Nieuws

Column: 'Afgelopen '

16 juli 2018
www.bladella.nl
Aan 32 dagen voetbalgekte is een einde gekomen. 64 wedstrijden en 169 doelpunten verder zijn de Fransen na 20 jaar weer tot wereldkampioen gekroond. Terecht, als je de statistieken bekijkt. Alleen Denemarken wist Frankrijk van een zege af te houden, maar verder werden alle duels binnen 90 minuten in het voordeel van ‘Les Bleus’ beslist.

Bovenop het tactisch vernuft van Frankrijk-coach (en zelf oud-wereldkampioen) Didier Deschamps, werd vooral de jeugdigheid van het Franse elftal na afloop geprezen. Met veel spelers jonger dan 25 jaar trad het Franse team inderdaad aan met één van de jongste selecties op dit WK. En met het door sommige bestempelde ‘laffe’ spel van de Fransen tegen België nog helder op het netvlies, moest men gisteren toch in alle eerlijkheid toegeven dat Frankrijk de terechte wereldkampioen geworden is.

Na een afwachtend begin wordt de wedstrijd opengebroken door een eigen doelpunt van Mandzukic; een unicum in een WK-finale. Waar hij Kroatië in de halve finale nog langs Engeland schoot, dompelt hij de Kroaten ditmaal op ongelukkige wijze in rouw. Wat volgt is een interessante fase waarin Kroatië sterker wordt, en waarin Perisic met een stukje persoonlijke klasse de Kroatische hoop weer doet herleven. Even later drukt de in dit WK geïntroduceerde VAR wederom een stempel op een wedstrijd, door Néstor Pitana te wijzen op een handsbal van eerdergenoemde Perisic. Dit buitenkansje wordt door Griezmann natuurlijk verzilverd. Na rust loopt Frankrijk vrij eenvoudig uit naar 4-1 en is de eindstrijd beslist. De Karius-achtige blunder van Lloris verandert niets meer aan dit feit.

En daarmee komt er een einde aan deze editie van het wereldkampioenschap voetbal. Bijkomend teleurstellinkje is dat het laatste fluitsignaal niet van een Nederlander afkomstig was. Ik heb persoonlijk, als liefhebber van het scheidsrechtersvak, ook zeker kunnen genieten van de prestaties van Team Kuipers gedurende het toernooi. Gezien zijn leeftijd zal dit zijn laatste WK geweest zijn, en ik had hem die finale zeker gegund. Dat hij nu als vierde official mocht aantreden was een doekje voor het bloeden; een beetje als de troostfinale voor België.
Laten we positief afsluiten: we hoeven de komende jaren in ieder geval niet eindeloos aan te horen dat België het wel gered heeft op een mondiaal toernooi. Dat geeft in ons land in ieder geval voldoende draagvlak om bij afwezigheid van het Nederlands elftal, op een volgend toernooi weer te springen voor de Rode Duivels…

Rest mij om u als lezer, ook namens mijn collega-columnisten, te bedanken voor het trouwe lezen, liken en delen van onze columns. Ik spreek namens de gehele groep als ik zeg dat we met plezier dit WK hebben mogen verslaan. Op een volgend toernooi zullen wij dit zeker voortzetten, en ons best doen het niveau van deze serie te evenaren. Tot die tijd wordt de veer en de inktpot ingeruild voor een badlaken en een opblaaskrokodil en zullen wij na gedane arbeid van een welverdiende vakantie gaan genieten. Tot kijk!

Robin Brekelmans

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven