Verslag ledenvergadering Bladella seizoen 2017-'18

09 september 2018
www.bladella.nl
De goedgevulde huiskamer van Bladella maakte zich op vrijdag 7 september op voor het bespreken van enkele behartenswaardige zaken uit het afgelopen seizoen met als uitschieters het voetbaloverzicht van de voorzitter, het verslag van de penningmeester, de aanstelling van twee nieuwe bestuursleden en de uitreiking van de trofee van clubman/vrouw van het jaar.

Sportief succes
René Walenberg startte met twee positieve zaken uit het afgelopen seizoen. Voor het vaandelteam, en de vereniging, zijn zowel het lange tijd meedoen in de bekercompetitie als het behalen van de promotie naar de tweede klasse een flink compliment waard. Dat daarbij ook de jeugdselecties uitstekend voor dag kwamen geeft goede vooruitzichten voor de toekomst. De voorzitter gaf aan ook erg tevreden te zijn over de activiteiten van de sponsorcommissie. Het derde punt, het aantrekken van meer vrijwilligers blijft lastig vooral omdat er nog te weinig begeleiding is voor de verschillende jeugdteams. Hij stelde wel dat het meer betrekken van spelers, verplicht vrijwillig, bij activiteiten als scheidsrechter zijn, meehelpen achter de bar in de kantine en ook de verantwoordelijkheid nemen voor netheid in de kleedlokalen een succes is dat verder uitgebouwd moet worden. De voorzitter sloot dit onderdeel af met het bedanken van alle vrijwilligers en sponsoren die in de afgelopen periode actief zijn geweest en zich blijven inzetten, op welke manier dan ook.

Financieel gezien
De penningmeester, Jan Vlems, toverde de cijfers van het afgelopen seizoen dan wel vlot op het nieuwe digitale scherm maar moest hier en daar uitleg geven, vooral omdat niet iedereen de cijfers goed kon lezen. Dat deed Jan met de van hem gekende zwier. Onder aan de streep bleek dat de balans van het afgelopen seizoen positief was en de club ook op dit terrein met vertrouwen de toekomst tegemoet kan gaan. De boekhouding van de penningmeester was gecontroleerd door de kascommissie die Jan, samen met de vergadering, beloonde met een verdiend applaus.

Nieuwe bestuursleden
Tim Boemaars had al enige tijd geleden aangegeven dat hij de job van secretaris van de vereniging moeilijk kon combineren met zijn privéomstandigheden. Daarom trad hij nu terug en gaf zijn functie door aan Betty Wijnen. Betty is in Bladel en bij Bladella niet onbekend, ze is moeder van onder andere seniorspeler en vrijwilliger Roel, en echtgenoot van Kempen-FM Ties. Door haar brede ervaring, dito kennissenkring en betrouwbare manier van werken is het bestuur blij dat zij de plaats van Tim wil innemen. François van Ham heeft een staat van dienst die teruggaat naar 2006. Twaalf jaar lang heeft hij in het bestuur de post van materialenman bekleed. De voorzitter memoreerde activiteiten als het verbouwen van de kleedlokalen, de kantine – met eigen mensen - en alle activiteiten rond het 100-jarig bestaan, de komst van de kunstgrasvelden, allemaal zaken waarmee François van dichtbij te maken had en daaraan leiding gaf. De laatste jaren waren de huiselijke omstandigheden en het werk moeilijk te combineren met het aansturen van de grote vrijwilligersploeg. De voorzitter dankte hem voor zijn inzet en liet daarbij weten dat het uiten van kritiek vanaf de zijlijn altijd gemakkelijker is dan het daadwerkelijk verantwoordelijkheid nemen bij de club. Mark Priems, ook geen onbekende, hij is al enige jaren hoofdleider bij de jeugd, is aannemer van beroep had aangegeven de vrijgekomen plaats te willen bezetten. Mark heeft een doortastende manier van optreden en vanuit zijn vakgebied veel affiniteit met de zaken waarmee hij op deze bestuursstoel te maken zal krijgen. Daarom had de voorzitter er alle vertrouwen in dat met Mark de juiste man op de juiste plek terecht is gekomen. Met een applaus gaf de vergadering aan akkoord te zijn met de installatie van deze twee nieuwe bestuursleden. Voor beide scheidende bestuurders was er natuurlijk een fraai boeket, zeker ook bedoeld voor het ondersteunende thuisfront.
    
Peer Hooijen-Wisseltrofee     
Na een korte pauze stond er een derde boeket klaar voor de nieuwe clubman of clubvrouw van het jaar. Enkele jaren geleden is de naam van deze trofee veranderd in de Peer Hooijen - Wisseltrofee naar supervrijwilliger Peer. Helma van Moll heeft het kunstwerk van de ‘Vlam’ een jaar lang in haar bezit mogen hebben als waardering voor haar inzet als vrijwilliger. Ditmaal vroeg de voorzitter Jan Hooijen naar voren te komen. In een toespraak schetste hij Jan als een echte verenigingsman die vanaf het moment dat hij van VV Netersel kwam op tal van fronten bij Bladella actief is geweest: vanuit zijn beroep als elektricien, vanuit zijn hobby als een bekwame assistent achter de bar. Maar ook op sportief gebied is Jan superactief geweest, en nog. Hij keepte met zijn karakteristieke rode trui in ongeveer alle seniorenelftallen van de club, hij was jeugdleider van de teams waarin zijn zoon speelde, hij was leider van seniorenteams en de laatste jaren maakt hij zich verdienstelijk als scheidsrechter, bij de jeugd en ook bij de senioren. Dat gaat hem blijkbaar gemakkelijk af en door zijn rustige en positieve manier van optreden oogst hij, en ook Bladella, daarmee alleen maar complimenten. Sinds vorig seizoen coördineert Jan, onder andere met Wim van Hoof, ook nog de aanstelling en opleiding van clubscheidsrechters. Voorwaar geen onaanzienlijke staat van dienst. Vandaar dat de voorzitter Jan bedankte voor die inzet en hem de ‘Vlam’ overhandigde. Voor het thuisfront Karin waren er natuurlijk ook de bloemen.
Na een korte rondvraag sloot de voorzitter daarna in een positieve sfeer de vergadering en werd er nog een paar uurtjes nagepraat in het clubhuis van Bladella waar ook dit seizoen weer uitdagende zaken op de rol staan.
Zorg dat je erbij bent !!!!

 
www.bladella.nl
Bladella heeft een markant clubman verloren. Kees van Limpt, 85 jaar oud, woonde al twee jaar in zijn kamer aan de Lees verder »
 
www.bladella.nl
KNVB heeft de knoop doorgehakt en besloten alle wedstrijden te annuleren. Geen kampioenen of ... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-06-2013