Nieuws

Met ‘voor de beker’ begint het weer: VOAB thuis!

31 augustus 2018
www.bladella.nl
Zondag op de Smagtenbocht trappen de Schippers' mannen samen met VOAB het nieuwe seizoen af. Hoe staan we er voor?

Na vijf jaar ‘eindelijk’ weer terug op niveau, in een nieuwe omgeving. Heel nieuwsgierig hoe het blauwwitte vaandelteam zich weet te manifesteren in de 2e klasse F. Een proeve van bekwaamheid wordt de komende drie zondagen afgenomen. We gaan ons meten met drie gerenommeerde tegenstanders: VOAB, De Valk en (hoe verzinnen ze het….) uit naar Maastricht, 106 kilometer verder op tegen Scharn.
VOAB
De oranjeblauwe ploeg acteert al voor het 5e jaar in de 2e klasse. In het Goirlese leeft het gevoel dat men afgelopen seizoen vaak vergat om zich te belonen. Zeker omdat het in Casper van Beers en Joran Beerens behendige voetballers heeft die garant staan voor productie. Het team kwam in het eindrapport uit op plaats vier en greep net naast een periodetitel. Men is klaar voor een stap hogerop. Dat wordt op het sportpark aan de Spoorbaan niet onder stoelen of banken gestoken. Met de nieuwe coach Gerard van Gils en het binnenhalen van nieuwe spelers wil VOAB maar één ding: promoveren naar de eerste klasse.
Sterk
Van Gils promoveerde in 2013 - in z’n eerste contractjaar - met VOAB naar de 2e klasse. Hij bracht met het halen van o.a. de Tilburgers Casper van Beers (Achilles Veen en de FC’s De Bosch, Eindhoven en Dordrecht) en middenvelder Ricardo Temmerman (jeugd AA Gent en Cercle Brugge en daarna PSV Av en UNA) zwaar geschut binnen. De laatste drie seizoenen zwaaide William van Overbeek de technische scepter. Gerard van Gils begint dus aan zijn tweede periode bij VOAB. Eigenlijk ook niet, want de NS-man had de laatste jaren al een ondersteunende technische functie bij de Goirlese club.
Ook deze ‘transfer’periode zat men niet stil. Vijf man werden van elders gehaald. Thomas Huijben (26 – UNA/RKC), Mustapha Houba (32 - FC Tilburg en o.a. Baronie, Dongen), Abdel Yachou (29 – RKDVC/Longa/RWB), en keeper Nik van Kasteren en Daniël Walhout staken over van Riel. Uit de hoog aangeschreven VOAB jeugd kwam ook nog eens een vijftal talenten naar de selectie en werd het drietal Tony van Boxtel, Tim Hoes, Ezar Manchego overgehaald om weer te beginnen. Met deze ijzersterke selectie moet de promotie-ambitie in het jubileumjaar verzilverd gaan worden.
Van Onder Af Begonnen’ viert in 2019 haar 90 jarig jubileum.
Verleden
De oranjeblauwe ploeg uit Goirle is voor Bladella een oude bekende. In deze eeuw stonden beide teams vijf seizoenen bij elkaar in dezelfde klasse. Twee jaar in de 2e klasse en 3x in de 3e klasse. Maar het is al wel even geleden. De laatste keer was in seizoen 2009/2010. John Smetsers - 11 jaar trainer bij VOAB en vier seizoenen bij Bladella - was toen de technische baas in Goirle. Dat was bij de start van het jubileumjaar - 100 jaar jubileum - waarbij er weer zo’n hoogtepunt in de clubhistorie te noteren viel. Bladella kon namelijk o.l.v. Mark den Brok weer een promotie naar de 2e klasse vieren, maar toen rechtstreeks met een kampioenschap. VOAB had in dat seizoen op de thuisbasis in Goirle tegen blauwwit een fikse black-out. Het werd 1-5. Een paar wedstrijden voor het einde - de kampioenszenuwen zullen wel een rol speelden hebben - werd aan de Bossingel ternauwernood met 1-0 gewonnen. Van de huidige selecties kunnen die confrontaties tussen Bladella en VOAB alleen door Geert (en Max) naverteld worden.
Om het geheugen op te frissen:
  8-nov 2009
Ongelukkig VOAB verliest geflatteerd van Bladella: 1 – 5.
VOAB verloor niet alleen de wedstrijd, maar raakte ook twee spelers voor langere tijd kwijt. Jan Perdijk kwam ongelukkig in botsing met Nahaison Knel. Jan liep daarbij breuken op aan zijn oogkas en aan het juk- en kraakbeen. Fabian Ho-A-Hing viel uit met een vervelende hamstringblessure. Alle wisselspelers waren al gebruikt. Koen de Rooij mocht met een tweede gele kaart vertrekken, zodat VOAB de wedstrijd met negen man uitspeelde. Bladella profiteerde slim en nam ruim afstand van de thuisploeg. De anders zo sterke doelman Dirk Peeters had een absolute off day.
  11-april 2010
De één minuut tevoren voor Dirk Reijnders ingevallen Joris Hermans (56e minuut) bereikte tijdens zijn eerste actie met een lage voorzet Barry Graat die vallend op fraaie wijze de 1-0 binnenkopte.
Trainer Mark den Brok liet Joris Hermans invallen en dat bleek een gelukkige keuze. Hermans ging op rechts zijn eerste duel aan met verdediger Daan van Weegberg. In dat duel raakte Daan geblesseerd, onder meer omdat Hermans onbedoeld op de rug van Daan trapte, die knock out ter aarde ging. Ook Bart van Keulen ging vervolgens ter aarde, maar de scheidsrechter liet doorspelen, waarna Hermans vanaf de achterlijn kon voorzetten en Graat bereikte, die vrij voor keeper Richard van Zon de 1 - 0 binnen kopte.

Bladella is van 10 augustus 1910. Het Bladella blauwwit schittert dus al 6.947 dagen - negentien jaar en zeven dagen - langer op de velden. Daarmee wordt VOAB in ieder geval ‘verslagen’. Of de Schippers’ mannen zondag op de Smagtenbocht ook voetballend de baas kunnen blijven, gaan we zien.
Een plezierige start van het seizoen gewenst.
We zien mekaar!
 

Onderstaand de spelers die we kunnen verwachten

VOAB
01 Jeffrey van Gestel (keeper)   
02 Nik van Kasteren (keeper)
03 Luuk Evers
04 Maarten Immink
05 Ezar Machego
06 Tim Hoes
07 Lars van Laarhoven
08 Job v/d Weijden
09 Stijn van Laarhoven
10 Ludo Brock
11 Abdel Yachou
12 Joran Beerens
13 Walter Neeft
14 Mustapha Houba
15 Sam Kuijpers
16 Xavier v/d Ven
Bladella
01 Anel Selimovic
02 Bart de Jong
03 Bob Michiels
04 Cas Vosters
05 Geert van Overbeek
06 Ibou Bot
07 Max Jansen
08 Nick Vermeiren   
09 Niek Janssen
10 Roy Vosters
11 Stan van den Berg
12 Stijn Wouters
13 Teun Grimbergen
14 Tom Hermans
15 Jesper van Erkel
 
                     

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven