VOAB thuis, De Valk en Scharn 'op verplaatsing'

27 juli 2018
www.bladella.nl
(update) Een zware loting voor de Schippers’ mannen: De Valk (1e klasse) + twee sterke 2e klassers - 16 september naar Maastricht ! -

Traditiegetrouw gaat het nieuwe seizoen 2018/2019 officieel van start met drie bekerwedstrijden. De eerste drie weekenden van september worden gebruikt voor de poulewedstrijden. Iedere poule wordt gevormd door vier teams.
De teams die in de eerste en tweede klassen uitkomen worden voor de districtsbeker bij elkaar ingedeeld. Het uitgangspunt hierbij is dat verenigingen die in de competitie tegen elkaar uitkomen niet in dezelfde poule worden geplaatst. Dit betekent dat elftallen uit verschillende districten bij elkaar kunnen worden 'geloot'. Vandaar dat het Zuid Limburgse Scharn (en eigenlijk ook De Valk) uit Zuid II in onze poule ‘Groep 1 - L58’ terecht is gekomen. Wel nieuw voor ons is dat zowel de nummers één alsook de tweede van die poules (dat geldt alleen voor 1e en 2e klassers!) zich plaatsen voor de volgende ronde. Bij alle overige poules gaat alleen de eerste over naar de knock-out fase. Voor het vaandelteam is dat normaal gesproken pas op 11 november. De overige teams hebben al in het weekend van 20/21 oktober hun eerste beker-/inhaalprogramma gepland staan.
Pittig, héél pittig!
Ons blauwwitte vaandelteam is bij de ‘loting’ in een zware poule terecht gekomen. Op de eerste plaats de regioclub De Valk. De Valken hadden het weliswaar moeilijk in de eerste klasse, maar wisten met een goeie eindspurt op een mooie 9e plek te eindigen met 30 punten uit 26 partijen (doelsaldo: 39-52). In de winterstop werd nog tegen elkaar geoefend en dat resulteerde toen in een 4-0 overwinning voor de Schippers’ mannen.
In 2006/2007 kwamen beide teams mekaar voor het laatst tegen in competitieverband. Dat was in de 2e klasse. Onder Mari v.d. Haterd degradeerde Bladella toen met een 10e plaats naar de derde. Twee jaar later wél een ongekend dorpsfeest in Bladel…!

29 mei 2005
Die datum staat met goud in de analen. Onder John Smetsers werd dat seizoen met een 2e plaats achter kampioen RKVVO afgesloten. Nacompetitie dus, en hoe…! De finalewedstrijd in Bergeijk tussen de twee oudste Kempische clubs was een gedroomd affiche. Tweeduizend man bij De Valk – Bladella, bloedstollend! Na een uur voetballen met 0-2 achter. Daarna zorgen Remco Janssen en Jeroen Schilders voor 2-2. Verlengen! Met een snoeiharde kopbal brengt Mark Antonius Bladella voor het eerst op voorsprong en Dirk Reijnders maakt er zelfs 2-4 van. Het Bladella legioen in extase!! Nog nooit zoiets meegemaakt. “Bladella klopt De Valk in finalethriller: 3-4” kopte de krant. Op de Smagtenbocht was het dagen onrustig. Heel Bladel feestte mee! Lees nog eens de uitgebreide reportage in de Trompettercup.
Zondag 9 september a.s. (met Reusel kermis) staat aan de Leenderweg in Valkenswaard het bekertreffen tegen de geelzwarte Valken op het programma.

VOAB
De oranjeblauwe ploeg uit Goirle is voor Bladella ook een oude bekende. In deze eeuw stonden beide teams vijf seizoenen bij elkaar in de klasse. Twee jaar in de 2e klasse en 3x in de 3e klasse. Maar het is al wel even geleden. De laatste keer was in seizoen 2009/2010. Dat was bij de start van het jubileumjaar - 100 jaar jubileum - waarbij er weer zo’n hoogtepunt in de clubhistorie te noteren viel. Bladella kon namelijk o.l.v. Mark den Brok weer een promotie naar de 2e klasse vieren, maar toen rechtstreeks met een kampioenschap. VOAB had in dat seizoen op de thuisbasis in Goirle tegen blauwwit een fikse black-out. Het werd 1-5. Een paar wedstrijden voor het einde - de kampioenszenuwen zullen wel een rol speelden hebben - werd aan de Bossingel ternauwernood met 1-0 gewonnen.
Voor de eerste bekerwedstrijd komen de mannen uit Goirle op zondag 2 september naar de Smagtenbocht.

Onderstaand het vergelijk in het historiek van 'deze eeuw' tussen De Valk, VOAB en Bladella.

Limlands kalle
100 km ver, anderhalf uur in de auto via het Belgische Genk, is de kortste route naar 2e klasser Scharn. Een kwartiertje korter, maar dan 6 km langer reizen, kan ook. Maar dan moet je wel via de A2 heel Limburg door. Er was 95 km korter bij huis een vele malen attractievere tegenstander – zij het wel in het geelzwart…. - te ‘loten’ geweest! Die club aan de oostkant van Maastricht is een volledig onbekend tegenstander. Het roodwitte Scharn speelt na een lang verblijf in de 3e klasse, nu al weer zeven jaargangen in 2G van Zuid II. Afgelopen seizoen werd met een degelijke 6e plek met een totaal van 40 punten uit 26 partijen en een doelsaldo van 52-42 afgesloten.
Zondag 16 september trekt de blauwwitte karavaan naar Maastricht.

 
www.bladella.nl
Zondag 29 maart bereikte ons het bericht dat Bladella-lid Tiny Brekelmans op 84-jarige leeftijd is overleden.   Lees verder »
 
www.bladella.nl
Onze hoofdtrainer Harry LaVallette inspireerde de selectiespelers om ook alles uit de kast te halen ..... Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na een wat aarzelende start volgen de filmpjes en de teamefforts in snel tempo. Nu van JO9-1 en JO10-1 Lees verder »
 
www.bladella.nl
Om de Corona-tijd te doden leek het een goed idee om een uitdagende voetbalcompetitie uit te schrijven. Wie kan een ... Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2019 Lees verder »

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
05-03-2017 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-08-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
12-04-2016 Lees verder »
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
16-07-2015 Lees verder »