Nieuws

Column: "Hup Duivels hup!"

18 juni 2018
www.bladella.nl
Bij het ontbreken van Oranje op Poetins feestje valt het voetbal-minnende deel van ons kikker-landje uiteen in twee kampen.

Het ene kamp is wellicht vanwege ethische achtergrond voor Marokko, het andere kamp moedigt onze Zuiderburen aan. Ik behoor tot die laatste groep. Al moet ik daarbij vermelden dat door een groot contigent aan Belgische collega’s daar nagenoeg niet aan te ontkomen was.

Vandaag is het dan zover. Aftrap om vijf uur. In volle spurt op het fietske naar huis om de wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal mee te maken. Met het zweet op de rug stort ik één minuut voor vijf op de bank. Net op tijd! Maar gaandeweg de eerste helft vraag ik me af waarom ik ook al weer zo snel thuis wilde zijn. Matige pot. Dat hadden onze jongens van Oranje vast wel beter gekund tegen Panama, de nummer 55 van de wereld. Met weemoed denk ik terug aan al die gemiste kansen om Rusland te kunnen halen.

De tweede helft is aangebroken en ik heb zojuist heel toepasselijk een bordje tomatensoep op mijn knieën toegeschoven gekregen. Eerste lepeltje van het dampend hete goedje is genomen als Mertens met een volley de Rode Duivels op voorsprong schiet. De soep klotst links en rechts tegen de rand van het bord. Prima goal. Onze Dries ontvangt met zijn nieuw aangemeten kopie-van-Neymar-kapsel de felicitaties van zijn collega Duivels. Maar de oranje gloed op zijn kruin doet me weer terugdenken aan een wereldgoal van van Basten tegen de Russen.

Bij doelpunt nummer twee rollen de inmiddels aangevoerde aardappelen over de salontafel. Een pracht-assist met buitenkant voet van De Bruyne stelt Lukaku in staat om binnen te knikken. Mooi, maar het doelpunt kan natuurlijk niet tippen aan de snoekduik van Van Persie tegen Spanje.

De wedstijd is nu wel gespeeld. De druk is van de ketel. Dus als Lukaku nummer drie over de Panamese keeper heen lepelt zit ik op mijn gemak een schaaltje slagroomvla naar binnen te lepelen. Leuk doelpunt maar zo heb ik ze van Nistelrooy wel vaker zien maken.
Maar ach, wie maalt daarom. De eerste punten zijn binnen na een degelijke wedstrijd. Mijn nieuwe helden: Rode Duivels maar toch met een vleugje oranje-weemoed. Op naar de finale. Hup Duivels hup!

Jos Cosijns

 
www.bladella.nl
Weet jij alles over de Eredivisie en de internationale toernooien, maar weet jij ook de weg bij de voetbalclubs in de regio? Speel dan… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Bij een overwinning zou de kopgroep van deze competitie in 2D in het zicht blijven. Dat gold deze middag voor de beide ploegen. Lees verder »
 
www.bladella.nl
Wie geïnteresseerd is in de voetbalsport, krijgt mooie beelden in het hoofd bij de namen Nou Camp, Old Trafford en Bernabeu.… Lees verder »
 
www.bladella.nl
Na Geldrop komt rksv Heeze zondag onze vijfde plaats aanvallen. Een goed resultaat slaat die attaque (voorlopig) af Lees verder »
 
 
 
 
Klik om het volledige nieuwsarchief te tonen.
VV Bladella
Sportpark De Smagtenbocht
Bossingel 7
5531 NH Bladel
 0497 38 19 24

Banknummer NL83RABO0107588439
KVKnummer 40235434
BTWnummer NL2651786B01
Terug naar boven