Omrijden naar De Valk - Bladella

07 september 2018
www.bladella.nl
De twee oudste voetbalclubs uit De Kempen moeten zondag winnen voor een kans op door te 'bekeren’. Eersteklasser De Valk ontvangt het naar de 2e klasse gepromoveerde Bladella. Beide winnen zal niet gaan hè..?!

Beker
Vorige week bleek op de Smagtenbocht het naar 1e klasse hunkerend VOAB een te groot obstakel. Deze eerste wedstrijd van de poulefase was met 2-4 een vrij gemakkelijke prooi voor de Goirlenaren. Mede door teveel afwezigen ‘stond’ het blauwwitte vaandelteam nog niet. Ook De Valk, onze tegenstander van zondag, bleef met lege handen. In het verre Maastricht tegen Scharn ging De Valk in de blessuretijd met 2-1 onderuit. - klik hier voor de doelpunten uit die wedstrijd – Die nederlaag werd als onnodig bestempeld en dus stond al heel de week op het Valkenswaardse bord met onder-streepte koei-letters dat er tegen Bladella gewonnen ‘moet’ worden. Dat bevestigt de bekeraspiraties aan de Leenderweg. In de eindstand van poule L58 (groep 1) dient na volgende week het geelzwarte De Valk logo daar-voor op plaats één of twee te prijken. Bladella heeft de laatste paar jaren door uitstekende resultaten het zoet van het bekeren mogen proeven. Dat smaakt naar meer.

29 mei 2005
Die datum staat met goud in de analen. Onder John Smetsers werd dat seizoen met een 2e plaats achter kampioen RKVVO afgesloten. Nacompetitie dus, en hoe…! De finalewedstrijd in Bergeijk tussen de twee oudste Kempische clubs was een gedroomd affiche. Tweeduizend man bij De Valk - Bladella, bloedstollend! Na een uur voetballen met 0-2 achter. Daarna zorgen Remco Janssen en Jeroen Schilders voor 2-2. Verlengen! Met een snoeiharde kopbal brengt Mark Antonius Bladella voor het eerst op voorsprong en Dirk Reijnders maakt er zelfs 2-4 van. Het Bladella legioen in extase!! Nog nooit zoiets meegemaakt. “Bladella klopt De Valk in finalethriller: 3-4” kopte de krant. Op de Smagtenbocht was het dagen onrustig. Heel Bladel feestte mee! Lees nog eens de uitgebreide reportage in de Trompettercup.
2006/2007
Twee seizoenen later is De Valk met een kampioenschap weer terug in 2e en struikelt Bladella de trap af naar beneden. Dat was het laatste seizoen dat de ‘oudjes’ elkaar tegen kwamen. In dat seizoen ontsnapt De Valk met 0-0 op de Smagtenbocht en op het Valkennest voelt blauwwit zich tekort gedaan 2-1. De Valk eindigt dan al als 5e en na 4 jaargangen (3 jaar 2e en ’n jaar 1e klasse) opereert De Valk zelfs vier van de vijf daarop volgende seizoenen in de hoofdklasse. De laatste drie seizoenen, waarvan de laatste twee moeizaam, wordt in de Limburgse 1D klasse gebald.
Zes nieuwe gezichten
Om op het gewenst niveau te komen - en te blijven – worden spelers naar het Valkennest gehaald. Dat wordt daar ook niet onder stoelen of banken gestoken. Vorig seizoen gaf de transferlijst tien nieuwe namen te zien en vlogen er elf weer uit. Deze zomer kwam Marco Ayebi Duah over van het gedegradeerde Gestel. Van het zieltogend BES (dat vaandelteam speelt nu à la De Zuiderburen o.a. in competitie met Hulsel 2) werden Maikel van der Honing en Robin Smets verwelkomd. Goalgetter Ralf van Beek – hij scoorde 28x voor Braakhuizen! -, Nory Saanen (FC Cranendonk) en oud-Bladella-speler Koen van Steensel maken het zestal compleet. De Valk 1 telt een selectie van 20 spelers waarbij keeper Dennis Verhoeven na een lange blessure eindelijk weer terug onder de lat kan. Good old Antwan Rijkers heeft zijn schoenen aan de wilgen gehangen en assisteert nu Ruud v.d. Rijt. Teamtopscoorder Tecer Tufan (vorig seizoen goed voor 13 goals) heeft zich na de vakantie nog niet gemeld. Ontegenzeggelijk is De Valk met de aanwinsten weer een stuk sterker geworden.
       hieronder de opstelling van De Valk van vorige week
Sentimenten
Max Jansen en Joris Hermans (nu bij het 1e Provinciaalse Achel) verruilden eerder het blauwwit voor geelzwart. Max is nu weer een zeer gewaardeerde steunpilaar in de formatie van coach Huub Vermeulen (met De Valk roots). Huub’s zoon Dion (hij traint ook De Valk O19-1) is de onomstreden rechter verdediger in het 3-5-2 systeem van trainer Ruud v.d. Rijt (eerder prof bij Willem II en FC Eindhoven). Die kennen we ook nog als opvallende kartrekker bij vv Nijnsel. Koen van Steensel (zoon van Bladella’s vermaarde ‘Tuntje Schep’ ) speelde t/m D1 (o.a. met Geert van Overbeek) in het blauwwit tot Willem II hem kwam halen. Koen (29 jr.) voetbalde daarna zes seizoenen bij de Tilburgse BVO en daarna nog drie seizoenen voor FC Eindhoven. Daarna een jaar actief in de topklasse bij UNA tot dat de Bladelnaar in 2012 door De Valk werd ingelijfd. Drie seizoenen later liet Koen ‘het veld’ in de steek om zich alleen op het zaalvoetbal te richten. Deze zomer wist De Valk hem weer over te halen om als spelmaker het middenveld te gaan beheersen.
Ook aan het 4-0 oefenverlies van de geelzwarten afgelopen winter worden de Valken niet graag herinnerd.
Zoals gezegd: het wordt ook een vader-zoon confrontatie. Thuis aan de tafel in huize Vermeulen gaat het al weken over dit bekertreffen. Bij winst gaat pa Vermeulen te voet naar huis. Die afstand is ook maar 790 meter....
Het is niet bekend of bij verlies van Bladella Huub dan kiest voor een looproute richting Bladel...

Omrijden
Zondag trekt voor de 65e keer het bloemencorso (“’t gezelligste dahliafeest van Brabant”) door het centrum van Valkenswaard. Om als blauwwit supporter niet in die drukte te belanden kan het makkelijkste de ‘grote weg’ gepakt worden. Via de A67 en A2 en dan bij afslag 34 Valkenswaard/Leende er af. Dat moet in een klein half uurtje te doen zijn.

Tot op het Valkennest aan de Bosstraat 58 in Valkenswaard!

 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
www.bladella.nl
De nieuwe jeugdcoördinator stelt zich voor. Bladella is verheugd te kunnen melden dat er vanaf komend seizoen  Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
03-06-2013