Start op de Korze: Rood Wit V. versus Bladella

20 september 2018
www.bladella.nl
Blauw-Wit maakt zondag tegen Rood-Wit hernieuwd in 2e klasse haar opwachting. Een kraker met-een voor de Schippers' mannen!

De Veldhovenaren beginnen de nieuwe competitie met minimaal periode-aspiraties. En de Schippers’ mannen betreden onbevangen de 2e klasse-arena. De zoektocht naar ieders plafond vangt aan. Een interessant voetbal-jaargang ziet het levenslicht. Spannend!

Beker
Door te overwinteren wist Bladella twee seizoen achtereen naam te maken als cupfighter. Deze uitgave roemloos. De busreis naar het verre Maastricht bleek geen inspiratiebron om er een geweldige pot van te maken. Scharn kreeg een makkelijk prooi dat met name zwak verdedigen 3x afstrafte. De 17 jarige Sam mocht nog wel met een doelpunt debuteren. Opa spijt dat ie in Reusel bleef…
Rood Wit V. bekert wel door. Tegen 1e klasser Best Vooruit werd een 1-2 achterstand knap in 4-2 winst omgezet. Susteren - een sterke 1e klasser - werd op 1-1 gehouden. Tegen het pas naar 2e gepromoveerde Heerlense Heksenberg werd de laatste pot weliswaar met 2-0 thuis verloren, maar als tweede in de poule mag RW toch door.

Historie
Met een 5-2 nederlaag sloot Bladella op 10 mei 2015 dat seizoen bij het al kampioen zijnde Rood Wit V. af. Dat was de laatste confrontatie tussen beide teams. Joey Hellstern (nu  Blauw Geel '38) scoorde dat jaar 31x, Jan van Hout 15x en Stef Fasen 10x. Tegen de Korze bewoners kon blauwwit overigens in het verleden weinig potten breken. De laatste zes confrontaties leverde een lachend Rood-Wit op. Acht seizoenen terug won Bladella voor het laatst op de Korze (0-2). Op de Smagtenbocht bleef het toen 3-3 wat RW toch niet weerhield om via de play-offs te promoveren naar de 1e klasse, zij het slechts voor één seizoen. Het jaar daarop degradeerde de Veldhovense ploeg opnieuw en nam toen ook Bladella mee terug naar de 3e klasse.
30 april 1997
Die datum staat met goud in de geschiedenisboeken. Op die Koninginnedag werd Bladella met Toon Smulders in een rechtstreeks duel met het Rood Wit V van Tiny Meulenbroeks op indrukwekkende wijze kampioen: 1-4. Tiny - en daar voor Sooi - hadden Bladella de jaren daarvoor uit de 'konijnenbond' getrokken. De bekroning was in 1997. Op de platte kaar door Bladel, de kampioensbloemen op het graf van de toen net overleden terreinknecht Jan van Rooy, huldiging op het bordes. Alles en iedereen kleurde blauwwit. Met een grandioos dorpsfeest was het dagen onrustig in Blaal.
Wel al weer ruim 20 jaar geleden… en dàt telt nu niet meer!

 Reeks
Bladella opnieuw terug in de 2e klasse. Met een pittige start zal de formatie van Huub Vermeulen direct aan de bak moeten. Ook Rood Wit staat aan de vooravond van een mooie reeks tegenstanders: na Bladella volgt EFC, dan de de dorpsderby’s tegen Marvilde en Oers met Beerse Boys daar weer achter. Trainer Robbert Verhoeven staat al voor het 5e seizoen voor de Veldhovense groep. Twee jaar als assistent van Goeran v.d. Heuvel en nu voor het 3e jaar als hoofdcoach.  Vermeldingswaardig is nog dat Hamid Aouaj – Bladella’s vorige jeugdcoördinator - daar trainer is van het tweede wat uitkomt in de res. 1e klasse.

Goalgetter Jan van Hout is de Veldhovense sterspeler. Daar kunnen nogal wat kwalificaties bij gezet worden: balvast, scorend vermogen, kopsterk, schuwt het loop- en sleurwerk niet. Op dat laatste hebben de Schippers’ mannen al kunnen oefenen met de spitsen van De Valk en ook Scharn. Ook veel beweging aanvallend aan de zijkanten met o.a. Stef Fasen. Kortom het veel loopvermogen in de frontlinie maakt de roodwitte aanval super gevaarlijk.


Versterkingen
Weliswaar kon aanvaller Gideon Pieschel de lokroep uit Geldrop niet weerstaan, maar de 11 nieuwe namen op de transferlijst hebben de groep alles behalve zwakker gemaakt. De 34 jarige Rachid Chelah werd gehaald om op ‘10’ de lijnen uit te zetten – en een voetbalschool bij RW te starten -. Rachid speelde de laatste jaren bij diverse clubs in België. Hij begon bij de jeugdopleiding van PSV en stapte in 2003 over naar FC Den Bosch. Nadien was hij actief bij NEC, FC Dordrecht, Dijkse Boys, Rood-Wit V (2010-2012), TEC (met TEC kampioen in 2F in 2013 - ’t jaar dat RW en Bladella uit die klasse degradeerden -) en Nw. Woensel. Nieuw zijn ook: doelman Tom Molenberg (25) van Wilhelmina Boys, Mitchell Slegers (23) en Giovanni van Bladel (21) van Woenselse Boys. Molenberg stond al zijn hele loopbaan bij Wilhelmina Boys onder de lat. Van Bladel (mooie naam!) maakte vorig jaar de overstap van Brabantia naar de Boys uit Woensel. Slegers kwam eerder ook een seizoen voor PSV Av uit, waarna hij terugkeerde bij dezelfde Boys. Verder staken ook Zakariya Souidi met Dylan Verstappen van de Sportlaan in Zeelst over naar de Korze. Een hele sterke selectie staat er te trappelen.

Steun
Als collectief staat blauwwit wel zijn mannetje. Dat is eerder gebleken. Of dat voor de Schippers’ mannen voldoende is om zich staande te houden tegen zoveel individuele kwaliteiten, dat gaat blijken. Ferme steun van de trouwe aanhang gaat zeker helpen. We gaan het zien zondagmiddag op de Korze. We zien mekaar!

 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
www.bladella.nl
KNVB heeft de knoop doorgehakt en besloten alle wedstrijden te annuleren. Geen kampioenen of ... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-06-2013 Lees verder »