfers te verbeteren. ‘Cupfighter’ Bladella verloochende zich namelijk ook met 3x verlies (2-4 VOAB, 5-2 De Valk en 3-1 Scharn). Nee, beide kemphanen begonnen niet al te best. Ondertussen lijken beider kwakkel- & kneusjesbanken weer wat leeg te lopen. Maar of iedereen blessurevrij (en fit genoeg) is om het gewenste normale niveau te halen is nog maar de vraag.

Ongenaakbaar
De klasse van ongeslagen kampioen Hilvaria is genoegzaam bekend. Behalve Bladella wist alleen Unitas’59 (3-3) de groene TGV een tikkeltje te ontregelen. Daarbij hadden de Schippers’ mannen wel de hulp van een batterij engeltjes nodig. Op twee verschillende dagen kon met 1-1 het scorebord op de Smagtenbocht gedoofd worden. Op ‘vijandelijk’ terrein - Hilvaria al dik kampioen en Bladella een periodetitel op zak - werd het met 6-4 een doelpuntenfestijn. Er leek toen op de Roodloop een 4-4 gelijkspel in te zitten. De ‘ietsjes meer’ poging gaf echter achterin genoeg ruimte weg voor de ‘bovenaardse’ snelheid van Joerie van Rijswijk (24). Vier maal wist hij toen te scoren. Vorig seizoen moesten zijn teamgenoten hem 51x knuffelen.
(uit 013voetbal)
Sterker
Ondanks lokroepen van veel amateur-BVO’s kon de top topscoorder in Hilvarenbeek aan boord gehouden worden. Tot nu toe mist Van Rijswijk de perfecte aanvoer van Joost van Doormaal (30). Deze spelverdelende generaal op het middenveld kampt met een mysterieuze achillespeesblessure. Achterin kwam nog versterking uit Diessen van Frank Kolen (32). Een paar spelers van Hilvaria 2 kregen al speelminuten in het vaandelteam. En de zeven overkomers uit de aanstormende jeugd kloppen ook nadrukkelijk aan de deur. Zoveel gemotiveerd talent in Beek, dat de selectie met het derde elftal moest worden uitgebreid. Kortom, Hilvaria is vooral in de breedte nog sterker geworden.

Spannend
De Bekenaren kunnen opnieuw als belangrijke kanshebbers voor de prijzen gezien worden. Bladella staat dus weer tegenover een sterk team met hoge ambities, blakend van zelfvertrouwen en begenadigd met veel kwaliteit. Een goed antwoord vinden op die sterke troeven brengt succes dichterbij. De Schippers’ mannen, met geluksbrenger Krijn Damen uit Onder 11-2 op de bank, gaan daar voor. Alle steun van de blauwwitte aanhang is daarbij echter wel nodig.
Zien is mee maken. We zien mekaar zondagmiddag op de Smagtenbocht!!

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven