Nieuws

Meeste kilometers per speelminuut voor JO8-2

20 juli 2018
www.bladella.nl
Zware twijfel bij JO8-2 aan de topografische kennis in de KNVB computer... Enkele opmerkelijke zaken bij de competitie-indeling

666
Het vaandelteam promoveerde na een goed seizoen via schitterende play-offs naar de 2e klasse. In die klasse hoger gaan de Schippers’ mannen in totaal ruim 93 km meer reizen. Vorig seizoen 572 km tegen bijna 666 km in de nieuwe competitie. Let wel, dat is voor 13 wedstrijden ‘op verplaatsing’. Dat valt dus allemaal best mee.

1.060
Onder 17 gaat aanmerkelijk meer kilometers maken. Met een fantastisch kampioenschap dwong dit team promotie af naar de 4e divisie. Een unicum voor de club. Dat is een best aardig niveau. Dat betekent ook een competitie ‘verder weg’. Vier keer dient Limburg aangedaan te worden. Totaal gaat de kilometerstand van ‘B1’ voor de 11 uitwedstrijden met ruim 1.060 kilometer opgehoogd worden.

1.083
Ook Bladella MO15 speelt op een hoog niveau. In ons district Zuid I waren vorig seizoen vijf eerste klassen in competitie. Ons meidenteam ‘Onder 15’ is nu met 10 andere teams voor de najaarscompetitie ingedeeld in de 1e klasse nr. 2. Die 10 uitwedstrijden - in westelijke richting - zouden goed zijn voor – schrik niet - totaal 1.083 km.

931
De meest opvallende indeling is echter voor JO8-2; zeg maar ons tweede eerstejaars F-team. De KNVB heeft het klaar gekregen om voor dit startend groepje van zeven zevenjarigen een indeling uit de computer te laten rollen naar alleen maar clubs in ‘Verweggistan’. Voor 11 partijtjes (van 2x 20 minuten) ‘uit’ zou er 931 km gereisd moeten worden.

JO8-2
Voor elke speelminuut ‘uit’ moeten er door die jonkies dan 2.114 meter afgelegd worden. Totaal zou dat bijna 14 reisuren bedragen. Ja wel, voor 11 voetbalpotjes van 40 minuten. We moeten wel volledig zijn: na afloop mogen de mannekes - voor ze weer aangekleed worden - ook nog even penalty-schieten….
Daar komt nog bij dat die wedstrijdjes 6-tegen-6 (op een kwartveld) doorgaans ook nog vroeg op de zaterdag-morgen worden gespeeld.
Als er bijvoorbeeld in Udenhout bij SVSSS om half 9 begonnen moet worden, dient de blauwwitte karavaan tegen half acht vanaf ‘Den Herd’ aan te rijden. Van tevoren is toch zeker al minimaal een halfuurtje nodig om de ‘wereld-reiziger’ in spé aan te (laten) kleden, wassen, schoenen strikken, ontbijten waardoor om kwart vóór zeven al de wekker een hels kabaal moet gaan maken. De sporttas (voetbalschoenen niet vergeten!) staat uiteraard vrijdag al gebruiksklaar. Enne: vrijdags alleen in de winterstop kinderfeestjes ...
Zie het 'tijds'tabelletje boven.

MO15
Voor de negen uitwedstrijden zou 2.064 minuten uitgetrokken moeten worden. Da’s bijna vier uur per uitwedstrijd (wedstrijd 'Onder 15' duurt 2x 35 min.) 2x Dordrecht, Kerkdriel, Rosmalen, Berlicum, Budel, Oosterhout, Waalwijk: dan kom je nog eens ergens! Deze meiden moeten er (mede) voor gaan zorgen dat bij Bladella een stevig vrouwenfundament wordt gebouwd én eentje op een behoorlijk niveau.

Najaar
We moeten natuurlijk wel eerlijk zijn: JO8-2 en MO15 spelen een halve competitie (najaar). Dat wil zeggen dat de helft van de wedstrijden op de Smagtenbocht en de andere helft bij andere tegenstanders gepeeld gaat worden. Voor O8-2 is het dan te hopen dat ze thuis mogen aantreden tegen Haarsteeg en bijv. Zwaluw Vught en de reis ook niet 2x naar Waalwijk hoeft (NEO’25 en RWB). Een goed presterend MO15 gaat in het voorjaar ongetwijfeld weer veel kilometers maken. Voor O8-2 lijkt het logisch dat ze na de winter in de zuidelijke Kempen worden ingedeeld. Liefst natuurlijk meteen nog vanaf de start op zaterdag 22 september…!!

JO17-1
Op naar 'Limland' om ook in Herten (bij Roermond), bij Venray, in Horst en Venlo het Bladella blauwwit te laten schitteren. Acteren op dat hoog niveau tegen andere, sterkere tegenstanders moet deze talentengroep klaarstomen om te garanderen dat het vaandelteam zeker in de toekomst een aardig woordje in de 2e klasse kan blijven meespreken. Talent genoeg, dus ambities moeten omhoog.

88,5
Dat is de afstand tussen de Smagtenbocht en sportpark Krommedijk waar Racing Club Dordrecht haar thuis-wedstrijden afwerkt. Dat is komend seizoen het verste weg. MO15 mag wellicht in de najaarscompetitie ook nog de wei in bij SSW ‘Steeds Sterker Worden’, dat is ook in Dordrecht. In de kilometerrangschikking komen daarna drie Limburgse tegenstanders van JO17. Plaats 9 en 12 zijn voor JO8-2 en pas op numero 13 is de eerste (en verste) tegenstander van Bladella 1 te vinden: Wilhelmina ’08 uit Weert.
In onderstaand afstandstabelletje worden MO15, JO17-1, JO8-2 en Bladella 1 vergeleken:

Die afstanden zijn natuurlijk weer heel betrekkelijk als we die gaan vergelijken met de kilometers die een team in het onmetelijke Australië of in the States moet maken om een tegenstander tegen te komen.
Waar hebben we het dan eigenlijk over…?!

Nog enkele 'nieuwe' tegenstanders die we in de competitie tegen gaan komen:
  • NEO’25 (JO10-1 / JO8-2): Sprang-Capelle
  • OVC’26 (JO11-2): Tilburg (fusie Olympus en Ons Vios)
  • Nivo Sparta (JO13-1): Zaltbommel
  • SCG’18 (JO13-2): St. Michielsgestel (fusie met SCI)

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven