Nieuws

Groep USA ‘girls U15’ te gast bij Bladella

23 juli 2018
www.bladella.nl
De groep werkt deze week op de Smagtenbocht 4 trainingen af en speelt ook nog eens 3x 'n match. Organisator: Dutch Soccer School

Amerikanen zijn sportgek, dat is bekend. Met het ‘totaal voetbal’ wat vooral door Rinus Michiels in de jaren 70 werd geïntroduceerd kreeg de ‘Hollandse School’ groot aanzien. Ook de ‘Coever methode’, die de techniek ‘goddelijk’ gemaakt heeft, staat wereldwijd hoog aangeschreven. Dutch Soccer School, domicilie houdend in Columbia in de staat Maryland sprong - met groot succes - in die markt.
In de USA worden o.l.v. Nederlandse trainers o.a. tientallen Soccer Camps georganiseerd. Voor Amerikaanse trainers worden Europese voetbaltrips georganiseerd om hier in de voetbalkeuken te kijken. En vele groepen USA jongelui maken de oversteek om in Nederland het voetbal te proeven in clinics of toernooien.

Vorige zomer ontdekte DSS de uitstekende accommodatie van Bladella. Een groep Amerikaanse jongens ‘Under 17’ was toen een aantal dagen actief op de Smagtenbocht. En professioneel, want de trainingen werden zelfs per drone vastgelegd. Klik hier om het filmpje van die ‘Holland Tour’ te zien.
Deze week, van 23 t/m 28 juli, is een groep USA girls te gast bij Bladella. Deze meisjes vormen geen vast team, maar hebben zich voor deze Holland Tour ingeschreven uit diverse staten aan de oostkust van the states. Zo komen Kiera, Alison, Chloe, Natalie en Mara  uit Ohio, terwijl Sara bijvoorbeeld helemaal in Wisconsin woont, een 800 km noordelijker, en Samantha uit Virginia weer 700km zuidelijker voetbalt. Alexia huist zelfs helemaal op de Kaaimaneilanden (Brits gebied onder Cuba).
Een bont gezelschap Amerikaanse meiden die één ding in ieder geval gemeen hebben: zij zijn bloedfanatiek in voetbal. De groep staat o.l.v. Lydia Borg, voormalig prof bij Heerenveen en PEC Zwolle.
Bladella MO15 had graag hun voetbalkrachten gemeten met deze USA girls. Vanwege vakanties bleek dat helaas niet mogelijk. Wel zijn Bo, Renee en Anne uitgenodigd om als gastspeelster in ieder geval mee te trainen en mogelijk ook in een van de wedstrijden als Bladelse Amerikaanse mee te spelen. 
Onderstaand het voetbalprogramma van de Dutch Soccer School. Donderdag doet de groep Amsterdam (Anne Frank House) aan verder staat er o.a. ook nog een rondleiding in het Philips stadion gepland.

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven