Nieuws

Jong Bladella verliest van Scharn

17 september 2018
www.bladella.nl
Het bekeravontuur is na het 3-1 verlies in Maastricht ten einde. Zondag a.s. begint de competitie uit bij Rood Wit in Veldhoven.  

Een vanwege blessures noodzakelijk verjongd Bladella kwam met name in de eerste helft van het bekerduel routine tekort om het tweedeklasser Scharn moeilijk te maken. De Maastrichtse ploeg combineerde in die fase goed en Bladella kon alleen maar terug uit lopen. Opmerkelijk was wel dat de Schippersmannen het laatste half uur van de wedstrijd konden domineren.

Door veel blessures geplaagd koos coach Huub Vermeulen voor de jeugd. Niek Janssen, Roy Vosters en Bob Michiels mochten in de basis beginnen. Het doel werd verdedigd door Stan van den Berg.
Na een aftastend begin kwam de wedstrijd na een kwartier op gang. Scharnspits Guillaume Kroon kon simpel doorlopen en de score openen. De gastheren vonden elkaar erg gemakkelijk en drukten daarmee het Bladellamiddenveld terug naar de achterste linie. Als de snelle en balvaardige rechterspits Lars van Winsum aan de bal kwam, was er steeds dreiging. De Bladelse verdediging hield onder die druk stand tot de veertigste minuut. Toen was het Scharnmiddenvelder Guy Went die van afstand loeihard voor de 2-0 zorgde. Daarna probeerde Bladella via de vleugels de Scharndefensie te verschalken. Deze gaf echter geen krimp.

De tweede helft gaf een meer aanvallend ingesteld Bladella te zien. De zeventien jarige Sam Kokx mocht in de spits zijn debuut maken in een officiële wedstrijd. Verdediger Teun Grimbergen bleef achter in de kleedkamer. Na drie minuten al was Lars van Winsum de Bladellaverdediging te vlug af. Dat betekende 3-0. Toen echter kwam Bladella beter in de wedstrijd. Robbert Spooren en Rob van den Boom kwamen in het veld om de spitsspelers van de gastheren aan banden te leggen. Dat lukt perfect. Zeker het gevaar Van Winden werd geneutraliseerd. Door deze ingreep kwam er meer gelegenheid voor spelopbouw. De verdediging stond geen scoringskansen meer toe en in het laatste kwartier waren het de gasten die domineerden. Na een misverstand in de Scharndefensie was het de jonge Sam Kokx die profiteerde. Met een strakke schuiver passeerde hij de Scharndoelman. Coach Huub Vermeulen stuurde daarna Roy Vosters naar de spits om storend werk te verrichten. Stijn Wouters kon doorschuiven naar het middenveld. Dat leverde direct een kans op voor Bart de Jong. Zijn schot werd echter geblokt. De Schippersmannen bleven aandringen en de 3-2 was dichter bij dan de 4-1. Maar het offensief leverde geen aansluitingstreffer op zodat de terugkeer naar Bladel moest plaatsvinden met een 3-1 nederlaag.

Het bekeravontuur voor 2018 – 2019 is ten einde. Twee jaar op een rij konden de blauwwitten overwinteren in dit toernooi. Veel hoger geklasseerde ploegen werden verslagen. Deze keer zal het niet zo zijn. Het is voor coach Huub Vermeulen met spanning wachten op de leegloop van de blessurebank. Het positieve is dat het aanstormende talent al kennis heeft kunnen maken met het hoge niveau waarop de Bladellaselectie de competitiewedstrijden moet gaan spelen. Komende zondag gaat die van start. Het brengt Bladella naar Veldhoven voor een seizoenbegin tegen Rood Wit, een tegenstander die al enige jaren ervaring heeft met het niveau van de tweede klasse.

Klik hier voor de doelpunten in beeld gebracht door Moonen Movies.
 
2018-09-17

vv Scharn - Bladella 3- 1 (beker) 16-09-2019

_MG_4841 als slim object1
_MG_4842 als slim object1
_MG_4850 als slim object1
_MG_4855 als slim object1
_MG_4857 als slim object1
_MG_4860 als slim object1
_MG_4862 als slim object1
_MG_4863 als slim object1
_MG_4868 als slim object1
_MG_4869 als slim object1
_MG_4876 als slim object1
_MG_4881 als slim object1
_MG_4882 als slim object1
_MG_4886 als slim object1
_MG_4887 als slim object1
_MG_4888 als slim object1

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven