Nieuws

Column: ' Toppers '

08 juli 2018
www.bladella.nl
Voorafgaand aan een wereld-kampioenschap kan de echte voetballiefhebber zichzelf ver-kneukelen aan het idee dat er in een maand tijd weer allerlei tropische verrassingen voorbij gaan paraderen.

Zou er nu eindelijk een Afrikaans land kampioen worden? Kunnen de Zuid-Amerikanen het heft in handen nemen, of breekt er weer eens een Aziatisch pareltje door?

Nadat deze voorpret teniet is gedaan door een aantal heel beperkte ploegen, gaan we ons opmaken voor het echte vuurwerk. De knock-out fase zal bestaan uit de meest geweldige voetballers van de wereld, die samen op weg gaan naar het hoogst haalbare en de daarbij horende eeuwige roem binnen de eigen landsgrenzen.

Zou het dit jaar Messi worden die zijn palmares compleet maakt, flikt Ronaldo het weer of gaat Neymar verrassen? In de knock-out fase kan één actie bepalend zijn, genieten dus.
Maar het liep even anders. Neymar’s (be)vliegingen zijn genoeg besproken en de andere toppers liggen al lang en breed aan het strand.
Uitblinkers als Messi, Özil, Ronaldo en Salah, die met de bal kunnen toveren als Hans Klok, zullen op dit WK hun kunsten niet meer vertonen.

In plaats daarvan hebben we de Zweden. Die blinken ook uit hoor, vergis jezelf niet. Zo is Ola Toivonen afgelopen winter bekroond tot de beste elandenvanger van de regio Småland en heeft Andreas Granqvist het Scandinavisch kampioenschap berenveltrekken gewonnen. Het record hooghouden binnen de nationale ploeg staat op naam van Marcus Berg; 21 keer maar liefst.

Deze lokale helden stonden tegenover de Engelse lichting van de hoop. Geen verwachtingen, maar wel aan de goede kant van het schema. Ook de Engelsen lopen niet over van het technische vernuft. Ze werken allemaal keihard, heten getalenteerd te zijn en geven alles voor the Queen. Toch lijkt het er voornamelijk op dat de Engelse voorbereiding op dit toernooi heeft plaatsgevonden op Twickenham en niet op een voetbalveld. Wedstrijden worden gewonnen door penalty’s of door corners die door één van de torenflats binnen wordt gekopt.

Nee beste mensen, de tijd dat een toernooi werd beslist door een geniale ingeving is voorbij. Het is met zijn allen voor de pot hangen en hier en daar gebruik maken van de ruimte die een aanvallende tegenstander achterlaat. Niet leuk om naar te kijken, maar wel uiterst effectief.
Gelukkig zitten er bij Zweden wel altijd mooie vrouwen op de tribune, dat redde de zaterdagmiddag nog enigszins.

Jesper Soetens

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven