Nieuws

Column: 'Auf Deutsch bitte…'

24 juni 2018
www.bladella.nl
Het is nog geen 4 jaar geleden. Op 14 juli 2014 vloog de “Sieger-flieger” 't Duitse luchtruim binnen om door honderdduizenden dolle Duitsers onthaald te worden op vliegveld Berlin Tegel. Deze Siegerflieger herbergde de wereldkampioen voetbal, Duitsland.

In de laatste wedstrijd van het toernooi in Brazilië maakte Mario Götze die Entscheidung en bezorgde onze Oosterburen zo de wereldcup.

Nu we 4 jaar verder zijn en het mondiale eindtoernooi is neergestreken in Rusland, wordt er door veel kenners wederom veel verwacht van die Mannschaft.
En terecht natuurlijk. Jogi Low heeft wederom een keuze mogen maken uit een scala aan topkeepers, robuuste verdedigers, onuitputbare middenvelders en dodelijke Sturmers.
De keuzeheer heeft een jaloersmakende bron om uit te putten, waardoor Duitsland in menig bedrijfstotootje blindelings bij de laatste 4 zal zijn ingevuld.

De Duitse ploeg kwalificeerde zich foutloos voor het WK. 10 gespeeld, 30 punten. Danke, bitte…. Bij de loting werden ze gekoppeld aan Mexico, Zweden en Zuid-Korea. Apfel und Ei.. Grote, gevestigde namen werden thuisgelaten en de voorbereiding werd begonnen.
Maar wat zagen we daar? Er kwam zowaar wat zand in de motor. Alle zekerheden die de normaal zo degelijke ploeg kenmerkten, leken verdwenen. In de voorbereiding op het WK waren er gelijke spelen tegen Frankrijk, Spanje en Engeland en werd er verloren van Brazilië en Oostenrijk. Alleen de uitzwaaiwedstrijd tegen het machtige Saoedi-Arabië werd met 2-1 gewonnen. Was ist los? Zijn de mannen verzadigd? Is de chemie weg? Of probeert de bondscoach louter en alleen wat uit? Allemaal egal, als er afgetrapt wordt in Rusland zal die Mannschaft haar ware aard tonen en de wereld tonen dat zij de beste ploeg ter wereld zijn.

Tot overmaat van ramp kwam daar ook nog een rel met de Turkse president en de pareltjes Özil en Gündogan bij. Zou Erdogan er dan toch eigenhandig voor zorgen dat Duitsland verdeeld raakt en dit gaat doorwerken op de nationale voetbalploeg? Feit is dat er zonder de Erdogan-Duitsers werd afgetrapt tegen Zweden. Was dit opgelegd van hogerhand, of slechts een tactische ingreep?

Pas op het moment dat de Siegerflieger de motoren op de startbaan alweer draaiende had om de ploeg terug naar Berlijn te vliegen, lieten de Duitsers zien waarom ze Duitsers zijn. Daar waar iedereen met 10 man naar achteren zou hollen, wisselde Löw doodleuk een verdediger voor een aanvaller. Heb je dan een leeuwenhart of niet? Feit is dat deze wissel er aan heeft bijgedragen dat ze weer helemaal terug zijn. Ze zijn pas verslagen als ze in de bus naar het vliegveld zitten. Maar dat duurt nog wel even. Jetzt geh’ts los.. Richtig los..

Jesper Soetens

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven