Nieuws

Column: ' Hemels WK '

05 juli 2018
www.bladella.nl
Dag Johan, wordt er in de hemel ook veel naar het WK gekeken?
‘Ik heb deze week even naar Duitsland gekeken. Hun verdediging was geitenkaas. Je moet schieten, anders kun je niet scoren. Dat waren die Duitsers blijkbaar even vergeten. Het is trouwens logisch dat ze nu al uitgeschakeld zijn.

Het behoort tot de wetten van het voetbal dat op succes vaak een grote teleurstelling volgt. Je wordt beter door slechter te worden. Maar verder heb ik weinig tijd om naar het WK op tv te kijken omdat er in de hemel ook een WK wordt gespeeld. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Alle landen van de wereld mogen hier meedoen. Dat zouden jullie daar beneden ook moeten doen maar Blatter zal dat wel weer tegenhouden. Hier duurt een WK trouwens precies vier jaar dus eigenlijk kun je zeggen dat wij hier altijd een WK spelen. Leuk ook voor al die mensen die er hier bijkomen. Die kunnen zelf hun wedstrijden uitkiezen en hoeven geen entree te betalen.’

Hoe speelt Oranje?
‘Wij spelen morgen in de kwartfinale tegen Portugal, waar Eusebio in topvorm is. Bij ons is het achterin zeker geen geitenkaas want daar spelen Theo Laseroms en Hans Kraay senior. Die hebben al wel twee gele kaarten staan maar die worden nog wel kwijtgescholden, vermoed ik. Jan van Beveren staat op doel en voetbalt mee als laatste verdediger. Hij schiet de bal nooit hoog en hard naar voren maar rolt hem uit, want je kan alleen maar doelpunten maken als je de bal hebt. Zelf heb ik al drie keer gescoord maar dat komt vooral omdat Piet Keizer er pas bijgekomen is. Zijn schaar is nog steeds vlijmscherp dus dan kan ik ook makkelijk scoren natuurlijk. Winnen doe je met z’n allen. Ik maak eigenlijk ook hier zelden fouten, want ik heb moeite me te vergissen. De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn. Daarom gaan die Belgen het ook niet redden op jullie WK. Die zijn nu al langer dan een maand van huis en dan krijgen ze heimwee hé. Bovendien spelen ze te weinig op balbezit. Als je op balbezit speelt, hoef je niet te verdedigen want er is maar één bal. Nee, Brazilië wordt wereldkampioen. Die winnen gemakkelijk van de Belgen denk ik. Alhoewel, het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke tegenstander slecht te laten voetballen. De punten moeten daar op de i gezet worden, waar ze horen. Dat is logisch.’

En hebben jullie ook al videoscheidsrechters Johan?
‘Nee joh, dat is hier helemaal niet nodig. Als iedereen zijn taak doet speel je op zijn minst gelijk. Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest. Daarom heb je ook geen videoscheidsrechters nodig. Er loopt hier trouwens al twee jaar een heel goede scheidsrechter rond, Frank van der Sanden uit Bladel. Hij ziet alles en lost problemen in het veld met een glimlach op. Ik denk dat hij hier de finale gaat fluiten.’

Erik Schippers

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven