Nieuws

Column: ' Sneu '

22 juni 2018
www.bladella.nl
Het toernooi is een week onder-weg en de eerste teams zijn al bezig met koffers pakken om net als de Oranje internationals van een vakantie te genieten.Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook best lekker vind dat Oranje er niet bij is.

Je kan lekker ontspannen en van een afstandje naar het toernooi kijken en genieten van mooie wedstrijden zonder de hysterie en het opgeklopte sfeertje alles wat met Oranje te maken heeft. Ik heb de Wuppies en de Welpies in ieder geval nog geen moment gemist om nog maar te zwijgen over Wolter Kroes.

Anderen lijken slechter zonder het Oranje sfeertje te kunnen en zoeken wanhopig naar alternatieven zo ook de Bladelse middenstand die mij wil doen geloven dat mijn dorp deze weken tot België behoord met zwart-geel-rode vlaggetjes en rode duiveltjes die het straatbeeld sieren. Er zijn zelfs kroegen die me proberen te verleiden tot het samen kijken naar de wedstrijden van onze Zuiderburen. Ik vind het zo sneu.

Sneu omdat het ons blijkbaar geen bal interesseert of we wel of niet meedoen, als we maar kunnen lallen en zuipen in een voetbalsfeertje. Het heeft allemaal niks met supporteren te maken maar met een ordinaire reden voor een feestje en wanneer het feestnummer het een toernooitje af laat weten dan lallen we gewoon voor een ander land. Het klinkt natuurlijk heel sympathiek om voor de Belgen te zijn, het zijn toch onze buren immers. We zullen ook met z’n allen voor de Belgen juichen alhoewel ik benieuwd ben of dit nog zo zou zijn wanneer ze onverhoopt de finale mochten halen. Je moet er toch niet aan denken dat die rare Belgen straks met de world cup in Brussel staan en voor altijd met een ster op hun shirt spelen. Heel voetballend Nederland wordt gillend wakker alleen al van het idee dat wij niet langer het meest succesvolle kleine voetballand op een WK zouden zijn.

Afijn nu ik dit persoonlijke stokpaardje van me afschrijf zie ik op de achtergrond Argentinië gigantisch door het ijs zakken tegen de Kroaten. Een wereldtitel voor Messi lijkt mijlenver weg. Maradona kon in 1986 zijn land in zijn eentje nog wereldkampioen maken. Het voetbal is gelukkig dusdanig geëvolueerd dat je tegenwoordig allereerst een teamprestatie moet leveren wil je succesvol zijn. Hopelijk kruipt Argentinië door het oog van de naald en kunnen we als onafhankelijke kijker nog écht van Messi en co gaan genieten in Rusland.

Harold Swaanen

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven