Jan Hooijen: Clubman van het Jaar!

08 september 2018
www.bladella.nl
Zonder vrijwilligers kan een club niet bestaan. Bij Bladella mag Jan Hooijen de eretitel 'clubman v/h jaar' gaan dragen. Zeer terecht!

Bij zo’n uitverkiezing hoort een kunstwerk dat alles symboliseert wat bij een vrijwilliger te bedenken is. Een vlam die moet blijven branden om al onze ambities te kunnen realiseren. Een vlam die nodig is om het vuurtje aan te stoken, op te porren en brandend te houden.
Als opvolger van de vorig jaar gelauwerde ‘Clubvrouw v/h Jaar’ Helma van Moll komt de “Peer Hooijen Trofee” deze keer toe aan Jan Hooijen

De ‘Hooijens’ hebben hun roots in Netersel.
Jan is van huis uit een horecaman. Opa Baltus had een café in Netersel, vader Sjef was daarna de uitbater en deed er de kantine van de voetbalclub met moeder Jo ook nog effe bij. Jan kreeg dus de horeca met de paplepel ingegoten. In Mierd bestierde Jan zelf nog een tijdje een kroeg, maar zijn electro-opleiding bood meer zekerheid. Jan was jarenlang ZZP-elektricien en is nu al weer een tijdje een zeer gewaardeerde kracht bij één van onze sponsoren, Markhorst Electro in Eersel.

Toen in 2002 zijn zoon Rick (toen 8 jaar) bij Bladella ging voetballen werd Netersel-keeper Jan Hooijen ‘natuurlijk’ meteen gevraagd als leider. Hij is dan ook Bladella lid sinds augustus 2002.
Jan was een begenadigd keeper – tenminste naar Neterselse begrippen - en omdat er altijd en overal een ‘keeperstekort’ is (er is nog niets veranderd) werd Jan ook overgehaald om in een team met blauwwit gestreepte mannen te komen proberen om de nul te houden. Dat is hem overigens vaker NIET dan wel gelukt….

Jan stond o.a. onder de lat in het 13e – 12e – 11e (t/m 2014). Er is zelfs een moment geweest dat hij - in hoge nood - op de bank zat bij het urste. In zijn karakteristiek rood keepersshirt heeft hij in alle seniorenteams wel eens onder de lat gestaan om die vooruit te helpen. Natuurlijk ging hij ook de jeugdkeepers trainen en coördineerde hij een tijdlang het keepersgebeuren binnen het jeugdblok.
Na zijn keeperscarrière was ’t niet moeilijk dat de goedlachse Jan (ge kunt ‘m nauwelijks kwaad krijgen) op zondag leider werd van het 11e. Toen zijn zonen bij de senioren kwamen in het zaterdagteam en er geen leider voor handen was pakte Jan dat op en loodste dat stel jonge mannen - vaak met heel weinig punten - enkele jaren toch gezellig de competitie door.

‘Scheidsrechteren is dat niet iets voor jou..??!’ Ook op die vraag kon hij geen ‘nee’ zeggen. Jan ging op cursus en ook het fluiten bij jeugd en senioren gaat hem tot de dag van vandaag bijzonder goed af. Zijn rustige en sympathieke manier van fluiten bezorgen hem én Bladella iedere keer weer complimenten.
Toen - alweer ruim twee jaar geleden - Frank v.d. Sanden plotseling – veel te vroeg - kwam te overlijden moest er een opvolger gevonden worden. Het wordt eentonig, maar ook die taak, het coördineren van onze clubarbiters, - zowel bij de jeugd als senioren – pakte hij met groot enthousiasme op. En het moge duidelijk zijn dat alleen al het wekelijks invullen van scheidrechters achter de schermen veel energie kost. Jan staat dan ook voor kwaliteit. Het werven, opleiden en begeleiden van clubscheidsrechters gaat hij samen met de nieuw gevormde scheidsrechterscommissie het komend seizoen nog steviger ter hand nemen. Samen met Wim van Hoof, Wim Ploeg, Karel Krekels, Hans van Mill, Patrick Hoeks, Stijn van Zuilichem en Joris Heusschen vormt Jan een sterk team dat met nieuw elan deze zaken oppakt.

Jan kan geen nee zeggen. Meehelpen bij fietsverlichtingsacties, oproepbaar bij calamiteiten als er electra problemen zijn, achter de bar bij evenementen, noem maar op. Het is dus geen wonder dat het bestuur hem dit jaar deze vrijwilligersprijs, de eretitel clubman v/h jaar, heeft toegekend.

Proficiat Jan!

Dat Bladella nog lang van jouw diensten gebruik mag maken!

20180907 Jaarvergadering 2018

DSC_0001
DSC_0002
DSC_0003
DSC_0005
DSC_0006
DSC_0007
DSC_0008
DSC_0010
DSC_0011
DSC_0013
DSC_0014
DSC_0015
DSC_0017
DSC_0018
DSC_0021
DSC_0023

 
www.bladella.nl
Op 4 juni hebben de meiden en onderbouw ook hun teams na goed overleg met trainers bekend gemaakt. Lees verder »
 
www.bladella.nl
De enorme brand, vrijdag op het Kempisch Bedrijvenpark, bij een van onze oudste sponsoren heeft ‘Van der Heijden Transport &… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Vanaf 1 juni worden de corona maatregelen weer versoepeld. Voor jeugd t/m 18 jaar vervalt dan de anderhalve meter regel. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Ook de overige seniorenteams kunnen vanaf deze week weer trainen. Uiteraard op 1,5 meter en alleen op kunstgras! Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »