Nieuws

Voor laatste bekerpot uit tegen Scharn

14 september 2018
www.bladella.nl
Om na 2x verlies de poulefase te overleven lijkt godsonmogelijk. Scharn heeft nog 'n kansje. Met de bus mee naar Maastricht?

In poules die bestaan uit clubs uit de 2e klasse en hoger gaan de bovenste twee teams door naar de volgende ronde. In theorie is in deze laatste speelronde nog veel mogelijk natuurlijk. VOAB én Bladella moeten zondag dan wel met grote cijfers winnen. Een illusie alleen voor dromers.
Verrassend begin
Vorige week, op Reusel kermiszondag, verrasten de Schippers’ mannen tien minuten. In no time stond bij De Valk 0-2 op het scorebord. In minuut 4 al scoorde Roel Segers hoopgevend. Enkele momenten later de ‘beste aanval van de eeuw’. Vijf, zes (misschien wel zeven) blauwwitte stations, one-touch direct, tik-tak perfecto, uitgespeeld, panklaar, doodzonde dat zo’n ultiem combinatieactie zo jammerlijk werd gemist. Zo’n aanval zie we dit jaar niet meer, zelfs niet bij Studio Sport! Amper zestig seconden later moest het scorebord weer werk doen: 0-2 na lob van Ibou. Het kon niet op! Zou het dan toch…??

Maat te groot
Maar voordat de ogen uitgewreven waren had eersteklasser De Valk al weer twee keer tegen gescoord. Na 11 minuten was het dus al 2-2 en die de stand werd met hangen en wurgen tot even na het dorstlessen verdedigd. De Valk werd nog flink geholpen bij de 3-2. De dreigende afgang werd nog enigszins gestopt tot 5-2. Verliezen van een gedreven eersteklasser is overigens geen schand.

Laatste test
Maar hoe ver staat de ploeg van Huub Vermeulen nu werkelijk?! Met de vele absenties is dat nog in mist gehuld. Daarom is het dus niet zo maar een ‘verplicht nummer’ die verre uitreis het donkere zuiden in. Volgende week uit bij Rood Wit in Veldhoven begint het spel echt. Dan zouden we klaar moeten zijn voor het grote werk in een sterke competitie. Tegen Scharn is de generale voor de aftrap van een bij voorbaat al enerverend seizoen.

Scharn?
VV Scharn is een amateurvoetbalclub in de wijk Scharn aan de oostkant van Maastricht, opgericht in 1951. Scharn is de grootste van de 13 voetbalclubs uit de Limburgse hoofdstad - p.m. duizend leden -. De club telt 7 senioren- en 36 jeugdteams, totaal 43 teams. En dat is net zo ‘groot’ als Bladella dat dit seizoen 44 teams op de been brengt. Een aantal jaren terug is een prachtig nieuw complex aangelegd, fraai gelegen met 2 kunstgrasvelden naast twee bestaande gewone grasvelden. Samen met een pupillenveld en een oefenstrook en niet te vergeten een schitterend clubhuis heeft het sportpark aan de Bemelerweg een uitstekende uitstraling.
2e klasse
Drie Maastrichter clubs spelen in de 2e klasse: Geusselt Sport, Scharn en het pas gepromoveerde Heer. Dat is ook het hoogste amateurniveau in de stad. Scharn gaat volgende week al weer voor het achtste opeenvolgend jaar de 2e klasse in. Afgelopen seizoen werd met een degelijke zesde plaats afgesloten. De reserves van de rood-witte formatie spelen in de reserve 1e klasse. Ook deze Maastrichtse jeugd speelt op een uitstekend niveau: Onder-19 4e Divisie, Onder-17 Hoofdklasse en Onder-15 en Onder-13 zelfs in 3e Divisie. Een vereniging dus die het voetbaltechnisch goed voor elkaar heeft.

Laatste pot
Scharn wist in de eerste bekerpot verrassend van De Valk te winnen, maar vorige week hadden ze geen aap kans in Goirle. Met een 5-1 nederlaag moest de lange terugreis aangegaan worden. Zondagmiddag de eerste ooit (en wellicht ook de laatste) wedstrijd tegen Scharn. We gaan het zien…. (of horen!)
Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de bus die om 11:45 uur vertrekt vanaf de Smagtenbocht. Liefhebbers kunnen zich melden bij John Daniëls 06-46792433. Voor het Ryanair prijsje van een tientje ben je toch mooi een paar uur in Maastricht...!

Adres vv Scharn
Sportpark Oude Molenweg
Bemelerweg 92
6226 NE Maastricht

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven